Δευτέρα , 4 Μαρτίου 2024

Έρχεται σύντομα το «αριστερό» Exit /καιρός να πάμε αλλιώς

oxi-allo-sosimo
Κάθε μέρα και χειρότερα. Η διαπραγμάτευση εξελίσσεται με το μαρτύριο της σταγόνας. Οι «δανειστές» αυξάνουν τις απαιτήσεις και η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» προσπαθώντας να κερδίσει πολιτικό χρόνο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι είναι υποχρεωμένη να υποκύψει.  

Τα κυβερνητικά στελέχη παρακολουθούν με τρόμο τις αντιδράσεις της κοινωνίας συνεχίζοντας να επιδεικνύουν αλαζονεία κι αγγίζοντας τα όρια της γελοιότητας,  ενώ έχουν αρχίσει να πέφτουν σφαλιάρες σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις και εκδηλώσεις του κυβερνητικού σχήματος και του κομματικού μορφώματος του Συ.ρι.ζα.

Τα εισοδήματα καταρρέουν, η ακρίβεια επελαύνει, η ανεργία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, τα νέα μέτρα χωρίς καμία αμφιβολία επιταχύνουν την απόλυτη χρεοκοπία της κοινωνίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικα και της εγχώριας μεγαλοαστικής ολιγαρχίας.

Εκτίμησή μας είναι ότι πράγματι, η αντίστροφη μέτρηση για την «πρώτη φορά αριστερά» και την κωμικοτραγική της απόπειρα διακυβέρνησης έχει ξεκινήσει. Σημαντικός παράγοντας οι κινητοποιήσεις που φαίνεται ότι δυναμώνουν. Με τους αγρότες συντάσσονται σε κοινό μέτωπο όλες οι κατηγορίες των εργαζόμενων που πλήττονται σκληρά και μαζί όλοι οι υπόλοιποι. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που αντιλαμβάνονται ότι οδηγούνται στη λαιμητόμο της Τρόικα και μαζί η νέα γενιά που βλέπει μπροστά της τα αδιέξοδα να πολλαπλασιάζονται τραγικά.

Το Grexit, η Schengen κι όλα τα υπόλοιπα «δεινά» δεν φαίνεται ότι συνεχίζουν να αντέχουν στη συνείδηση του κόσμου, ούτε είναι ικανά να περιορίσουν άλλο τις αντιδράσεις, παρέχοντας τον απαραίτητο χρόνο για τους σχεδιασμούς της ευρωπαϊκής και της εγχώριας ολιγαρχίας.

Το ασφαλιστικό /φορολογικό φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι. Η κυβέρνηση το έχει αντιληφθεί και επιδιώκει να εξασφαλίσει μόνο τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο για την απεμπλοκή της από την εξουσία.

Τα διευθυντήρια των εταίρων θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς οδηγώντας τον κ. Τσίπρα και την ηγετική ομάδα σε υποχρεωτική και ταπεινωτική έξοδο εκτιμώντας ότι έχουν το πάνω χέρι και σύσσωμα πρόθυμο το υπόλοιπο εγχώριο πολιτικό προσωπικό για να προχωρήσει τους σχεδιασμούς τους  στην μετά Συ.ρι.ζα. εποχή.

Το κλειδί στις εξελίξεις είναι ουσιαστικά η ίδια και η κοινωνία, το εύρος, το μέγεθος και η ένταση των αντιστάσεων που θα εξελιχθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η ιστορία γράφεται πάντα από τους λαούς. Οι συνθήκες είναι αναγκαίες. Η πραγματικότητα θα δείξει εάν μπορεί να αποδειχτούν και ικανές για να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας και να πάμε αλλιώς.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Η καθημερινή «διαπραγμάτευση» κι όλοι μαζί οι κυβερνητικοί «διαπραγματευτές» και καρεκλοκένταυροι της εξουσίας που παρελαύνουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *