Για μια ξεχασμένη υπόθεση… Νέα από την Πακιστανική κοινότητα στην Σκάλα Λακωνίας

pakistanoi-ergates-skala-lakonias-1
Η διαδήλωση των Πακιστανών μεταναστών στους δρόμους της πόλης Ιούλιος 2014 πηγή: ΑΠΕΛ

Είχαμε καιρό να γράψουμε σχετικά με τους εναπομείναντες Πακιστανούς εργάτες γης στην Σκάλα Λακωνίας. Έχουμε επισημάνει εδώ και χρόνια ότι η κατάσταση που είχαν να αντιμετωπίσουν αυτοί οι άνθρωποι πλησίασε την απόλυτη εξαθλίωση.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Λακωνία βρήκαν ένα περιβάλλον απόλυτα εχθρικό που έβαλε σε αμφισβήτηση την ίδια τους την ύπαρξη. Ξυλοδαρμοί από την αστυνομία, εξευτελιστικά μεροκάματα στην συγκομιδή πορτοκαλιών απόλυτη εχθρότητα και ρατσισμός από την τοπική κοινωνία.

Ύστερα από την μεγαλειώδη απεργία τους τον Ιούλιο του 2014 που μπορείτε να διαβάσετε ένα πλήθος άρθρων και ανακοινώσεων στην σελίδα μας, η Πακιστανική κοινότητα αποδεκατίστηκε ύστερα από την αυξημένη καταστολή (επιχειρήσεις σκούπα) και συλλήψεις που έγιναν με στόχο την μεταφορά τους σε κέντρα κράτησης, κατά κύριο λόγο στην Κόρινθο.

 Σήμερα η Πακιστανική κοινότητα δεν αριθμεί παρά λίγες δεκάδες άτομα, από τις 3.000 περίπου χιλιάδες που βρίσκονταν στην περιοχή 1.5 χρόνο πριν. Όσοι απέμειναν στην περιοχή προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν παρ όλες τις αντίξοες συνθήκες παρακαλώντας για ένα μεροκάματο στα σκλαβοχώραφα του κάμπου.

Ως γνωστό η νέα αγροτική σεζόν έχει ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς εδώ και κάποιους μήνες και δυστυχώς η Πακιστανική κοινότητα βρίσκεται μπροστά στην απειλή της εξόντωσης της. Η κυβέρνηση της αριστερο-ακροδεξιάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, μέσα σε με μια διευρυμένη λαϊκή υποστήριξη θέτει την κοινότητα ένα βήμα πριν την τελική της κατάρρευση.

Οι «πιάτσες» εργατών γης που αναζητούν εργασία στις ελιές έχουν γίνει στόχος της αστυνομίας με πρόσχημα τα «χαρτιά» τους, καθώς το ίδιο συμβαίνει και για όσους αγρότες τολμούν να δώσουν εργασία σε Πακιστανούς. Όποιος αγρότης συλληφθεί με κάποιον εργάτη που σύμφωνα με τους μπάτσους δεν «είναι εντάξει» έχει και αυτός να αντιμετωπίσει την τιμωρία του «αριστερού» κράτους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και όποιος τολμήσει να πάρει έναν εργάτη στο αυτοκίνητο του με οτοστόπ κινδυνεύει να έχει συνέπειες.  Η εκδικητική μανία του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους δεν είναι τυχαία.

Η Πακιστανική κοινότητα στην Σκάλα Λακωνίας θα μείνει στην τοπική μας ιστορία ως το πιο λαμπρό παράδειγμα αγώνα ενός μεταναστευτικού κομματιού της εργατικής τάξης και μάλιστα σε μια από τις χειρότερες περιοχές της Ελλαδικής επικράτειας. Γι αυτόν τον λόγο το ελληνικό κράτος δεν ξεχνά και δεν δείχνει κανένα άλλο σημείο ανοχής. Θα συνεχίσουμε να ενημερώσουμε για ότι νεότερο συμβαίνει μέσα σε αυτήν την αγροτική σεζόν. Θα θέλαμε να κάνουμε ακόμα μια φορά θερμή παράκληση σε όσες/ους φίλους από Λακωνία έχουν περισσότερες πληροφορίες να μας στείλουν άμεσα.

https://skalalakonias.wordpress.com

 

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *