Τετάρτη , 19 Ιουνίου 2024

Έρχεται bail-in, (κούρεμα) καταθέσεων, συντάξεων, μισθών.

bail-in

Ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει ότι οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη γίνονται και εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της εφαρμογής του 3ου μνημόνιου που εντέλλεται  να αλλάξει εκ βάθρων τη κοινωνική και ταξική συγκρότηση στην Ελλάδα ανατρέποντας κεκτημένα και κατακτήσεις δεκαετιών.  

Οδεύουμε προς μια κοινωνία διταξική με απόλυτη κινεζοποίηση του 80% του πληθυσμού και μια αστική τάξη πανίσχυρη. Η μεσαία και μικρομεσαία τάξη θυσιάζονταιι στο βωμό της κρίσης, της ανάκαμψης και της απόλυτης κυριαρχίας του μεγάλου κεφάλαιου.

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης που θα προκύψει, όπως και εάν επιτευχθεί η συγκρότησή της, αποτελεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι  την 1η Ιανουαρίου 2016 ημερομηνία που τίθεται σε εφαρμογή η κοινοτική οδηγία για το bail-in. Η Βουλή έχει υιοθετήσει την ευρωπαϊκή οδηγία (στα μουλωχτά) από τον περασμένο Ιούλιο.

Τα δημοσιεύματα που πυκνώνουν τελευταία, όπως η πρόσφατη δήλωση του Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ ότι η τράπεζα «πέτυχε να εξαιρεθούν οι καταθέτες των ελληνικών τραπεζών από το ενδεχόμενο bail-in (κούρεμα) για τη διάσωση των τραπεζών» αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το κούρεμα έρχεται. Οπωσδήποτε οι ευρωπαίοι εντολοδόχοι της σημερινής κυβέρνησης δίνουν ένα χέρι βοήθειας και στήριξης στο προεκλογικό αγώνα του εκλεκτού κ. Τσίπρα και των συνδαιτημόνων της συμπολίτευσης -«αντιπολίτευσης». -(ΑΝΕΛ – ΝΔ -ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ)

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΚΤ, προκειμένου η τράπεζα να άρει τους περιορισμούς στα ελληνικά ομόλογα για την άντληση ρευστότητα από τις ελληνικές τράπεζες «η Ελλάδα θα πρέπει να επιδείξει συνεπή και αξιοσημείωτη πρόοδο στην εφαρμογή του νέου προγράμματος που έχει συμφωνηθεί. Να αποδείξει ότι κατέχει την κυριότητα του προγράμματος»…

Με δεδομένη την απόλυτη αποτυχία του «προγράμματος», όπως σημειώνουν νυχθημερόν όλοι οι ανεξάρτητοι διεθνείς αναλυτές, δεν χρειάζεται να έχουμε μαντικές ικανότητες για να προβλέψουμε τα μελλούμενα.

Ο κ. Ντράγκι απευθύνεται σε αφελείς ή εν πάσει περιπτώσει σε μονίμως και αθεράπευτα αισιοδοξούντες χωρίς αιτία, δηλώνοντας ότι το bail-in (κούρεμα) είναι στις προθέσεις τους για ολόκληρη τη Ευρώπη, αλλά θα εξαιρεθούν οι Έλληνες!

Θα μπορούσε να πει και ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ συμφέρει, αλλά το απέφυγε …

Το ασφαλιστικό ανοίγει επίσημα τον Οκτώβριο με την ενοποίηση των επικουρικών και τη ρήτρα μηδενικού ελλείματος όπως έχει προαναγγελθεί. Το ΕΚΑΣ περικόπτεται σταδιακά από την 1-1-2016 μέχρι οριστικής κατάργησής του.

Εκτιμούμε ότι τα πράγματα για το ασφαλιστικό δεν θα εξελιχθούν με αυτή την «αισιόδοξη» δεδηλωμένη προοπτική. Ο κ. Κατρούγκαλος, «προφήτης» ή λαγός μίλησε για ανώτατη σύνταξη (κύρια και επικουρική) στα 600€. Μπορεί να ξεκίνησε αμέσως μετά μια κούρσα διαψεύσεων, εκλογές γαρ, αλλά δεν έκανε το ίδιο και η κυβέρνηση που άφησε το ζήτημα να αιωρείται προκειμένου να μείνει καταχωρημένο στο πίσω μέρος του μυαλού και άρα ευκολότερα διαχειρίσιμο στην εφαρμογή του αργότερα.

Ταυτόχρονα θα ανοίξει το ζήτημα της μείωσης των μισθών στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα συμπαρασύροντας και τον ιδιωτικό στη κούρσα προς τα κάτω.

Η ολοκλήρωση της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ θα ολοκληρώσει τους σχeδιασμούς στο εργασιακό, θα απελευθερώσει εντελώς τις απολύσεις, θα θεσμοθετήσει την ελαστική εργασία και το part time και βεβαίως θα απελευθερώσει πλήρως την αγορά εργασίας, τα ωράρια, τα «κλειστά» επαγγέλματα. Ένα από αυτά, του φαρμακοποιού οδεύει προς εξαφάνιση με τη θεσμοθέτηση του μέτρου της εργαλειοθήκες για διακίνηση του φάρμακου από τα supermarkets.  

H άμεση ψήφιση του Προϋπολογισμού 2016 και του Μεσοπρόθεσμου 2016-2019 που προβλέπει νέα μέτρα 3,2 δισ. Ευρώ και παραπάνω για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Επανέρχεται το 5ευρω στα νοσοκομεία, παγιώνεται η επιβολή του ΕΝΦΙΑ, ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί ακινήτων χωρίς καμία προστασία της πρώτης κατοικίας – δεν είναι τυχαία η αναβολή μέχρι 30 Σεπτέμβρη – ,καταργείται το όριο του 25% στο ακατάσχετο μισθών –συντάξεων και τέλος καταργείται η «ευεργετική» ρύθμιση των 100 δόσεων κατ’ απάιτηση της Τροικας για όσους δεν καταφέρνουν να είναι συνεπείς στην εξόφληση ρυθμισμένων δόσεων και τρεχουσών, δηλ. για το 80% των χρεοφειλετών.

Το ξεπούλημα όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων του κράτους θα ολοκληρωθεί με την πώληση του ΑΔΜΗΕ, των λιμανιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ακινήτων, εκτάσεων, ακτών.

Οι εκλογές  της 20ης Σεπτέμβρη βεβαίως και γίνονται κατ’ εντολήν των «δανειστών» αλλά παρέχουν μια μοναδική χρονική και σημαντική ευκαιρία ζωής στον Ελληνικό λαό. Να σταματήσει την επέλαση και την κατεδάφιση της ζωής του.

Πως; Μαυρίζοντας απόλυτα κάθε πολιτικό σχηματισμό που στήριξε τα μνημόνια τα τελευταία χρόνια και τη παράδοση της χώρας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Μαυρίζοντας κι όσους ολιγώρησαν, όσους αντί να συνταχθούν από τα κάτω με τον κόσμο σε μια συμπαγή και αδιαπραγμάτευτη δύναμη ανατροπής επέλεξαν την αντιμνημονιακή ρητορική από τα πάνω, τις συμμαχίες και τις μεταγραφές πρωτοκλασάτων, αφήνοντας για τους κάτω την επιλογή της ανάθεσης. Πολυδοκιμασμένη, αποτυχημένη και καθοριστική αιτία της δίνης που σήμερα μας στροβιλίζει ανεξέλεγκτα και καταστροφικά.

Ως θεατές και κομπάρσοι το είδαμε πολλές φορές το έργο. Μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία αλλά πρέπει να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές.

ΒΑΣ.ΣΑΡ

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Ένα σχόλιο

  1. Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις και αφού η ΛΑΕ κατεβαίνει με το πρόγραμμα του προηγούμενου ΣΥΡΙΖΑ, την βλέπω να παίρνει ίσα με 40%… Τι όχι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *