Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Έρχεται ο λογαριασμός /τα πρώτα μέτρα /και στο βάθος χρεοκοπία

tsipras-giounker

Τα πρώτα μέτρα ξεκινάνε άμεσα. Η «ισχυρή» κυβέρνηση του 22% (αναγωγή με τη αποχή) θα οδηγήσει τη κοινωνία στην απόλυτη φτωχοποίηση και ουσιαστική χρεοκοπία. Αυτά τα μέτρα είναι της πρώτης γραμμής επίθεσης στα λαϊκά πενιχρά εισοδήματα.

    1. Είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ

  1. Μείωση στο 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης
  2. Αύξηση της προκαταβολής από 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους με μπλοκάκι.
  3. Κατάργηση του μειωμένου ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο με αύξηση από τα 66€ στα 200€ ανά 1000 λίτρα από 1 Οκτώβρη. – Αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών από το 13% στο 20% και σταδιακή αύξηση για τα επόμενα χρόνια.
  4. Επιβολή νέας αυξημένης «εισφοράς αλληλεγγύης» για μισθωτούς που ενσωματώνεται στο φόρο εισοδήματος.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

  1. Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από τις αρχές του 2016
  2. Άνοιγμα πάλι του Ασφαλιστικού από τον Οκτώβρη, «κοινωνική διαβούλευση», όπερ σημαίνει με διαδικασίες fast track και κατ’ επιταγήν των όρων του μνημόνιου ΙΙΙ νέα αύξηση των ορίων ηλικίας και μειώσεις συντάξεων οριζόντια.
  3. Μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  4. Περικοπές ύψους 2,25 δισ. ευρώ στις κρατικές δαπάνες για τις συντάξεις των ετών 2015 – 2016.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

  1. Μείωση του ακατάσχετου ορίου μισθών, συντάξεων από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ. Κατασχέσεις για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.
  2. Άνοιγμα των πλειστηριασμών για τα «κόκκινα δάνειỨκατοικίας.

ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

   12. Προτεραιότητα η εκποίηση της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ. 

Όλα αυτά μαζί με μια σειρά μέτρων ακόμη που θα επιβληθούν με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων, είναι η αρχή της υλοποίησης των συμφωνηθέντων. Η πορεία της οικονομίας όπως είναι προδιαγεγραμμένο θα χειροτερεύει με αποτέλεσμα μέχρι το Νοέμβριο στην πρώτη «αξιολόγηση» να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα, αλλιώς το «πρόγραμμα» θα «μπλοκάρει» …

Τι θα γίνει τότε; Τα τελευταία φιλέτα των στρατηγικών δημόσιων επιχειρήσεων θα έχουν ξεπουληθεί. Τότε, ίσως να μην είναι απαραίτητη η παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος, κατ’ εντολή της ηγετικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, χωρίς αμφιβολία, βγήκε εχθές στα κανάλια να συντηρήσει το κλίμα τρομοκράτησης αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος για … παν ενδεχόμενον. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.O ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει τις εξετάσεις του με επιτυχία στην παραπλάνηση. Η κοινωνία μπορεί να βασιστεί «στην παναγία» όπως δήλωσε περιχαρής για την συνέχιση της κυβερνητικής του θητείας ο επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ. Το κλειδί στις εξελίξεις είναι ο λαός από εδώ κι εμπρός.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *