Τετάρτη , 29 Μαΐου 2024

FRONTEX: Ειδική υπηρεσία αντικατασκοπείας

frontex-3
Frontex έδρα στη Βαρσοβία / Theo Schneider / Demotix – https://www.opendemocracy.net/5050/nina-perkowski/more-frontex-is-not-answer-to-refugee-crisis

Από Frontex σε Frontex και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (video)

Σήμερα θα ήθελα να σας πω για μία από τις πιο σημαντικές επιχειρησιακές υπηρεσίες της ΕΕ: Την υπηρεσία πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φέρει το όνομα Frontex, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει έρθει για να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην ηγεσία της ΕΕ σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έχωσε την μούρη της στην Ουκρανία, την Αρμενία και τη Μέση Ανατολή.

Frontex: http://frontex.europa.eu –  Η επίσημη ονομασία: Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων.

frontex-1

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο δεδομένων δημιουργήθηκε με διάταξη του κανονισμού του Συμβουλίου το 2004: Είναι υπεύθυνη για το συντονισμό των δραστηριοτήτων των εθνικών συνοριακών αρχών και παρέχει την αξιοπιστία των κρατών μελών στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άλλες χώρες. Η έδρα της βρίσκεται στη Βαρσοβία. (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόεδρος της ο Πολωνός Τουσκ – εγγονός ναζιστή). Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των δεδομένων για τις κύριες λειτουργίες: η Frontex διεξάγει επιστημονική έρευνα για τη μετανάστευση και το συντονισμό των συνοριακών φρουρών.

Συντονιστές; Στην πραγματικότητα, είναι μία από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΕ, η οποία ενεργεί ως αντι-κατασκοπία με αναγνώριση στις παραμεθόριες περιοχές της ΕΕ.

Πρώτον, αν μεν με τη Frontex διεξάγονται επιστημονικές ερευνητικές δραστηριότητες, θα έπρεπε να υπάρχουν τα έγγραφα, τα γραπτά, τα οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν για τα 12 χρόνια της «εργασίας» της.

Δεύτερον, αν στην οργάνωση ασχολούνται με την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των συνοριακών φυλάκων, στο δίκτυο θα έπρεπε να υπάρχουν τα δεδομένα των συναντήσεων εργασίας.

Και τρίτον, σε τι αφορά η ανταλλαγή εμπειριών επιστημονικής ερευνητικής δραστηριότητας με την αστυνομία;

Μελετώντας τα στοιχεία, που είναι δημοσιευμένα, βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα είναι πληροφορίες στρατιωτικής ή πολιτικής αξίας πριν τον πόλεμο, είναι μια «κοινότητα» που συλλέγει λειτουργικά και μυστικά δεδομένα στις παραμεθόριες περιοχές, και εργάζεται μόνο στις χώρες όπου υπάρχει «πρόβλημα» στην πολιτική και στρατιωτική κατάσταση. Δουλεύοντας με τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους παράνομους εργαζόμενους που ήταν πάντα ένας νόστιμος μεζές για κάθε μυστική υπηρεσία και αντικατασκοπεία.

Οι οργανώσεις – εταίροι είναι σχεδόν υπό αστυνομικό έλεγχο της ΕΕ.

frontex-4
Φωτο: Διαδήλωση στη Βαρσοβία κατά της Frontex , Μάιος 2015 – (Celestino Arce/Demotix) – https://www.opendemocracy.net/5050/nina-perkowski/more-frontex-is-not-answer-to-refugee-crisis

Υπάρχει ένα εσωτερικό έγγραφο για ενημέρωση των εργαζομένων Frontex – αστυνομίας. Το βίντεο – στο τέλος – δείχνει καθαρά πως οι αξιωματικοί της Frontex διεξάγουν προπόνηση με την αστυνομία.

Στην πραγματικότητα συρρέουν όλες οι πληροφορίες από τους συνοριοφύλακες και την αστυνομία, σε μια ενιαία βάση δεδομένων. Με τη σύγκριση των δεδομένων της αστυνομίας, ως επί το πλείστον από άτομα που βρίσκονται αντιμέτωπα με το νόμο και την αναζήτηση ανάμεσά τους αλλοδαπών υπηκόων των χωρών που την ενδιαφέρουν, θέτει τις βάσεις για σημαντικές επιχειρησιακές πληροφορίες και προσλήψεις.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η οργάνωση ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2004 και έχει την έδρα της στην Πολωνία. Κατά την έναρξη της πρώτης περιόδου των «επαναστατικών» γεγονότων στην Ουκρανία δραστηριοποιείται (Σσ. Μια περίεργη σύμπτωση). Δεν είναι μυστικό ότι το ήμισυ της Δυτικής Ουκρανίας κάνει παράνομες δραστηριότητες στην Ευρώπη. Δηλαδή, για την Frontex είναι το πιο γόνιμο έδαφος για το έργο της αλλά δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Υποθέτει κανείς ότι με τη λειτουργία της Frontex στο έδαφος της σημερινής Ουκρανίας διαμορφώθηκε μια ισχυρή «υποδομή» για τον φασισμό και τον πόλεμο που μαστίζει την χώρα και όχι αυτά που προαλείφεται.
Ποιος θα μπορούσε να παίξει έναν τόσο μεγάλο ρόλο στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εκεί σήμερα;


Την επόμενη φορά που συναντάμε την Frontex να δραστηριοποιείται είναι όταν ο επικεφαλής της Frontex Ilkka Laitinen πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την ηγεσία της Αρμενίας σχετικά με τη συνεργασία των συνοριακών υπηρεσιών. Η επίσκεψη δεν πέρασε χωρίς κανένα ίχνος, η Αρμενία ήταν μια από τις λίγες χώρες όπου υπήρχαν επίσης αλλαγές της εξουσίας τύπου Μεϊντάν. Δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς αυτό που έχει οργανώσει η Frontex, αλλά σίγουρα έχει βάλει και εδώ το «αόρατο» χέρι της. Το ότι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Αρμενία δεν σημαίνει μόνο ένα δεσμευτικό έγγραφο, αλλά και την ανταλλαγή επιχειρησιακών βάσεων δεδομένων, όπως ο καθορισμός της έναρξης της διαδικασίας των πολιτών για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Και τέλος, πρόσφατα η Frontex ανακατεύτηκε σε μια μυστική έκθεση «Operation SOPHIA», αναφέρεται στο WikiLeaks .
Πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με τις δραστηριότητες του οργανισμού αυτού επιβεβαιώνεται από την έκθεση:

«Η συνεργασία με τις οργανώσεις και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ»:

«Έχουμε στενές σχέσεις με άλλους οργανισμούς και θεσμικά όργανα της ΕΕ, που ασχολούνται με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και συναντηθήκαμε με τους ηγέτες του καθενός από αυτούς τους οργανισμούς κατά την περίοδο αναφοράς, οι σχέσεις αυτές είναι σημαντικές επειδή βοηθούν να φέρουν τους λαθρεμπόρους και τους διακινητές στη δικαιοσύνη! Η αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών με έναν αριθμό ιδρυμάτων είναι υψίστης σημασίας και αυξάνει το επίπεδο της συνολικής επιχειρησιακής ευαισθητοποίησης σχετικά, αφενός, και, από την άλλη πλευρά, είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.
Με βασικό εταίρο μας, τον οργανισμό «Frontex», έχουμε μια γενική συμφωνία και ειδικούς επιχειρησιακούς στόχους. Με εργασίες για την ανταλλαγή των πληροφοριών από τον Ιούλιο του ’14 και μετέπειτα με κοινές επιχειρήσεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου, έχουμε δημιουργήσει επιχειρησιακό συντονισμό μεταξύ των δύο οργανισμών (Frontex – EUNAVFOR).

Η συνεργασία με την «Frontex» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών, την επικοινωνία και τον μηχανισμό της ανάπτυξης των αξιωματικών – συνδέσμων της Frontex μέσα στις ιατρικές δομές της EUNAVFOR. Συμπεριλαμβάνεται το Επιχειρησιακό Στρατηγείο, η περιφερειακή ομάδα εργασίας της ΕΕ – EUNAVFOR τα ιατρικά περιουσιακά στοιχεία, η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, η κατάρτιση και οι διαδικασίες για προσγείωση σε ένα ασφαλές μέρος. Αυτό επέτρεψε στους δύο οργανισμούς να εργαστούν πολύ στενά. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε αυτές τις σχέσεις για να εργαστούμε πιο αποτελεσματικά μαζί.»

Σύμφωνα με τα υλικά της έκθεσης, η Frontex είναι μία από τις βασικές υπηρεσίες, η οποία εκτελεί τη βρομοδουλειά των επιχειρησιακών πληροφοριών στην ΕΕ στη γραμμή της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα στη Λιβύη και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων λειτουργίας της πληροφοριοδοσίας και την επιλογή των υποψηφίων για πρόσληψη.
Η έκθεση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και περιέχει στην πραγματικότητα ένα βάσιμο αίτημα της EUNAVFOR για διεξαγωγή θαλάσσιων και χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη.

Στην Ελλάδα, την χώρα μας, την είδαμε να εμφανίζεται στον Έβρο και πολλοί θα απορούσαν πως θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα της μετανάστευσης με μια ολιγομελή ομάδα 30 ατόμων, αλλά ως φαίνεται άλλα τάζει και άλλα κάνει όπως και όλοι οι «οργανισμοί» και οι «ΜΚΟ» στη ΕΕ.
.

http://gekoudi.blogspot.gr/

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *