Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

Εθνικό ξεπούλημα: αγγελίες του ΤΑΙΠΕΔ

agia-triada-2

Η Αγία Τριάδα είναι μια μικρή παραλιακή πόλη στη βόρεια Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στα προάστια της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται σε μια μεγάλη αμμώδη παραλία, σε μια περιοχή προικισμένη με φυσική ομορφιά. Λόγω της εγγύτητας της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, η τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη, προσελκύοντας επισκέπτες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Ελλάδα.

taiped-1

Χαρακτηριστικά του Ακινήτου:

Η έκταση του Ακινήτου είναι περίπου 132.483 τ.μ.

Αποτελεί παραθαλάσσια έκταση, με μεγάλο παραλιακό μέτωπο και έχει άμεση πρόσβαση στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας.

Δεδομένης της τοποθεσίας του, το Ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών που περιλαμβάνει κύριες και παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και υποστήριξη από εμπορικά καταστήματα.

Ενδεχόμενο σενάριο αξιοποίησης μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 30.000 τ.μ. δομήσιμης επιφάνειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας: http://www.hradf.com/el/portfolio/agia-triada

BORAS

Μια μοναδική ευκαιρία για επενδυτές που επιθυμούν να επωφεληθούν αυτού του συγκροτήματος ακινήτων υψηλού επιπέδου και μοναδικής τοποθεσίας.

Ως μέρος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) επεκτείνει το πρόγραμμα εκμετάλλευσης των δημοσίων ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζει να εισάγει έναν διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού θέρετρου μαζί με μία έκταση γης μεγάλων διαστάσεων στο γειτονικό χωριό και μία περιοχή δίπλα στην παρακείμενη λίμνη.

boras-kaimaktsalan

Ακίνητα του Συγκροτήματος

Η ιδιοκτησία του Βόρα είναι μία μεγάλη έκταση γης στο Όρος Βόρας (τρίτο ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, με υψόμετρο 2.050 – 2.500 μ.) και περιλαμβάνει ένα από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

 

Η ιδιοκτησία του Αγίου Αθανασίου αποτελείται από δύο τεμάχια γης κατάλληλα για ξενοδοχειακή και οικιστική εκμετάλλευση που βρίσκονται γύρω από τον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό. Το χωριό εκτείνεται στην βόρεια πλαγιά του Όρους Βόρα (σε υψόμετρο 1.200 μ.), μόλις 16 χλμ (20 λεπτά με το αυτοκίνητο) από το χιονοδρομικό κέντρο.

vegorotida-2
Φωτο: john batan /panoramio

Η ιδιοκτησία της Βεγορίτιδας βρίσκεται στις βορειοδυτικές εκβολές τις Λίμνης η οποία είναι ονομαστή για το αγνό φυσικό περιβάλλον της. Απέχει 15 χλμ από την ιδιοκτησία του Αγίου Αθανασίου και 28 χλμ από την ιδιοκτησία του Βόρα.

Μέγεθος/Πιθανή Εκμεταλλεύσιμη Περιοχή του Συγκροτήματος

Βόρας: 13.541.000 μ² / 1.194.000 μ²

Άγιος Αθανάσιος: 3.108.000 μ² / 2.630.000 μ²

Λίμνη Βεγορίτιδα: 392.000 μ² / 30.000 μ²

Πρόσβαση στο Συγκρότημα

Το γραφικό χωριό του Αγίου Αθανασίου κατατάσσεται πολύ ψηλά στην κλίμακα των χειμερινών θέρετρων της Βόρειας Ελλάδας και είναι πολύ κοντά στην Λίμνη Βεγορίτιδα, την Τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας ως προς το μέγεθος και το βάθος της. Η λίμνη έχει διαμορφώσει ένα αναμφισβήτητα μοναδικό τοπίο και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για οικοτουρισμό. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από εξαιρετική πολιτισμική και φυσική ομορφιά.

Δυνατότητα Εκμετάλλευσης

Το Συγκρότημα του Βόρα παρέχει στους επενδυτές την μοναδική ευκαιρία να τοποθετήσουν το κεφάλαιό τους στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού και προσφέρει σημαντικά περιθώρια θετικής εξέλιξης μέσω της ανάπτυξης μιας μεγάλης μερίδας της περιβάλλουσας έκτασης γης όσον αφορά δραστηριότητες φιλοξενίας/αναψυχής και εξοχικές κατοικίες. Επιπλέον, το ειδυλλιακό τοπίο της Λίμνης Βεγορίτιδας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που μπορούν να ερευνηθούν περαιτέρω και να μετατρέψουν την Λίμνη σε σημαντικό πυλώνα όλου έργου με την προώθηση σημαντικών υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής όπως το κολύμπι, το ψάρεμα, οι περιηγήσεις με βάρκες, η ιστιοπλοΐα, η ιππασία και η πεζοπορία. Ένα δυνητικό πλάνο εκμετάλλευσης του Συγκροτήματος Βόρα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει:

    πολυτελή ξενοδοχεία 60.000 μ²

    70,000 μ² εξοχικών κατοικιών και & βίλλων-ξενοδοχείων

    κέντρο συνεδρίων/αποκατάστασης 12,000 μ²

    1,000 μ² εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και οικοτουρισμού

Έχοντας σε λειτουργία μία τουριστική βιομηχανία με καλά θεμέλια και με ανοδική πορεία, το Συγκρότημα αυτό παρέχει μία εξαιρετική ευκαιρία κέρδους ιδιαίτερη από μία ιδιαίτερη επένδυση με σημαντικό περιθώριο θετικής εξέλιξης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας: http://www.hradf.com/el/portfolio/voras-cluster

Δεν προσθέσαμε λέξη, τα παραθέτουμε με πιστή αντιγραφή από το την ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ: http://www.hradf.com

Μας καλύπτει ως προς τον σχολιασμό το παρακάτω:

«Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε

Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

 

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *