Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

Η “COSCO” θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη …

cosco-peiraias-xepoylima1«Η Κίνα θέλει την Ελλάδα να παραμένει εντός της ευρωζώνης και εκτιμά τις προσπάθειες των αρμόδιων πλευρών προς αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι η ευρωζώνη μπορεί, μέσω των προσπαθειών όλων των πλευρών, να αντιμετωπίσει κατάλληλα την κατάσταση», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Τσάο.

Τι άλλο θα ζητούσε η COSCO για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της; Θέλει όλα τα λιμάνια, θέλει και τα τραίνα, θέλει και οδικές αρτηρίες. Εξυπηρετεί η Ελλάδα ως διαμετακομιστικό κέντρο και πύλη εισόδου στην Ε.Ε. Φτηνά μεροκάματα, μέχρι την απόλυτη κινεζοποίηση, χαμηλά μέχρι εξευτελισμού ανταλλάγματα στο ελληνικό κράτος. Όσο η φτωχοποίηση και τα μνημόνια θα συνεχίσουν να επιβάλλουν την ερήμωση αυτού του τόπου οι τιμές εκποίησης του δημόσιου πλούτου θα γίνονται περισσότερο ελκυστικότερες για «επενδύσεις».

Με κοινή δήλωση οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας είχαν καταγγείλει ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2014 ότι, «η κυβερνητική εμμονή να επικυρωθεί, μετά και τη φερόμενη ως έγκριση της ΕΕ, ο λεγόμενος «φιλικός διακανονισμός» με την Cosco, αποτελεί μια προνομιακή και άκρως επιζήμια για το δημόσιο παραχώρηση προς την τελευταία και συνιστά μέγα σκάνδαλο. Η μεθόδευση του «φιλικού διακανονισμού», της κυβέρνηση που εκχωρεί φωτογραφικά και έναντι «ανύπαρκτου» τιμήματος, στην Cosco, όλο το λιμάνι του Πειραιά, αφού μετά από αυτόν το σκανδαλώδη διακανονισμό, ακυρώνεται στην πράξη κάθε ίχνος διαγωνιστικής διαδικασίας, για μια ούτως ή άλλως απαράδεκτη εκποίηση, του στρατηγικότερου λιμανιού της χώρας».

Το «κινεζικό θαύμα» με τα μεροκάματα του 1€/μέρα ζηλώνουν οι «εταίροι» και οι αγορές τους και συναγωνίζονται στη κούρσα των «επενδύσεων» και των ανταγωνισμών μεταξύ τους.

Αυτό τα θαύμα οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες κινέζους εργάτες και ιδιαίτερα παιδιά πολύ μικρότερα της εφηβείας να δουλεύουν 16/ώρα καταναλώνοντας υποχρεωτικά άφθονες αμφεταμίνες που τους οδηγούν γρήγορα στο θάνατο για να μην επιβαρύνουν και το ανύπαρκτο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας τους.

Αυτή την «ευημερία» επιδιώκουν για την Ελλάδα. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που μας τάζουν. Επιβίωση και μικρό προσδόκιμο ζωής για να ευημερούν οι δείκτες στα χρηματιστήρια και τη χρηματοκιβώτια της συσσώρευσης των κερδών τους.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *