Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ …

Τρία (3) λεπτά το λίτρο στη βενζίνη. Οκτώ (8) στο πετρέλαιο. Δέκα (10) στο υγραέριο (LPG). Τα τσιγάρα από 0,50 -1 ευρώ στο πακέτο. Δέκα (10) λεπτά ανά 10ml και στα υγρά του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ο καφές δεν θα υστερήσει – γύρω στα 20% η αύξηση. Φυσικά αυξάνονται και τα διόδια, τα σταθερά τηλέφωνα ένα 5% προ ΦΠΑ, και, και, και …

Η αύξηση των καυσίμων, μαζί με την υπερφορολόγηση στα αγροτικά εισοδήματα, είναι δεδομένο ότι θα συμπαρασύρει όλη την αλυσίδα των προϊόντων προς τα πάνω. Χρονιά «ανάπτυξης» γαρ, όπως ανακοίνωσε ο φέρελπις πρωθυπουργός.

1,4 δισ. Ευρώ και ίσως περισσότερα είναι οι έμμεσοι φόροι που αυξάνονται από 1/1/17. Οι άμεσοι δεν έχουν τέλος: Από 1/1, 600.000 περίπου αγρότες θεωρούνται επιχειρηματίες (είχαμε τόσες χιλιάδες μεγαλοαγρότες και δεν το ξέραμε) θα επιβαρυνθούν με τουλάχιστον ένα 10% επιπλέον φόρους αφού οι φορολογικοί συντελεστές ανεβαίνουν από το 13% στο 23-24% για όλους αυτούς. Αυξάνονται επίσης 4%, από το 11 στο 15%, οι αποδόσεις από ενοίκια μέχρι 12.000/έτος, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα από ενοίκια αντιμετωπίζονται ηπιότερα με 2% αύξηση. Είπαμε φορολογική δικαιοσύνη για τους μη έχοντες και κατέχοντες … Επαχθέστερη της προηγούμενης για τα εισοδήματα του 2016 που θα δηλωθούν μέσα στο 2017 και η φορολογία εισοδήματος για όλους ανεξάρτητα ύψους εισοδημάτων.

Από κοντά κι ο κόφτης. Πρώτα θύματα οι συνταξιούχοι. H αρχή θα γίνει με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την «προσωπική διαφορά». Τι σημαίνει  «προσωπική διαφορά»; Το «χαριστικό» μέρος της σύνταξης που είχε χορηγηθεί χωρίς να το δικαιούνται οι παλαίμαχοι της δουλειάς κατά Κατρούγκαλο και τώρα θα αποδοθεί «δικαιοσύνη», χωρίς να αποκλείεται και νέα μείωση στις σταθερές συντάξεις, πάγια απαίτηση του ΔΝΤ.  Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η σφαγή των αυτοαπασχολούμενων και καθημερινά μπαίνουν νέα λουκέτα, ενώ συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς η φυγή όσων έχουν αντέξει μέχρι σήμερα στη γειτονική Βουλγαρία ή τη Ρουμανία.

Η μεγάλη σφαγή θα συνεχιστεί μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ανεξάρτητα του χρόνου που θα απαιτηθεί γι’ αυτό και ενδεχομένως και της κυβέρνησης που θα κληθεί να την υλοποιήσει.

Στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, ανεξάρτητα από όσα ισχυρίζονται επίσημα κι ανεπίσημα οι κυβερνητικοί χαμαιλέοντες.  «Το Eurogroup επανέλαβε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ που θα επιτευχθεί έως το 2018 θα πρέπει να διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα.  Προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς στόχους σε μια βιώσιμη βάση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να συμφωνήσουν με τους θεσμούς σε έναν μηχανισμό και διαρθρωτικά μέτρα που θα διασφαλίσουν αυτόν τον στόχο».

Συμπέρασμα; Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκτελεί πιστά τους σχεδιασμούς της κυρίαρχης τάξης του εγχώριου και διεθνούς κεφάλαιου για εκτεταμένη φτωχοποίηση κάθε κοινωνίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου λαμβάνει διαστάσεις 3ου παγκόσμιου πόλεμου. Με ευχολόγια και διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Το 2017 είναι μια καθοριστική χρονιά για την κοινωνία. Ή η τελευταία θ αντισταθεί καθολικά και αποτελεσματικά ή θα οδηγηθεί στην κατοχή και τη σκλαβιά για δεκαετίες …

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *