Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

EURO-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!

telegraph-1

Η Πορτογαλία έχει εισέλθει σε επικίνδυνα πολιτικά νερά. Για πρώτη φορά από τη δημιουργία της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης, ένα κράτος, απαγορεύεται να έχει την κυβέρνηση που θέλει  για λόγους εθνικού συμφέροντος.(!)

Ο Καβάκο Σίλβα, προέδρος της Πορτογαλίας αρνείται να διορίσει την κυβέρνηση συνασπισμού της Αριστεράς παρά το γεγονός ότι εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο πορτογαλικό κοινοβούλιο και κέρδισε μια εντολή για να συνθλίψει το καθεστώς λιτότητας που κληροδότησε από την Τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ .

Ο Καβάκο Σίλβα θεώρησε πολύ επικίνδυνο, όπως δήλωσε, να αφήσει το Μπλόκ της Αριστεράς με τους κομμουνιστές να αναλάβουν την εξουσία και ενδεχομένως να οδηγήσουν εκτός ΕΕ τη χώρα.  Οδηγήθηκε σε αυτήν ενέργεια προκειμένου να ικανοποιηθούν οι Βρυξέλλες και οι ξένες χρηματοπιστωτικές αγορές .

Ελεύθερη μετάφραση από την σημερινή «Τelegraph» http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11949701/AEP-Eurozone-crosses-Rubicon-as-Portugals-anti-euro-Left-banned-from-power.html

Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι πρόκειται καθαρά για πραξικόπημα της εγχώριας αστικής πορτογαλικής τάξης σε συμφωνία και συνεργασία με το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Αμφισβητούνται ευθέως και στην πράξη όλες οι συνταγματικές εθνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες εφ΄όσον δεν ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα και τις εντολές τους διευθυντήριου της ΕΕ. Το πορτογαλικό πραξικόπημα ξεπερνάει κάθε πρόβλεψη και αποδεικνύει όσα έχουν προβλεφθεί και εθεωρούντο αδιανόητα. Τα συμφέροντα των αγορών και της λυκοσυμμαχίας στην ΕΕ έριξαν το φερετζέ της δημοκρατικής Ευρώπης. Τώρα ο λόγος ανήκει στους λαούς.

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *