Παρασκευή , 31 Μαΐου 2024

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ – 

Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε άσκηση στην Ιορδανία.  Πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία, η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Eager Lion (EL) – 2017» που περιελάμβανε Ασκήσεις και μάχες μέσα σε πόλεις.

Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς το Αρματαγωγό ΧΙΟΣ χρησιμοποιήθηκε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, προκειμένου να μεταφέρει αστυνομικούς στη Ρόδο, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ! 200 αστυνομικοί “φορτώθηκαν” στο Αρματαγωγό ΧΙΟΣ προκειμένου να φθάσουν στη Ρόδο ενόψει της δεύτερης διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που διεξάγεται στις 22 και 23 Μαϊου στο νησί.

Γιατί όμως ήταν τόσο σημαντικό αυτό το Συνέδριο; Τι το ιδιαίτερο είχε;

Η Διπλωματική ορολογία καλείται λοιπόν να ωραιοποιήσει τα πραγματικά επίδικα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που δεν είναι άλλα από την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εκμετάλλευση λαών διαμορφώνοντας ταυτόχρονα ένα ασφαλές περιβάλλον για τις επενδύσεις τους.

Η Ελλάδα διεκδικεί ολοένα ευρύτερο ρόλο στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό και αυτό αποτελεί την πραγματική ατζέντα του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά.

Διαβάζουμε λοιπόν:

“η Διάσκεψη φιλοδοξεί να οικοδομήσει προτάσεις, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μια θετικής ατζέντας κοινών πρωτοβουλιών, οι οποίες θα δίνουν λύσεις σε φαινόμενα όπως ο εξτρεμισμός, η τρομοκρατία, το εμπόριο ανθρώπων και όπλων και η πειρατεία”.

Αφού περιγράφτηκαν οι βρώμικοι πόλεμοι τους, οι βάρβαρες επεμβάσεις τους που προκαλούν τα τεράστια ποτάμια της προσφυγικής δυστυχίας, ας μιλήσουμε τώρα για δουλειές:

“Μεταξύ των λοιπών ζητημάτων που αναμένεται να απασχολήσουν τις εργασίες της Διασκέψεως είναι το περιβάλλον, με έμφαση στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου και στην προώθηση συνεργασιών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ακόμη, η ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων και η προοπτική αξιοποίησής τους στο εγγύς μέλλον, αναδεικνύει τη σημασία συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής στον τομέα του σχεδιασμού και της εκμετάλλευσης νέων ενεργειακών οδεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα θα αποδοθεί στην ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών, δεδομένου ότι το 40% περίπου της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας διέρχεται μέσω της Μεσογείου.

Πέραν τούτου, η ευρύτερη περιοχή είναι πλούσια σε πρώτες ύλες και πλουτοπαραγωγικές πηγές, των οποίων το δυναμικό τελεί ακόμη εν υπνώσει. Για το λόγο αυτό, φιλοδοξία του συνεδρίου αποτελεί η διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη, ο οποίος θα αναφέρεται στη συνεργασία μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ούτως ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Άλλα ζητήματα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου αποτελούν οι συνεργασίες στην υλοποίηση κοινών μεταφορικών υποδομών, τόσο σε ότι αφορά τα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα, όσο και τις θαλάσσιες συνδέσεις. Επιπρόσθετα, πολλά μπορούν να γίνουν στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα στον τουρισμό κρουαζιέρας, με τον σχεδιασμό τουριστικών πακέτων που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα των χωρών της περιοχής”.

Ουσιαστικά, περιγράφεται η νέα αστική Ελλάδα, που βάζει οριστικά τέλος στη Μεταπολίτευση.

Μια Ελλάδα που εν μέσω Μνημονίων οικοδομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που συμμαχώντας με μερίδες του κεφαλαίου ξεχύνονται να χαράξουν την νέα καπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση για να καρπωθούν νέα κέρδη που τους προσφέρουν οι Κινεζοποιημένες εργασιακές σχέσεις που έχουν επιβληθεί και οι καινούργιες ευκαιρίες πλουτισμού στον ενεργειακό τομέα, στις μεταφορές, στον τουρισμό.

Βλέψεις πλουτισμού που εξαπλώνονται από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, από την Αφρική μέχρις τη Μέση Ανατολή και δημιουργούν νέα ισχυρά μπλοκ σε αυτή την εκδοχή του Επιχειρηματικού Κράτους Άμυνας και Ασφάλειας.

Είναι μια νέα αστική πραγματικότητα που κυνικά εντάσσει τον πόλεμο και τις επεμβάσεις στην ίδια τη λειτουργία του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό “από 1 έως 18 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία, η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Eager Lion (EL) – 2017», στην οποία συμμετείχαν 21 χώρες (Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ιράκ, Ιαπωνία, Κένυα, Κουβέιτ, Λίβανος, Πακιστάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Ιορδανία) υπό τον συντονισμό των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σε σύνθετο περιβάλλον ασφαλείας. Η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με στελέχη από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, την 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, το 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

Καταρχήν, πρέπει να επισημάνουμε ότι η εν λόγω άσκηση αποτελεί συνέχεια των συνεκπαιδεύσεων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα με τις ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο κλπ. και έχουν ως αποκορύφωμα τους την Πολυεθνική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, που ο ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της ΛΑΕ εκτιμούν ως μοναδικό επίτευγμα της “Αριστερής Διακυβέρνησης” και της πρότασης τους για ανασυγκρότηση της αστικής οικονομίας με πυλώνα ανάπτυξης την πολεμική βιομηχανία και εκμετάλλευση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας.

Δεύτερον, το ίδιο το βίντεο της πολυεθνικής άσκησης στην Ιορδανία αποκαλύπτει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός τους. Ειδικές Δυνάμεις από 20 χώρες εκπαιδεύονται σε Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, για Μάχες μέσα σε πόλεις ενάντια σε όσους αμφισβητούν την νέα ιμπεριαλιστική καπιταλιστική μοιρασιά, ενάντια στον κόσμο της εργασίας που από όποια σκοπιά τάσσεται ενάντια στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας και ότι σημαίνει.

Τρίτο, το “Χριστιανικό Τόξο” του Πάνου Καμμένου και η “προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων” που προπαγανδίζει ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς όλως τυχαίως ταυτίζονται γεωγραφικά με την στρατιωτική δράση που καλείται να υπερασπιστεί αυτά τα αστικά συμφέροντα. Για αυτό συνεκπαιδεύονται.

Τέταρτη, σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι δεν πρόκειται για δημοσιογραφική ή πολιτική αποκάλυψη. Το βίντεο δημοσίευσε το ΓΕΕΘΑ. Ουσιαστικά το κράτος προπαγανδίζει ΚΥΝΙΚΑ  το νέο ρόλο του στρατού ως κατασταλτική δύναμη όπως είχε κάνει όταν αποκαλύφθηκε ότι το Τάγμα της περιοχής εκπαιδεύονταν για να αναλάβει την ανακατάληψη του εργοστασίου της ΔΕΗ από αγωνιστές που αμφισβητούσαν την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πέμπτη διάσταση του ζητήματος είναι η ωμή ομολογία της κυβέρνησης ότι αυτή είναι και έτσι θα επιτευχθεί η καπιταλιστική ανασυγκρότηση: με αυτές τις συμμαχίες, με πυλώνα της αστικής ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας τον πόλεμο, τις επεμβάσεις, την ένταση του κοινωνικού πολέμου εντός και εκτός συνόρων. Είναι κοινό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στηρίζουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και έχει ως γεννήτορες στελέχη της ΛΑΕ, τον Κώστα Ήσυχο.

Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να σταθούμε ενάντια στο Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας-Ασφάλειας και να παλέψουμε για την Ανατροπή του.

Μόνο όμως ένα νέο εργατικό κίνημα, διεθνιστικό και αντικαπιταλιστικό μπορεί να δώσει τις Αντιπολεμικές και Αντιτρομοκρατικές-Αντιαυταρχικές απαντήσεις που απαιτούνται από τη μεριά του κόσμου της εργασίας απέναντι στον Ολοκληρωτικό Καπιταλισμό.

Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία, η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Eager Lion (EL) – 2017» που περιελάμβανε Ασκήσεις και μάχες μέσα σε πόλεις.

Oi φωτογραφίες από την άσκηση που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

 

Δείτε επίσης

“Το Μακρόν και χάριν έχει” (ή πως κατασκευάζονται νίκες και ήττες)

Παναγιώτης Μαυροειδής –  Εξελέγη λοιπόν ο Μακρόν στη Γαλλία, καθώς επικράτησε της Λεπέν στο δεύτερο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *