Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ant1

Ξεκίνησαν τις απολύσεις οι καναλάρχες επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της φορολογικής ασυλίας τους. Η κατάθεση του Νομοσχέδιου για τις τηλεοπτικές άδειες εξόργιζε τους καλοταϊσμένους καναλάρχες/εργολάβους/εφοπλιστές κι άρχισαν το πόλεμο απολύοντας εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους. Ο ΑΝΤ1 άνοιξε «το χορό» με 30 μαζικές απολύσεις.

Η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» που αποδέχεται την αμέριστη βοήθεια που της προσφέρουν για την επικοινωνιακή διαχείριση και εφαρμογή του 3ου μνημόνιου τι θα κάνει; (η ανακοίνωση του σωματείου τους παρατίθεται στο τέλος)

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με το σκάνδαλο της Digea; Ο Νίκος Μιχαλίτσης πρώην Τεχνικός Διευθυντής της ΕΡΤ, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων της ανοιχτής ΕΡΤ: «Εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, επειδή ήταν φτιαγμένος έτσι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ώστε να μην έχει ενδιαφέρον ή να μην μπορεί επί της ουσίας να συμμετάσχει κανένας άλλος διαγωνιζόμενος. Ήταν λοιπόν ένας απολύτως φωτογραφικός διαγωνισμός και θα θυμάστε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη μέρα που έκλεισε η ΕΡΤ είχαμε πει ότι εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Μιλάμε για απόλυτο μονοπώλιο διότι ήταν φτιαγμένος ο διαγωνισμός ώστε να μη γίνει αυτό που συμβαίνει πάντοτε όταν συμμετέχει ένας μόνο, δηλαδή να επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός για να έχει μεγαλύτερα ωφέλη το δημόσιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός, αλλά αντί να του δώσουν μόνο τις 4 πολυπλεξίες εθνικής εμβέλειας, του δίνουν απ’ ευθείας και όλες τις πολυπλεξίες της περιφερειακής εμβέλειας, των περιφερειακών σταθμών. Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο μονοπώλιο, το οποίο καταγγέλθηκε βεβαίως και από τους περιφερειακούς σταθμούς, τη Digital Union δηλαδή, η οποία έχει κάνει προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον αυτού του διαγωνισμού. Ήταν δηλαδή όλα προδιαγεγραμμένα»

 

«Τον διαγωνισμό αυτόν τον παίρνει η Digea, δηλαδή ένας ψηφιακός πάροχος ο οποίος αποτελεί κοινοπραξία των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, που σημαίνει ότι αρχικώς αυτός που θα είναι προμηθευτής, αυτός που θα παρέχει την υπηρεσία εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης, θα αποτελείται από τους πελάτες του. Δηλαδή τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα δίνουν, απ’ την μία τσέπη θα βγαίνουν στην άλλη τσέπη θα μπαίνουν»

Οι εργαζόμενοι οπωσδήποτε θα είναι πάντα τα θύματα του πολέμου και των ανταγωνισμών στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό που επιβάλλεται βίαια στην κοινωνία. Ο μόνος δρόμος για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή δεν είναι από την ανατροπή του.

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

«Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 προβαίνει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Πετάει στο δρόμο δεκάδες απλούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που δούλευαν στο σταθμό πολλά χρόνια!!!

Τη στιγμή που το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε δημόσια διαβούλευση ο ΑΝΤ1 αντιδρά και απαντά με την «εκτέλεση» του προσωπικού του!!!

Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε όμηροι και θύματα μιας εκδικητικής συμπεριφοράς για ένα νομοσχέδιο που δεν θέλουν!!!

Δεν θα αφήσουμε τα ιδιωτικά κανάλια να μετρήσουν απολυμένους που πιθανόν να αγγίξουν σε αριθμό αυτών τις Ε.Ρ.Τ.!!!

Τόσα χρόνια δεν μας έκαναν ποτέ μετόχους στα κέρδη τους!

Δεν θα μας κάνουν τώρα θύματα στην δική τους κρίση!!!»

http://www.etita.gr

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *