Τετάρτη , 19 Ιουνίου 2024

Επέμβαση ΟΠΚΕ- ΜΑΤ κατά απεργών του εργοστασίου ΖΑΒΕΛ!

zabel

 

Οι εργαζόμενοι εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου:

Μαζική, σχεδιασμένη επέμβαση των πιο στρατιωτικοποιημένων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. αυτών των ΟΠΚΕ –που αναβαθμίζονται με τους νέους σχεδιασμούς οργάνωσης των κατασταλτικών δυνάμεων- και των ΜΑΤ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» συμφερόντων «Ζούρα», μετά από καταγγελία της εργοδοσίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν τους 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στους προσαχθέντες είναι και ο Λεωνίδας Στολτίδης γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ, ο Μανώλης Καραντούσας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, ο Γιάννης Τζαβάρας πρόεδρος του Πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο καθώς επίσης εργαζόμενοι και εργαζόμενες από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία. Οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι αγωνιστές του εργατικού κινήματος προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και μετά τη μήνυση του διευθυντή της εταιρείας, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης. 
Η επέμβαση αυτή της αστυνομίας δεν αφορά ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αφορά μια ακόμη απόδειξη των σύγχρονων όρων καταστολής των κοινωνικών κινημάτων, όπως αυτή σηματοδοτείται από το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που εφορμά για να τσακίσει κάθε κοινωνική αντίσταση που ορίζεται ασύμμετρη απειλή, χρησιμοποιώντας είτε τις ίδιες τις στρατιωτικές δυνάμεις είτε τις στρατιωτικοποιημένες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
Είναι το τρίτο επεισόδιο, όπου η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζει τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας εναντίον του εχθρού αγωνιζόμενου λαού. Είχε προηγηθεί η άσκηση επανακατάληψης εργοστασίου στην Κοζάνη από το 523 ΤΠ που στο πλαίσιο της εφορμούσε εναντίον ταραχοποιών στοιχείων που είχαν καταλάβει μονάδα στρατηγικής σημασίας και η επαναλαμβανόμενη επιχείρηση των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς εργάτες για να επανακαταλάβουν το εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ», στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων. Οι περίπου 40 εργαζόμενοι της επιχείρησης απεργούσαν, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών, καθώς και την επαναπρόσληψη συναδέλφων που έχουν απολυθεί.
Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει την ίδια μνημονιακή πολιτική με τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, επιστρατεύει την ίδια πολιτική κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. Ακολουθώντας το βρωμερό κατασταλτικό παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά εναντίον των απεργών της Χαλυβουργικής. 
Οι εργατικοί αγώνες είναι Δίκαιοι. Εκφράζουν την αγωνία του κόσμου της εργασίας, την προσπάθεια υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων που συνθλίβονται από τα Μνημόνια και το σύνολο της κυβερνητικής αστικής πολιτικής, που ανοίγει τους νέους δρόμους αστικής κερδοφορίας που περνούν πάνω μας, πάνω από τους σύγχρονους είλωτες.
Ή αυτοί Ή εμείς.
Τώρα είναι η ώρα της γιγάντωσης των εργατικών αγώνων για την Ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Δείτε επίσης

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ

«Σ’ ευχαριστώ ω εταιρία  | εν αφθονία μου παρέχεις  | στέγη, τροφή και προστασία»  «Έχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *