Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

Η διαφθορά απέθανε, ζήτω η διαφθορά!

diafthora-1

Η κατάργηση του Υπουργείου Διαφθοράς και η απομάκρυνση του Π. Νικολούδη από την κυβέρνηση δεν έγινε τυχαία. Γνωστός για τη μανιάτικη «κατσικομάρα» του ο π. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να συμβιβάσει τη «πολιτική» με το δίκαιο, όπως το υπηρέτησε και το αντιλαμβάνεται, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τη πολιτική και απομακρύνθηκε το ίδιο σύντομα χωρίς αναφορές και δηλώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάργηση του Υπ. Διαφθοράς αποτελούσε απαίτηση των δανειστών. Προηγουμένως βεβαίως εξυπηρέτησε τους σχεδιασμούς της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικότητα μιας άλλης εποχής ο Π. Νικολούδης ενδεχομένως δεν κατάφερε να αντιληφθεί ότι δικαιοσύνη και δίκαιο είναι πράγματα σχετικά για το σύστημα και προορισμένα να εξυπηρετούν τις επιδιώξεις και τις συμμαχίες του, αλλιώς δεν έχουν ρόλο και θέση.

Το νομοσχέδιο «περί λαθρεμπόριου καυσίμων» επίπονη δουλειά που είχε ξεκινήσει, έμελλε να παραμείνει στο υπουργικό συρτάρι και να παραπεμφθεί στις καλένδες. Μαζί με τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα της Ζήμενς, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, τους ολυμπιακούς της αρπαχτής, τα Βατοπαίδια και τα υπόλοιπα στοιχεία διαφθοράς με την καταλήστευση του δημόσιου χρήματος.

Η συμμαχία του Αλ. Τσίπρα με όλα εκείνα τα συμφέροντα που τον βοήθησαν να παραμείνει στην εξουσία απαίτησε τη «θυσία της Ιφιγένειας». Την καρατόμηση του Π. Νικολούδη που δεν πληρούσε τα κριτήρια του «συνεργάσιμου», κάθε άλλο μάλιστα.

Τώρα οι αρμοδιότητες του καταργημένου υπουργείου περνάνε στο Υπ. Δικαιοσύνης. Οι υποθέσεις στα παραφουσκωμένα συρτάρια του, όπως και οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για το χτύπημα της διαφθοράς. Παλιό και δοκιμασμένο επικοινωνιακό πολιτικάντικο τέχνασμα από την εποχή του «Μπαϊρακτάρη» …

Μια δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενδεικτική των προθέσεων και των συμβιβασμών του Αλ. Τσίπρα και του επιτελείου του, δυστυχώς δεν ευτύχησε να αφυπνίσει συνειδήσεις: Σχετικά με την κλήση του κ. Στουρνάρα να καταθέσει στην Επιτροπή για το θέμα της Siemens, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε δηλώσει επικαλούμενη συνομιλία της με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος της είπε «μην τον ζορίζεις». – «Εγώ του απάντησα ότι κάνω ότι αυτό δεν το άκουσα», είπε η π. πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι ανέφερε το περιστατικό στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε άγνοια και σήμερα έστειλε και τον κ. Νικολούδη στο σπίτι του …

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *