Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ 33 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ

qin-terracotta-army-xian-china

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ-ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΠΙΟ ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ

Και οι Εκπαιδευτικοί Εναντίον του αντεργατικού εκτρώματος του Υπουργείου Άμυνας

diamartiria-2

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μαθαίνουμε ότι ο ΥΠΕΘΑ Καμένος φέρνει αιφνιδιαστικά ένα ακόμη νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων. Ένα ν\σ πολύ μακριά από τις ανάγκες των φαντάρων, πολύ μακριά από τα αιτήματα του μαζικού κινήματος μέσα και έξω από το στρατό, πολύ μακριά ακόμη και από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Φυσικά όπως γίνεται συνήθως κανένας δε ζήτησε τη γνώμη μας, έτσι και αλλιώς για την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία είμαστε αόρατοι και αναλώσιμοι. Από τη μεριά μας με αυτό το γράμμα δε θέλουμε απλώς να ακουστούμε. Θέλουμε να στείλουμε το πρώτο μήνυμα αντίστασης, θα μπούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ακυρωθούν τα σχέδια του υπουργείου.

Σχέδια που θέλουν να βαθύνουν την εργασιακή εκμετάλλευση που δεχόμαστε,  να  μας διασπάσουν και να δημιουργήσουν φαντάρους διαφορετικών ταχυτήτων. Θέλουν και τους δικηγόρους να στελεχώνουν τις στρατιωτικές νομικές υπηρεσίες κάνοντας χωρίς πληρωμή την πρακτική τους και ανοίγουν το δρόμο για την προσφορά δωρεάν εργασίας σε μια σειρά από ειδικότητες. Την ώρα που η νεολαία υποφέρει από την ανεργία βρίσκουν νέους τρόπους για να κόβουν θέσεις εργασίας, επεκτείνοντας αυτή τη λογική σε διάφορους τομείς κοινωνικών παροχών. Εδραιώνουν το θεσμό του «Aγροτικού» στους γιατρούς ενσωματώνοντάς τον στη στρατιωτική θητεία. Υποτιμούν τις ακριτικές περιοχές και την ανάγκη που έχουν σε ιατρεία με ειδικότητες. Tαυτόχρονα διατηρούν το εξευτελιστικό 8,70 ευρώ μηνιαίο μισθό και δεν προβλέπουν το παραμικρό για να μειωθεί το υπέρογκο κόστος της θητείας.

Αυξάνεται η πολεμική εμπλοκή παντού, σε Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό και την Π.Αεροπορία. Οι έφεδροι ναύτες και σμηνίτες θα έχουν αναβαθμισμένο υποστηρικτικό ρόλο στους νέους άδικους πολέμους που σχεδιάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ. Όπως και στην περίπτωση της εργασιακής εκμετάλλευσης τυράκι παραμένει η ευνοϊκή μεταχείριση και η ανισότητες σε σχέση με τη θητεία.

Αυξάνουν τον αυταρχισμό, ποινικοποιούν τους αγώνες μας. Θέλουν οι ποινές στην παραμεθόριο να γίνουν στοιχείο αρνητικής μοριοδότησης στις μεταθέσεις. Ο διοικητής της μονάδας έχει στα χέρια του ένα ακόμη εκβιασμό για να απαιτήσει υποταγή και υπακοή. Παράλληλα αυξάνουν τον στρατό στα σύνορα διατηρώντας πολεμική επάνδρωση και ετοιμότητα ενώ στον αέρα βρίσκονται οι κατ εξαίρεση μεταθέσεις αφού με αυθαίρετο τρόπο ορίζεται το ανώτερο ποσοστό που μπορεί να βρίσκεται στα αστικά κέντρα.

Με το νέο ν\σ θέλουν να τσακίσουν τους ανυπότακτους και να μετατρέψουν την εναλλακτική θητεία σε εργασιακό κάτεργο. Το μήνυμα σε αντιρρησίες συνείδησης και αρνητές στράτευσης είναι σαφές. Η ανοχή τελειώνει με την ψήφιση του ν\σ. Η επιλογή της εναλλακτικής θητείας καθίσταται οικονομικά αδύνατη.  Ποιος μπορεί να δουλεύει σε ακριτική περιοχή με έξοδα διαμονής, φαγητού και μετακίνησης με 226 ευρώ το μήνα, για 15 μήνες; Το δίλλημα γίνεται σε αυτή την περίπτωση φαντάρος ή δούλος. Παράλληλα όμως ανοίγονται νέα παραθυράκια για να εξαγοράζουν τη θητεία οι γόνοι των πλούσιων οικογενειών που είχαν τη δυνατότητα να σπουδάζουν στο εξωτερικό μέχρι τα 35 έτη τους.

Ο Καμένος βέβαια δε μένει εκεί. Σε ρόλο λαγού βάζει μπροστά όλη την μιλιταριστική ατζέντα για στράτευση στις γυναίκες, στρατιωτικά λύκεια και παλλαϊκή άμυνα. Ταυτίζεται με παλιά και σύγχρονα φασιστικά και εθνικιστικά προτάγματα. Δεν έχουμε αυταπάτες για ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις ή της αντιπολίτευσης-Μνημονιακής Συμπολίτευσης που θα μπλοκάρουν τα μέτρα. Είναι συνολικά σχέδια της κυβέρνησης και της αστικής τάξης, θα τα προχωρήσουν με τη μία ή την άλλη μορφή. θέλουν να διασπάσουν την εργαζόμενη νεολαία, να τη βάλουν ήδη από τη στρατιωτική θητεία στο κυνήγι των μορίων. Πάνω από όλα όμως θέλουν να την κερδίσουν, να κλείσουν τα ρήγματα που έχουν αφήσει οι μεγάλες νεολαιίστικος κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Ενσωματώνοντας τη φασιστική ατζέντα θέλουν να διαμορφώσουν τους σύγχρονους πραιτοριανούς, να Στρατιωτικοποιήσουν την κοινωνία, να συγκροτήσουν το Ισραήλ των Βαλκανίων. 

Καλούμε τα κοινωνικά κινήματα, συνολικά τον κόσμο της εργασία και την νεολαία

να καταδικάσουν όχι μόνο τις εξαγγελίες αλλά και το ίδιο το ν\σ. Οι αντιπολεμικές, αντιφασιστικές και αντιμιλιταριστικές συλλογικότητες μπορούν και πρέπει να συναντηθούν.

Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές και πολεμοκάπηλες επιλογές, σε αυτή τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.  

Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ο ελεύθερος συνδικαλισμός των στρατευμένων, η πλατιά, από τα κάτω ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-θρήσκευμα για το μπλοκάρισμα της αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Από αυτή τη σκοπιά θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών- δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΠΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!

Α. Κατάργηση όλων των Προστίμων Ανυποταξίας-Προστίμων για συμμετοχή σε Ασκήσεις Εφέδρων και κατάργηση των ίδιων των ρυθμίσεων

Β. Κατάργηση της Επιτροπής Κρίσης της Συνείδησης των νέων ανθρώπων που αρνούνται τον Στρατό και αποτελείται από Στρατιωτικούς.

Γ. Ίσος χρόνος Στρατιωτικής και Εναλλακτικής θητείας.

Δ. Μείωση της θητείας στους 6 μήνες.

Ε. Όλο το κόστος της θητείας –όποια και αν είναι αυτή- στο Κράτος.

ΣΤ. Αμοιβή στο ύψος του Κατώτατου Μισθού σε Φαντάρους και όσους επιλέξουν Εναλλακτική Θητεία. 

Ζ. Αναγνώριση Προϋπηρεσίας σε όλους και Ασφαλιστική κάλυψη από τον Στρατό. 

Η. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης και Εναλλακτικής Θητείας και χορήγηση Επιδόματος Ανεργίας.

Θ. Καμιά μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατιωτών από Στρατό-Κρατικό Μηχανισμό-ΟΤΑ. 

Ι. Να Καταργηθούν τα Στρατοδικεία και η Στρατιωτική Νομοθεσία. Να κλείσουν τα Πειθαρχεία. 

Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος του Στρατού. Δεν είναι ανεκτή ούτε η δαπάνη ενός ευρώ για εξοπλισμούς, ασκήσεις και συμμετοχή σε βρώμικους πολέμους. Δεν είναι ανεκτή η συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Δεν είναι ανεκτές οι βάσεις του θανάτου.  

Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας.

 •        20 Μ/Κ ΤΠ
 •        ΕΛΔΥΚ Ι.Σ.
 •        ΧΧ ΙΙΙ ΤΘΤ Α/Κ
 •        163 ΜΜΠ
 •        180 ΜΚ/Β
 •        98 ΜΕΘ
 •        7ος ΛΟΧΟΣ ΜΧ ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ
 •        1ο ΤΑΓΜΑ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ
 •        642 Μ.Κ ΤΠ
 •    625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων 
 •    ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
 •    95 ΑΔΤΕ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
 •    108 ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΑΣΣΗΡΟΣ
 •    34η ΕΜΑ ΑΣΣΗΡΟΣ
 •    71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
 •    698 ΑΒΠ
 •    Στρατόπεδο Καλέτζου, Έδεσσα
 •    Στρατόπεδο Κανδυλάπτη 644 Μ/Κ ΤΠ
 •    107 ΜΜΠ-ΠΕΠ στο στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο
 •    Λόχου Στρατηγείου της ΜΕΡΥΠ
 •    401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
 •    98 ΤΕ Καλλονή
 •    575 Τάγμα Πεζοναυτών Αυλώνα
 •    643 ΤΕ στα Καρδάμυλα Χίου
 •    Στρατόπεδο Καποτά

 

ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 1.        ΚΕΝ Eφοδιασμού – Mεταφορών Σπάρτη
 2.        ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβα
 3.        124 ΠΒΕ Τρίπολη       
 4.  ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ
 5.       2/39 Kέντρο Nεοσύλλεκτων Μεσολόγγι
 6.        ΚΕΝ Yγειονομικού Άρτα
 7.        ΚΕΝ Mηχανικού Ναύπλιο
 8.        ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 

Τηλ. Επικ. 6932 955437http://diktiospartakos.blogspot.com

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *