Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

Φόροι και χαράτσια οδηγούν σε αδιέξοδα

mnimonia

Η κυβέρνηση των Τσίπρα –Καμμένου δεν θα μακροημερεύσει. Νέοι φόροι, νέο ασφαλιστικό, νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις, capital control για μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως και ο σχεδιασμός της υποχρεωτικής συναλλαγής με κάρτες (πρόσχημα η φοροδιαφυγή) δείχνουν καθαρά το αδιέξοδο της πολιτικής που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές και οδηγούν την κατάσταση στα άκρα.

Η ακατάσχετη φορολόγηση, πέραν του ότι δεν πρόκειται να αποδώσει ούτε τα ελάχιστα στα ταμεία, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στα νοικοκυριά και την αναιμική αγορά. Η φοροπροσήλωση αυτής της κυβέρνησης, κατ’ εντολή των εταίρων και του ΔΝΤ δεν έχει όρια. Η αντιγραφή του αμερικάνικου  μοντέλου της φορολογικής δικτατορίας που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση στην ουσιαστικά πτωχευμένη Ελλάδα δείχνει τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει.

Η ανεργία αυξάνεται και μέσα στο 2016 προβλέπεται να έχει αγγίξει το 35%. Καθημερινά κλείνουν  μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ο αγροτικός τομές οδηγείται σε διάλυση.

Ενστάσεις άρχισαν να διατυπώνονται και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την υπέρμετρη φορολόγηση. Ο ΕΝΦΙΑ, οι ανατροπές και οι αποκλεισμοί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, τα υπέρογκα πρόστιμα και οι ποινές, ως και η πρόταση ακόμα της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων επισημάνθηκε στον κ. Τσίπρα και την στενή κυβερνητική του ομάδα ότι οδηγεί με βεβαιότητα σε μια σκληρή αναμέτρηση με την κοινωνία που είναι έτοιμη να εκραγεί.

Η εξυπηρέτηση του χρέους οδηγεί μαθηματικά σε απόλυτη χρεοκοπία την κοινωνία. Οι ανείσπραχτες οφειλές, αποτέλεσμα της ακατάσχετης φορολόγησης πρόκειται να διπλασιαστούν μέχρι το τέλος του 2015. Εκεί κάπου ή στις αρχές του 2016 σχεδιάζουν κι ένα γενναίο κούρεμα στις εναπομείνασες καταθέσεις προκειμένου να επιτύχουν την απομείωση του χρέους, δέλεαρ που παρουσιάζεται για την κοινωνία και επι της ουσίας δεν θα έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα για την τελευταία.

Ως τότε θα έχουν ξεπουληθεί και τα τελευταία «ασημικά» (βλέπε δημόσια περιουσία) μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα δημόσια έσοδα, άρα και τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να παράγει και να υλοποιήσει πολιτικές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάσχεσης της απόλυτης χρεοκοπίας που οδηγείται η κοινωνία.

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των δανειστών και των αγορών. Μειώνεται όμως καθημερινά η εμπιστοσύνη και οι τελευταίες αυταπάτες που έτρεφαν όσοι την στήριξαν στις τελευταίες εκλογές. Το αδιέξοδο που οδηγείται η κοινωνία σύντομα θα δείξει την έξοδο στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Προβλέπεται θερμός ο χειμώνας που έρχεται.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *