Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

ΗΠΑ-Ιταλία-Γαλλία-Βρετανία ετοιμάζουν νέα επέμβαση στην Λιβύη

libya-war

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ τονίζαμε ότι η έξαρση του ευρωπαϊκού και νατοϊκού πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών έχει και έναν επιπλέον λόγο και αυτός είναι η έναρξη της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Λιβύη. Η αποστολή ευρωπαϊκού στόλου με συμμετοχή και ελληνικού υποβρυχίου στα χωρικά ύδατα της Λιβύης με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών, από την αρχή είχε εκτιμηθεί ότι αποτελεί το πρόπλασμα νέας συνολικότερης επέμβασης. Η επίθεση της Συμμαχίας Προθύμων που έγινε το 2011, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι, οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου κράτους παρία και προκαλεί εμπόδια στη δράση των πολυεθνικών, στη μοιρασιά και εκμετάλλευση.

 Με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ISIS ήδη στη Λιβύη δρουν χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας-Ιταλίας. Όλα δείχνουν ότι η φονική παρουσία των ολιγομελών ομάδων Ειδικών Δυνάμεων αποτελούν πρόκριμα μεγαλύτερης χερσαίας επέμβασης, αν οι εκπαιδευμένες από τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές στρατιωτικές δυνάμεις δεν τα καταφέρουν απέναντι στους φονταμενταλιστές!

Τις εκτιμήσεις μας αυτές ήρθαν να δικαιώσουν σειρά δημοσιευμάτων. Μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη είναι πιθανή μόνο αφού εκπληρωθούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισής της από το λιβυκό κοινοβούλιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. Η εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα ανέφερε—επικαλούμενη μια απόρρητη απόφαση του Ρέντσι, με ημερομηνία 10η Φεβρουαρίου—ότι 50 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του ιταλικού στρατού είναι έτοιμα να συμμετάσχουν, μαζί με ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Λιβύης.

libya-war-2

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής «The Telegraph», το Ηνωμένο Βασίλειο ανέπτυξε υπό καθεστώς μυστικότητας μια ομάδα ανδρών των ειδικών δυνάμεών του ως στρατιωτικούς συμβούλους της λιβυκής κυβέρνησης. Η αποστολή των Βρετανών κομάντος είναι να συμβάλουν στην αναχαίτιση της ενδυνάμωσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη. Ήδη στη χώρα, επιμένει η Telegraph, βρίσκονται Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι που εκπαιδεύουν επίλεκτους Λίβυους στρατιώτες.

 

Επιπλέον, δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου μας προσφέρουν τη δυνατότητα να κατανοήσουμε το πώς συνδέεται ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας με την επιβολή καθεστώτος αστυνομοκρατίας και λογοκρισίας στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών παράλληλα με τη διεξαγωγή των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

 

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αποκαλύπτει ότι «άνδρες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων και κομάντο των υπηρεσιών πληροφοριών μετέχουν σε μυστικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία. Ο “Μυστικός πόλεμος της Γαλλίας στη Λιβύη”, όπως τον αποκαλεί η Monde, περιλαμβάνει περιστασιακά στοχευμένα πλήγματα εναντίον ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξής της στη χώρα αυτή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ενέκρινε την “ανεπίσημη στρατιωτική δράση” μιας ομάδας των ειδικών δυνάμεων καθώς και μιας μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE). Η αεροπορική επίθεση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο με στόχο τον Ιρακινό Άμπου Νάμπιλ, το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΙΚ στη Λιβύη, “σχεδιάστηκε από το Παρίσι”, διαβεβαιώνει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της. “Η Γαλλία είναι επίσης παρούσα στον ουρανό της Λιβύης, με συμβατικά μέσα για τα οποία το υπουργείο Άμυνας δεν κάνει ανακοινώσεις”, συνεχίζει το δημοσίευμα. Ο πρόεδρος Ολάντ είχε ανακοινώσει ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, στις 13 Νοεμβρίου 2015, όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι. Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα ότι γαλλικά μαχητικά πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις στη Λιβύη και ότι η Γαλλία έχει κατασκευάσει μια προκεχωρημένη στρατιωτική βάση στον βόρειο Νίγηρα, στα σύνορα με τη Λιβύη.

 

Η αυταρχική απάντηση της γαλλικής κυβέρνησης δεν άργησε να έρθει, χωρίς να υπάρξει καμιά επίσημη διάψευση. Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν διέταξε τη διεξαγωγή “έρευνας για διαρροή” στρατιωτικού απορρήτου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του περιβάλλοντός του. Επισήμως πάντως το υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα. “Η έρευνα θα καθορίσει αν στο δημοσίευμα αποκαλύφθηκαν στοιχεία που συνιστούν στρατιωτικό απόρρητο”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνεργάτης του Λε Ντριάν, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που είχε αναφέρει πρώτο το περιοδικό Le Point. Χωρίς να σχολιάσει το περιεχόμενο του άρθρου της Monde, το περιβάλλον του υπουργού εκτιμά πως “όταν γίνονται απόρρητες επιχειρήσεις, ο σκοπός είναι να μην αποκαλυφθούν, για την ασφάλεια των ανδρών και των επιχειρήσεων”.

Γάλλοι κομάντος πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη – Μυστική Επιχείρηση

libya-war-3

Για μια ακόμη φορά, με πρόσχημα μια εκδοχή της ασφάλειας, αυτής των μισθοφόρων στρατιωτών και πρακτόρων, επιχειρείται να κρατηθεί μυστική μια ακόμη επέμβαση, σε μια ζώνη στρατηγικών συμφερόντων για τα συμφέροντα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των εταιρειών τους. Και φυσικά η προειδοποίηση της κρατικής λογοκρισίας δεν απευθύνεται στο έντυπο του γαλλικού κατεστημένου –στο οποίο οι ίδιοι διέρρευσαν την πληροφορία-, αλλά στα κινήματα που θα θελήσουν να αποκαλύψουν και να αντισταθούν στην νέα επέμβαση!

 

Από αυτή επομένως την σκοπιά αξίζει να μελετηθεί ανάρτηση του dimpenews.com με τίτλο «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκστρατεύσουν στη Λιβύη για να διεκδικήσουν τα πετρέλαια από την ISIS», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

 

Η διοίκηση του προέδρου Obama προσανατολίζετε ν΄ ανοίξει ένα νέο μέτωπο με την ISIS αυτή τη φορά στη Λιβύη για να εμποδίσει τους τζιχαντιστές να δομήσουν ένα νέο προπύργιο στη χώρα που έχει βυθιστεί στο χάος. Η τρομοκρατική οργάνωση κατόρθωσε να πάρει τον έλεγχο της Syrte, που είναι στα 450 km στ΄ Ανατολικά της Τρίπολης και τα περίχωρά της. Περί τους 3.000 μαχητές της οργάνωσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δυτικών εξαπέλυσαν μια επίθεση στις αρχές του Γενάρη στη ζώνη της «πετρελαϊκής ημισελήνου», όπου βρίσκονται τα πρωταρχικά τερματικά του μαύρου χρυσού. Ανήσυχος από τις εξελίξεις ο Barack Obama συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο. Η σύσκεψη του οργάνου αφιερώθηκε κυρίως στη Λιβύη και τα σημάδια πολλαπλασιάζονται σχετικά με την αμερικανική βούληση να βάλει τέλος για ευνόητους λόγους στην επέκταση του Ισλαμικού Κράτους σε αυτήν τη χώρα.

 

«Πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα πριν η χώρα γίνει ένα καταφύγιο για τζιχαντιστές και πριν να γίνει εξαιρετικά δύσκολο να τους εκδιώξουμε», υπογράμμισε αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας. Το Πεντάγωνο προετοιμάζει εναλλακτικές για στρατιωτική επέμβαση που εκκινούν από αεροπορικά χτυπήματα και φθάνουν ως και στη συμμετοχή μιας δύναμης υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ έστειλαν τους τελευταίους μήνες στο πεδίο της μάχης μικρές ομάδες των ειδικών δυνάμεων για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να εγκαθιδρύσουν επαφές με τοπικές δυνάμεις. Αλλά «τίποτα δεν είναι ακόμη σχεδιασμένο ή προτεινόμενο» στον Λευκό Οίκο προσθέτει ο υπεύθυνος της αμερικανικής άμυνας.

 

Στους παραπάνω σχεδιασμούς θα υπάρξει, όπως είναι αναμενόμενο και συμμετοχή του ΝΑΤΟ. «Οι ΗΠΑ μας ζήτησαν να βοηθήσουμε στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, στέλνοντας αναγνωριστικά αεροσκάφη. Θα εξετάσουμε το αίτημα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας, Γιενς Στόλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου. Το πρόγραμμα αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS του ΝΑΤΟ, θα ελέγχει τον εναέριο χώρο σε ακτίνα μεγαλύτερη των 400 χιλιόμετρων, δίνοντας έτσι πληροφορίες μέσω των ψηφιακών συνδέσεων.

 

Πιάνοντας λοιπόν το νήμα από την εποχή της επέμβασης της Συμμαχίας Προθύμων Ιμπεριαλιστών στη Λιβύη για την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι -με την συμμετοχή φυσικά και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και βάσεων- θα θυμηθούμε ότι ένας από τους λόγους που ώθησαν τους Γάλλους-Βρετανούς αλλά και τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές για να επιτεθούν ήταν οι εξαιρετική ενδυνάμωση της παρουσίας Κίνας και Ρωσίας στη Βόρεια Αφρική. Και όλοι κατανοούν ότι μετά την ανατροπή Καντάφι, η θέση των δύο αυτών δυνάμεων στην περιοχή έχει υποβαθμιστεί.

 

Όμως μερικούς από τους λόγους της επέμβασης του 2011 αποκαλύπτει το globalresearch.ca στην ανάρτηση του «Emails της Χίλαρι Κλίντον. Επιβεβαιώνουν την «πραγματική ατζέντα» πίσω από τον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για τη Λιβύη: “Ανατροπή Καντάφι και καταλήστευση του τεράστιου πλούτου της Λιβύης”». Οι αποκαλύψεις που αφορούν το σκάνδαλο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον επιβεβαιώνουν ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της Συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι. Η δημοκρατία και η προστασία του λαού της Λιβύης ποτέ δεν ήταν.

 

Διαβάζουμε: «Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι δυτικές δυνάμεις θέλουν την Αφρική υπό τον έλεγχό τους, εκτός από την όρεξή τους για τους φυσικούς της πόρους. Καταρχήν, Ουάσιγκτον και Παρίσι θέλουν να παραμείνουν κυρίαρχη δύναμη πολιτικά και οικονομικά, να κρατήσουν την Αφρική υπό τον έλεγχό τους. Αυτό σημαίνει διατήρηση της κυρίαρχης θέσης των νομισμάτων τους, που αντιστρατεύονταν η ιδέα του καθεστώτος Καντάφι που ζητούσε με το χρυσό δηνάριο να αντικαταστήσει τα δολάρια ΗΠΑ και το ευρώ. Η Αφρική πρέπει να παραμείνει δεσμευμένη αγορά κάτω από τη Δύση, επειδή είναι οι επιχειρήσεις τους και οι ειδικές ομάδες συμφερόντων που θα πρέπει να επωφεληθούν.

 

Τα email της υποψήφιας για την αμερικανική προεδρία Χίλαρι Κλίντον αποδεικνύουν ότι οι Ομπάμα και Σαρκοζί ήθελαν να ελέγξουν τη Λιβύη, άρα και τα αποθέματα πετρελαίου, χρυσού και αργύρου, βάζοντας πολιτικές μαριονέτες στη θέση του Καντάφι, όταν θα είχε απομακρυνθεί από την εξουσία.

 

Σύμφωνα με τις ευαίσθητες πληροφορίες που πλέον είναι διαθέσιμες, η κυβέρνηση του Καντάφι κατείχε 143 τόνους χρυσού, και ένα παρόμοιο ποσό σε ασήμι. Κατά τα τέλη Μαρτίου του 2011 τα αποθέματα αυτά μεταφέρθηκαν στην Σέμπχα (νοτιοδυτικά προς την κατεύθυνση της Λιβύης σύνορα με το Τσαντ και τον Νίγηρα) και λαμβάνονται από τα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης στην Τρίπολη. Αυτό το χρυσό συσσώρευσαν πριν από την τρέχουσα εξέγερση και προορίζονταν να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός παν-αφρικανικό νομίσματος με βάση το Λιβυκό Δηνάριο χρυσό. Αυτό το πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί για να παρέχει στις Γαλλόφωνες αφρικανικές χώρες μια εναλλακτική λύση.

 

Σύμφωνα με γνώστες του αντικειμένου, η ποσότητα αυτή του χρυσού και του αργύρου αποτιμάται σε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια $. Γάλλοι αξιωματικοί των πληροφοριών αποκάλυψαν το σχέδιο, εκτιμώντας ότι αυτός ήταν ένας από τους παράγοντες που επηρέασαν την απόφαση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί να διαπράξουν τη γαλλική ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Λιβύης. Επίσης αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον περιγράφουν τους ευρύτερους σχεδιασμούς του Σαρκοζί. Αποκαλύπτουν δηλαδή:

 

Ø Την επιθυμία του γαλλικού κεφαλαίου να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης.

 

Ø Να αυξήσει τη γαλλική επιρροή στη Βόρεια Αφρική (ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Υπόθεση Νο F-2014 με 20.439 Doc Αρ C05779612 Ημερομηνία: 31/12/2015 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ US Department of State υπόθεση αριθ F-2014 με 20.439 Doc Αρ C05779612 Ημερομηνία: 31.12.2015).

 

Ø Βελτίωση της πολιτικής κατάστασης στη Γαλλία.

 

Ø Να προσφέρει στη Γαλλία την στρατιωτική ευκαιρία να επαναβεβαιώσει τη θέση της στον κόσμο.

 

Ø Να απαντήσει στην ανησυχία των συμβούλων του ότι το καθεστώς για Καντάφι σκοπεύει να αντικαταστήσει την Γαλλία ως την κυρίαρχη δύναμη στην Αφρική των γαλλόφωνων κρατών.

 

Οι αποκαλύψεις όλων αυτών των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών από τα email της Κλίντον, όχι μόνο έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αρχικές εκτιμήσεις του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, αλλά επίσης να αναδείξουν την υποκρισία των ΗΠΑ και των Συμμάχων τους που δικαιολογούσαν την επέμβαση προβάλλοντας τη «διάδοση των δημοκρατικών αξιών της» σε ολόκληρο τον πλανήτη!

 

Τις συνέπειες όλων αυτών των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων τις βρίσκουμε στα Στρατόπεδα προσφύγων της Μέσης Ανατολής, στην Ειδομένη, στην Συρία-Ιράκ-Αφγανιστάν, στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης των Τσίπρα και Καμμένου. Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει ένας νέος πόλεμος στην Αφρική, μετά την συνεχιζόμενη καταστροφή των λαών της Συρίας. Τι νέα ποτάμια προσφυγιάς θα προκαλέσουν. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Λιβύη αποτελεί το προσφυγικό πέρασμα των απελπισμών της Υποσαχάριας Αφρικής. To 2011, οι δολοφονικές αρμάδες του ΝΑΤΟ είχαν διπλό στόχο: αφενός να βομβαρδίζουν τις δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι, αφετέρου να ορθώνουν ατσάλινα τείχη στις βάρκες των προσφύγων, μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε ένα τεράστιο νεκροταφείο.

 

Άρα η όξυνση του πολέμου κατά των προσφύγων-μεταναστών δεν υπολογίζει μόνο τις συνέπειες των σύγχρονων ιμπεριαλιστών εγκλημάτων, αλλά και των μελλοντικών.

carlos-latuff-smells-like-foreign-intervention-libya-march-9-2011

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η πάλη για την υπεράσπιση προσφύγων-μεταναστών είναι αλληλένδετη με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας. Η Αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκει την συνέχεια της στο κλείσιμο των HOT SPOT-Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, στο μπλοκάρισμα της Καταγραφής-Διαλογής-Απελάσεων και στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος. Λέμε όχι στα δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας και στους προληπτικούς πολέμους κατά των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό. Στην πάλη απέναντι στους ΝΑΖΙ φονιάδες, τον εκφασισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Απέναντι στην ξεφτίλα-εκμετάλλευση και νέα κερδοφορία-διαπλοκή-διαφθορά που στήνεται μέσω των απευθείας συμβάσεων, τις ΜΚΟ και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, απαιτούμε πολιτική διαχείριση, ανοικτές αυτοδιαχειριζόμενες δομές εντός πόλεων και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων και κάλυψη των αναγκών τους.

 

Οι Πρόσφυγες-μετανάστες θέλουν να φύγουν και αυτή τους η επιθυμία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Φεύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την κοινωνική καταστροφή, δεν έρχονται στην Ελλάδα της Χρεωκοπίας, των Μνημονίων και του εξοντωτικού ταξικού πολέμου που μας δουλοποιεί. Απαιτούνται λοιπόν Ασφαλείς Δίοδοι για να μην δολοφονούνται μαζικά σε Αιγαίο/Μεσόγειο, Ανοικτά Σύνορα και χαρτιά σε όλους για να ταξιδέψουν ελεύθερα. Ο δικός μας εχθρός βρίσκεται εδώ, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποιεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Αντί να δώσει χαρτιά στους πρόσφυγες-μετανάστες επιτρέποντας τους να ταξιδεύσουν ελεύθερα και με ασφαλή τρόπο προς τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., χρησιμοποιεί την έξοδο από την Σέγκεν ως μπαμπούλα για να γεμίσει τη χώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να εντείνει την στρατικοποίηση του προσφυγικού ζητήματος και να προχωρήσει άμεσα σε χιλιάδες απελάσεις.

 

Επίσης, σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε τη μετατροπή των προσφύγων-μεταναστών σε δούλους των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, που έρχονται να επιβληθούν εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης: αναγνώριση όλων των εργατικών-συνδικαλιστών δικαιωμάτων για μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους.

 

Εμείς καλούμε τον λαό μας σε μαζική-μαχητική Αντίσταση, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για το Μπλοκάρισμα εθνικής και πολυεθνικής Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής. Η ανάταση του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να στραφεί ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Ήδη η πρόταση μας για κοινή κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία έχει γίνει δεκτή από τους Τούρκους-Κούρδους συναγωνιστές και προγραμματίζεται.

 

Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, στην αποχώρηση-διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε. Έχει σημασία να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την πολεμική αναμέτρηση. Το Αντιπολεμικό κίνημα π.χ. πρέπει να εμποδίσει με κάθε τρόπο τον ανεφοδιασμό της δολοφονικής αρμάδας. Το ΝΑΤΟ πρότεινε ως λιμάνια ανεφοδιασμού το Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι είναι στη διάθεση τους τα λιμάνια σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, όλα τα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου. Να μπλοκάρουμε την λειτουργία της βάσης Ακτίου που έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

 

Κρίσιμη κρίνεται η Δράση της Αριστεράς και συνολικά του Κινήματος Μέσα στον Στρατό. Καλώντας φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. Χρειάζεται επομένως ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με βαθύτερα αντικαπιταλιστικά-ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που με κοινούς στόχους και κοινές δράσεις να σταθεί νικηφόρα απέναντι στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, επιβάλλοντας την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.              

 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *