Σάββατο , 18 Μαΐου 2024

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

sto-dromo-gremizoume-to-nomo-1
Φώτο από την διαμαρτυρία της 29/4/2012/ διόδια Αφιδνών – https://denplirono.wordpress.com

Καταφθάνουν αυτές τις ημέρες τα κλητήρια θεσπίσματα για τις κινητοποιήσεις των κινημάτων στα διόδια που έγιναν εν έτη 2012. Ήταν Απρίλιος του 2012, μέσα στην προεκλογική περίοδο και  είχε τεθεί σε ισχύ ο νόμος Βορίδη που απειλούσε με ποινές φυλάκισης από ένα έως και πέντε χρόνια όσους κατηγορούνταν με άνοιγμα των διοδίων. Την Κυριακή 29 Απρίλη του 2012 πραγματοποιείται συνέλευση όταν μετά από απόφαση κινημάτων και πολιτών στο παρακείμενο πάρκο στις Αφίδνες και αποφασίζεται πορεία διαμαρτυρίας στον τοπικό σταθμό διοδίων ενάντια στο χαράτσι της διέλευσης. Η τροχαία σημείωσε τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που είχαν σταθμεύσει στο χώρο της συνέλευσης (Πάρκο Αφιδνών) και συνέταξε δικογραφία κατηγορώντας συλλήβδην τους κατόχους ότι είχαν παρκάρει στους παρακείμενους δρόμους προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Έτσι απλά και χωρίς κανένα άλλο ένδικο αποδεικτικό μέσο αποδόθηκαν οι κατηγορίες και ορίστηκε η δικάσιμος. Πέμπτη 13 Οκτωμβρίου 2016 στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίρο 9, αίθουσα 2, 9π.μ.

klitirio-diodia

Αντιγράφουμε από https://denplirono.wordpress.com/2012/04/29/%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b4%ce%bd%cf%89%ce%bd-2942012-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd/#more-5959

sto-dromo-gremizoume-to-nomo-2
https://denplirono.files.wordpress.com/2012/04/sto-dromo-gremizoume-to-nomo.jpg

29/4/2012: “Την πρώτη αγωνιστική απάντηση στο τρομονόμο Βορίδη/μαύρου μετώπου για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων δώσαμε σήμερα συλλογικά κινήματα και συλλογικότητες της Αττικής. Την κοινή συνέλευση των συλλογικοτήτων  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – Επιτροπές αγώνα https://denplirono.wordpress.com/, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων http://epitropi3den.blogspot.com, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ http://diodiastop.blogspot.com, ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Δ. ΩΡΩΠΟΥ “ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ” http://www.oroposoxistaxaratsia.blogspot.com/, ΑΛ.ΑΝΥ.Α – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ “ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ” http://oianentaxtoi.blogspot.com/, στο πάρκο ΑΦΙΔΝΩΝ ακολούθησε, μετά από απόφαση της συνέλευσης πορεία μέσω της Ε.Ο Λαμίας – Αθήνας μέχρι το σταθμό διοδίων στις Αφίδνες όπου και προχωρήσαμε στο άνοιγμα των διοδίων αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της Τροχαίας για ενδεχόμενες συλλήψεις λόγω του νέου τρομονόμου Βορίδη/εταιριών. Θα συνεχίσουμε με τη διεύρυνση του κινήματος σε όλα τα μέτωπα της πάλης για ελεύθερα, δωρεάν, δημόσια, κοινωνικά αγαθά.” 

sto-dromo-gremizoume-to-nomo-3
https://denplirono.files.wordpress.com/2012/04/sto-dromo-gremizoume-to-nomo.jpg

Έχει περάσει καιρός από το «μακρινό» 2012. Την «παλιά εκείνη εποχή»  συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις αυθόρμητα και χιλιάδες πολίτες που στήριζαν το Συ.ρι.ζα έχοντας την ελπίδα ότι οι μεγαλόστομες δηλώσεις των στελεχών του για κατάργηση των χαρατσιών θα δικαίωναν τους αγώνες τους. Η κυβέρνηση του Συ.ρι.ζα ανανέωσε τις συμβάσεις των «εθνικών» εργολάβων, τους έδωσε απλόχερα επιδοτήσεις για την απώλεια κερδών λόγω της κρίσης, πέρασε επιδοτήσεις για να ξεπλύνει και τα αδικήματα με τους στημένους διαγωνισμούς, τις διάτρητες συμβάσεις, τις ιλιγγιώδεις υπερκοστολογήσεις, τουτέστιν τη μεγάλη κλοπή του δημόσιου χρήματος, αλλά ξέχασε, όπως διατυμπάνιζε τότε, να καταργήσει το νόμο Βορίδη, να ακυρώσει τις διώξεις, να καταργήσει τα χαράτσια. Απομείναν μόνο τα κλητήρια θεσπίσματα που καταφθάνουν και οι δίκες των αγωνιστών που συνεχίζονται.

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *