Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

ΕΤΣΙ “ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ” – Χαρίζουν ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας!

10.07.2015-sintagma-inred.gr-09

«Εθνική Ανάγκη» για τους Π. Καμμένο – Δ.Βίτσα είναι η εξυπηρέτηση των εφοπλιστών: επιπλέον 40 εκ. ευρώ ασφαλιστικές εισφορές χαρίζουν στον Ταβουλάρη και 250.000 ευρώ στον Ισκαντάρ Σάφα (ιδιοκτήτες ναυπηγείων Σκαραμαγκά /Ελευσίνας). 

ΟΠΟΤΕ Ο ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

ΜΟΝΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΜΜΕΝΟΥ- ΒΙΤΣΑ – ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Προπαγανδιστικά χατίρια των Αλαφούζου-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Ήρθε η ανάπτυξη. Με καύσιμη ύλη την νεολαία και τους εργαζόμενους, με χρηματοδότηση από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με σύνδεση πανεπιστημίων και πολεμικής βιομηχανίας, θα στηθεί το νέο παραγωγικό μοντέλο στα πρότυπα του Ισραήλ, σημαντικότερου παραγωγού στον τομέα ασφάλειας παγκοσμίως, που βιομηχανοποιεί την πολεμική-κατασταλτική εμπειρία από την Κατοχή της Παλαιστίνης.

Να ο τρόπος…

Στο νομοσχέδιο για τη θητεία που ψηφίστηκε πρόσφατα, δεν προβλέπονταν μόνο η μαύρη εργασία των φαντάρων και η επέκταση του καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα με την Πιστοποίηση-Αξιολόγηση-Μοριοδότηση των στρατευμένων  που θα διεμβολίσουν τα όποια εργασιακά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων, οξύνοντας τον ατομισμό και τον ανταγωνισμό μεταξύ μας για μια θέση εργασίας. Προβλέπονταν ακόμη, σε ειδική τροπολογία, το χάρισμα επιπλέον 40 εκατομμυρίων ευρώ στον εφοπλιστή Ταβουλάρη και 250.000 ευρώ στον Ισκαντάρ Σάφα. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά -μετά και τις απεχθείς συμφωνίες Βενιζέλου με την γερμανική κυβέρνηση που είχε κατακρίνει με σφοδρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση!

Τα ονόματα και την ιδιότητα τους «ξεχνά» ο αρθρογράφος της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» Βασίλης Νέδος, στο κείμενο του «40 εκατ. ευρώ επιπλέον στα Ναυπηγεία Ελευσίνας», που με πολύ προσεκτικό τρόπο δημοσιοποιεί τις συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις.

Στο νομοσχέδιο λοιπόν για τη θητεία που δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη για την αύξηση της απαράδεκτα χαμηλής μηνιαίας  αμοιβής των 8,7 ευρώ και καμιά βλέψη για ανακούφιση των στρατευμένων που δαπανούν 3000-4000 χιλιάδες ευρώ κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης, περιλαμβάνεται η εν λόγω τροπολογία. Διαβάζουμε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ότι σε αυτό προστέθηκε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία «Επιπλέον 40 εκατ. για τη ναυπήγηση δύο πυραυλακάτων (6 και 7) θα πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Για το πρόγραμμα πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ήδη δαπανηθεί περί τα 280 εκατ. ευρώ, και τα επιπλέον 40, βάσει της τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή, αφορούν 22 εκατ. σε αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και περί τα 17 για τα υλικά που απαιτούνται. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Γιώργος Γιακουμάκης τόνισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) χρειάζεται αυτά τα πλοία, και οι επιλογές ήταν είτε να εκταμιευθούν κάποια χρήματα ακόμα είτε τα 280 εκατ. ευρώ που είχαν ήδη δαπανηθεί να χαθούν. Ο κ. Γιακουμάκης επισήμανε ότι τα χρήματα «δεν χαρίζονται», αλλά το Δημόσιο θα τα απαιτήσει από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα δαπανηθούν 250.000 ευρώ (έναντι περίπου 4 εκατ. στην αγορά) για την κατασκευή ενός προσομοιωτή διαρροής υδάτων αλλά και για κάποιες δευτερευούσης σημασίας εργασίες συντήρησης των σκαφών του Π.Ν.».    Λόγια ενός στρατιωτικού που επιχειρούν να καλύψουν την έλλειψη συγκεκριμένων κυβερνητικών μέτρων απέναντι στον Ταβουλάρη…. 

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ!

Την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί ασφαλιστικά δικαιώματα, ορίζει μισθούς-συντάξεις πείνας και διαλύει ελεύθερους επαγγελματίες-μικρούς αγρότες, συνεχίζει την χρηματοδότηση των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών που έχουν εμπλακεί στη πολεμική βιομηχανία. Αποκαλύπτεται ουσιαστικά όχι μόνο η συνέχεια των μνημονιακών επιλογών, αλλά και της αστικής πολιτικής μεταξύ των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γυρνούμε λοιπόν στις 29 Μαΐου 2014 και στην ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ με τίτλο       «Προκλητικό χάρισμα χρεών σε Ταβουλάρη», όπου διαβάζουμε τα εξής:

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ: H ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!

Όταν τονίζαμε: «Πλειστηριασμών και κατασχέσεων συνέχεια για 10.000 οφειλέτες, αφού στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που αντιστοιχούν σε οφειλές ύψους 270 εκατ. ευρώ προχώρησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο εξεδόθησαν 7.498 εντολές για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 1.832 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων, δρομολογήθηκαν 556 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ υπήρξαν 133 αναγγελίες πλειστηριασμών».

Ενώ λοιπόν οι μνημονιακές κυβερνήσεις εντείνουν τις κατασχέσεις και οδηγούν χιλιάδες συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία,  αποκαλύπτεται ότι απέναντι στην ολιγαρχία παραμένουν πολύ ανεχτικοί και αλληλέγγυοι.

«Αναφερόμαστε στην σχέση Σαμαρά-Ταβουλάρη και στην επίδειξη επιλεκτικού αμοραλισμού και πολιτικής ευελιξίας του Στουρνάρα… Συγκεκριμένα, σε άσχετο νομοσχέδιο για την «καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πέρασε άσχετη τροπολογία που εξαιρεί τα Ναυπηγεία Σύρου από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και επιπλέον αναστέλλει κάθε καταδιωκτικό μέτρο εναντίον των υπευθύνων για όλες τις ναυπηγικές επιχειρήσεις (Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου κ.α) για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πρώτο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι η τροπολογία έρχεται σε μία περίοδο που μικρομεσαίοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ακόμα και συνταξιούχοι φυλακίζονται για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είναι σαφώς πολύ μικρότερα σε σχέση με τις τρύπες που έχουν ανοίξει και συνεχίζουν να ανοίγουν τα μεγάλα κεφάλια. Το δεύτερο και πολύ πιο ενδιαφέρον είναι η ταυτότητα του ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου! Πρόκειται για τον Νίκο Ταβουλάρη, προσωπικό φίλο και πρώην στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού! Και για να εξηγούμαστε, τόσο στενό που τον είχε διευθυντή στην Πολιτική Άνοιξη! Με λίγα λόγια, η όλη ιστορία έγινε για να ξελασπώσουν τον Ταβουλάρη. Και το έκαναν μια χαρά. Άσχετα, αν το ξελάσπωμα αυτό φορτώνει το ΙΚΑ με κάποια εκατομμύρια ευρώ. Χρέη που θα πληρώσουμε και πάλι εμείς! Αυτά όμως είναι «παράπλευρες» απώλειες για τους εγγυητές της σταθερότητας που θα απαιτήσουν αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος και νέα μείωση των συντάξεων.

Ένα όμως σάιτ που αναφέρεται στα ζητήματα άμυνας φωτίζει μερικές άγνωστες πτυχές των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ιδιοκτησίας Ταβουλάρη. Διαβάζουμε λοιπόν στο armynews.gr: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιστορία με τα Ναυπηγεία – και με τον Σκαραμαγκά- έχει κοστίσει τρελά λεφτά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στον Σκαραμαγκά τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Αλλά και η Ελευσίνα αποδεικνύεται “μαύρη τρύπα”.Πριν από περίπου ένα χρόνο στις 4 Ιουνίου 2013 με άλλη τροπολογία που είχε φτιάξει ο Μπαλτάκος είχαν δοθεί 25 εκατομμύρια για “αναπροσαρμογές εργασιών”, με την υποχρέωση να παραδώσει την πέμπτη πυραυλάκατο από τις επτά που είχαν παραγγελθεί μέχρι 31.5.2014. Η πυραυλάκατος δεν έχει παραδοθεί. Και τώρα με νέα τροπολογία “σβήνουν” περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ για τις ασφαλιστικές εισφορές των ναυπηγείων. Κι επειδή όπως και στην υπόθεση του Σκαραμαγκά όλοι βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους: Μπορεί να μας πει κάποιος αν παρά τις οικονομικές ενέσεις και την βοήθεια που έχουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας, πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι; Γιατί διαμαρτύρονται ότι από τον Ιανουάριο και μετά κάτι λίγα έναντι αραιά και που παίρνουν. Δεν ξέρουμε αν ισχύει το ίδιο και για κάποια μεγαλοστελέχη που ο μισθός τους έφθανε όπως λένε οι πληροφορίες τις 40.000 ευρώ το μήνα και κυκλοφορούσαν και εντός του ναυπηγείου με …Ferrari».

Καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι είτε με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η προβολή των «εθνικών κινδύνων», οι ανάγκες της «αμυντικής θωράκισης», το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους είναι το πρόσχημα για να στηρίξουν συγκεκριμένες μερίδες της άρχουσας τάξης, να φορτώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις που απορρέουν από χρυσοφόρα συμβόλαια πολεμικών παραγγελιών στα ασφαλιστικά ταμεία και στον κόσμο της εργασίας, για να έρθουν μετά να απαιτήσουν «Αναδιάρθρωση του Ασφαλιστικού Συστήματος» γιατί ανακάλυψαν τρύπες στα Ταμεία!   

Όμως τα χατίρια των κυβερνήσεων απέναντι στον Ταβουλάρη δεν σταματούν. Μερικούς μήνες αργότερα σε νέα ανακοίνωση μας την 25 Οκτωβρίου 2014, με τίτλο Εργαζόμενοι Ναυπηγείων Ελευσίνας: όμηροι μεταξύ κυβέρνησης και Ταβουλάρη», τονίζαμε:

  “Νερό στο κρασί της” βάζει η κυβέρνηση στο θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας προσπαθώντας να δώσει μια διέξοδο στο αδιέξοδο που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μην διεκδικήσει τις ρήτρες ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ που μπορεί να επιβληθούν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στην παράδοση της πυραυλακάτου ΡΙΤΣΟΣ και δύο ακόμη Super Vita».

Είναι τεράστιες οι προκλήσεις του κόσμου του πλούτου, του πολιτικού τους προσωπικού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που διαφυλάττει τα κέρδη τους και των καλοπληρωμένων μεγαλοδημοσιογράφων που προπαγανδίζουν επαίσχυντα τις πολιτικές που μας κάνουν δούλους και εκτινάσσουν τα κέρδη τους. Είναι απαίτηση του κόσμου της εργασίας που αποκτά εύλογη επικαιρότητα η πληρωμή των Κλεμμένων. Η άρνηση να πληρώσουμε εμείς τα χρέη τους και τα ελλείμματα τους. Πρέπει τώρα να αντισταθούμε. Να ξεσηκωθούμε. Να μην τους επιτρέψουμε να μας κλέψουν το παρόν και το μέλλον. Μόνη λύση για τα Ναυπηγεία Σύρου-Ελευσίνας-Σκαραμαγκά να περάσουν στον έλεγχο του δημοσίου, να τα διαχειριστούν οι εργαζόμενοι απαλλαγμένοι από τους διαφθαρμένους κρατικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, τσιράκια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των αφεντικών, προσανατολίζοντας την παραγωγή σε ειρηνικούς σκοπούς

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *