Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ | ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

denplirono-arketa

Μετά τα «ειρηνικά» συλλαλητήρια και τα  νέα μνημόνια που έρχονται οδηγώντας κυριολεκτικά σε ασφυξία την κοινωνία, οι γαλλικές νύχτες της εξέγερσης του κινήματος “NuitDebout” στη Γαλλία εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Την Κυριακή 15 Μάη ξεκινάνε και στην Ελλάδα. Καλέσματα από 21 πόλεις ως τώρα κι από αρκετές συλλογικότητες από τα κάτω καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Η ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ από εδώ, μαζί με όλες τις υπόλοιπες ανακοινώσεις που καλούν σε καθολική αντίσταση.

«Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου).» Δημήτρης Χριστούλας, 2012

epistoli-cristoula

Η «ελπίδα» αποδείχτηκε κάλπικη. Οι «σωτήρες», εραστές της εξουσίας, γι΄αυτό υποταγμένοι στην ολιγαρχία. Οι Αυταπάτες έχουν τελειώσει. Ο αρμαγεδώνας των μνημονίων ατέλειωτος και μέχρι τελικής πτώσης κάθε κοινωνικού δικαιώματος και κοινωνικού κεκτημένου.

Εμείς όμως δεν τελειώσαμε. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι μαζί κι οι απόμαχοι της δουλειάς και της ζωής, δεν τελειώσαμε ακόμη. Δεν θα συνεχίσουμε άλλο να ζούμε σκλάβοι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις ζωές μας στα χέρια των «δανειστών», των αρπακτικών που διαφεντεύουν τις τράπεζες και των τοκογλύφων της παγκόσμιας νέας τάξης του νέου καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού.

Λέμε όχι. Ως εδώ και κατεβαίνουμε στις πλατείες και τους δρόμους γιατί τώρα τα θέλουμε όλα! Όλα όσα μας ανήκουν! Καμία ειρήνη, καμία ανάθεση, κανένας συμβιβασμός, καμία υποχώρηση, κανένας συμψηφισμός.

Έχουμε πόλεμο τώρα. Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες.

Ξεκινάμε. Πλατεία Συντάγματος Κυριακή 15 Μάη (7.μ.μ.). Ή αυτοί ή εμείς!

#arketa

 

 

 

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *