Κυριακή , 26 Μαΐου 2024

Έρχονται, χρεοκοπία και οικουμενική*

agrotes-sintagma-1

 

 

Ο διαγραμμένος από το λαό διαγράφει βουλευτές

Άμεση ήταν η διαγραφή του Σ. Παναγούλη που αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο/λαιμητόμο με τα προαπαιτούμενα των τοκογλύφων. Το ίδιο άμεση η διαγραφή του Σακελλαρίδη ο οποίος βέβαια επέστρεψε την έδρα κι έτσι μαζί με τη διαγραφή του Νικολόπουλου των ΑΝΕΛ η κυβέρνηση της Τροικας κατάφερε να περάσει τα μέτρα με 153 βουλευτές.

Τώρα σειρά έχει η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό με την βέβαιη καρατόμηση και των συντάξεων, αλλά κάθε μέρα που περνάει η λύση της οικουμενικής φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Ασφαλείς πληροφορίες μιλάνε για δύο ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτοιμοι να διαγραφούν από τον ηγετίσκο αφού δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, αποτέλεσμα της νέας «σκληρής» διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα με τους «εταίρους». 

Όπως είχαμε επισημάνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εκτελεί συγκεκριμένο έργο   με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Οι τράπεζες – που ανακεφαλαιώνει ο ελληνικός λαός διογκώνοντας το δημόσιο χρέος –  και τα μεγάλα φιλέτα, έχουν ήδη περιέλθει στα χέρια των ιδιωτών «επενδυτών» και τώρα ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Το πρόγραμμα διάσωσης βαίνει σε απόλυτη αποτυχία με δεδομένη στο βάθος  – και μέσα στους επόμενους έξι μήνες- την απόλυτη χρεοκοπία του ελληνικού λαού.

Στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση της απόλυτης υποταγής απειλείται από τις λαϊκές αντιδράσεις που πρόκειται με βεβαιότητα να ενταθούν. Όσα είδαμε στο Σύνταγμα με τους αγρότες ήταν η αρχή.

Η κυβέρνηση του κ, Τσίπρα γνωρίζει ότι δεν έχει ούτε πολύ χρόνο, ούτε πολύ δρόμο. Η Οικουμενική έχει αρχίσει να συζητιέται και να σχεδιάζεται. Ο «προφήτης» Λεβέντης το έθεσε ήδη στη βουλή αρνούμενος να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Επι της ουσίας ο παράγοντας που θα καθορίσει τις εξελίξεις είναι ο ίδιος ο λαός και οι αντιστάσεις/αντιδράσεις που θα αναπτύξει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μόνη βεβαιότητα αποτελεί η χρεοκοπία και η κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και μάλιστα με πάταγο. Σύντομα.

  • Υπηρεσιακή των Βρυξελλών – βλέπε και Πορτογαλία

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *