Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

i elpida xanaerxetai

Οι εκλογές έχουν κλειδώσει. Η οργή φουντώνει επικίνδυνα. Ο χρόνος τρέχει αντίστροφα για τους πολιτικούς διαχειριστές του νέου βάρβαρου μνημόνιου και τρέχουν να προλάβουν. Οι «εταίροι» γνωρίζουν τη κρισιμότητα της συγκυρίας και αντιλαμβάνονται ότι το διακύβευμα απαιτεί προσεκτική διαχείριση στην Ελλάδα. Έτσι έχουν δώσει το ΟΚ για εκλογές fast truck μέσα στο Σεπτέμβρη και φαίνεται να έχουν συμφωνήσει σε ένα προεκλογικό μνημόνιο γέφυρα, για το επόμενο το μετεκλογικό, αυτό που δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα.

Έτσι καθημερινά θα διαρρέουν σενάρια «περί ελαφρύνσεων» στα μέτρα του νέου μνημόνιου που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά γενικευμένης λαϊκής εξέγερσης.

Τώρα «παίζει» πάλι η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, «ελαφρύνσεις» και «αναπτυξιακά» μέτρα για τους αγρότες, ως και το μοσχάρι συζητάνε να πέσει στο χαμηλότερο συντελεστή του 13%. Το νερό βέβαια θα παραμείνει σταθερά στο 23% όπως και τα υπόλοιπα βασικά κοινωνικά αγαθά.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε και στον πρωτογενή τομέα 50.000 θέσεις εργασίας. Η αναλογία προφανώς είναι αντίστοιχη με τους 5.000 που εργάζονται στις Σκουριές …

Το νέο κόμμα της Αριστερής συνιστώσας μαζί με Σχέδιο Β’ – Αντ.αρ.συα – ΜΑΡΣ και αντιμνημονιακές δυνάμεις ετοιμάζεται ταχύτατα και έχει πυροδοτήσει κινήσεις πανικού στον κυβερνητικό Σύ.ρι.ζα. «Φαίνεται οτι «ερρίφθη ο κύβος» για δημιουργία νέου κόμματος από την «Αριστερή Πλατφόρμα». Ας γίνει τουλάχιστον ήρεμα, ώριμα και δημοκρατικά» έγραψε στο twitter, ο Δ. Παπαδημούλης. Ενδεικτικό της ανησυχίας που διακατέχει τη κυβερνητική παράταξη. Ήρεμα φαίνεται ότι εξελίσσεται, όση ηρεμία υπάρχει πριν τη καταιγίδα. Ώριμα είναι ούτως ή άλλως τα πράγμα και οι συνθήκες μετά την ολοκληρωτική μεταστροφή μετατροπή του κόμματος που θα έσκιζε τα μνημόνια σε μνημονιακότερο των μνημονιακών. Το μέτρο του «δημοκρατικού» οπωσδήποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο του Συ.ρι.ζα που μετέτρεψε το «Όχι» σε Ναι …

Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν η «ελπίδα» καλείται πάλι να παίξει το ρόλο της μαζί με την ανασφάλεια και την ανάθεση. Το προεκλογικό μνημόνιο θα παρουσιαστεί μέχρι τις 18 Αυγούστου για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα.

Το μετεκλογικό εξαρτάται από τις πολιτικές εξελίξεις, το διεθνές περιβάλλον και τη κρίση που θα οξύνεται συνεπεία των άγριων ανταγωνισμών του καπιταλιστικού στρατόπεδου, οπωσδήποτε και το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως εξαρτάται από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που καλείται να παίξει τον ιστορικό του ρόλο στέλνοντας και τα μνημόνια και τους πολιτικούς διαχειριστές τους στα αζήτητα και χαράσσοντας μια νέα πορεία.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *