Τετάρτη , 22 Μαΐου 2024

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

K.LAPAVITSASΑυτοκτονία  χαρακτήρισε τη συμφωνία που πρόκειται να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με όσα στοιχεία έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας ο Κώστας Λαπαβίτσας. “Οι προτάσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύουν ένα οδυνηρό συμβιβασμό σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα επαναστατικό, ούτε καν ιδιαίτερα ριζοσπαστικό, σε αυτές τις απαιτήσεις”.
Η ανταπόκριση των πιστωτών της ευρωζώνης, αν κρίνουμε από το επίσημο έγγραφο που διέρρευσε ήταν αδίστακτη. Έχουν θέσει δημοσιονομικούς στόχους ελαφρώς υψηλότερα από εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να επιτευχθούν αυτά  απαιτούν ουσιαστική αύξηση του ΦΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του 10% για την ηλεκτρική ενέργεια, μέτρα που πλήττουν ευθέως όλα τα λαϊκά νοικοκυριά. Απαιτούν επίσης την κατάργηση των επιδοτήσεων και των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης (συμπεριλαμβανομένων των αγροτών και των φτωχών συνταξιούχων), και περικοπές των συντάξεων.

Στην Ελλάδα προσφέρεται μόνο μια προσωρινή αναστολή με πολύ σκληρούς όρους. Θα πρέπει σύντομα να επιστρέψει πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ασχοληθεί με τα πιο μακροπρόθεσμα ζητήματα, που αφορούν νέα δάνεια ίσως  40-50€.

“Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχτεί μια τέτοια συμφωνία θα υπογράψει τη δική του αυτοκτονία, αλλά επίσης, και το πιο σημαντικό, το δίκαιο της χώρας στο σύνολό της”.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *