Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

«Η επανάσταση δεν εξαγοράζεται»

Η επανάσταση δεν εξαγοράζεταιΟ Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» καλεί σε παρουσίαση-συζήτηση της νέας μας εκδοτικής δουλειάς για την αγωνιζόμενη Κούβα σήμερα:

ΚOYBA ΗΠΑ – «Η επανάσταση δεν εξαγοράζεται»

Με τα λόγια των: Ραούλ Κάστρο, Φιντέλ Κάστρο, Χεράρδο Ερνάντες και Κένια Σεράνο

Παρασκευή 26 Ιουνίου, 7 μμ / Στο αίθριο της Πρεσβείας της Κούβας

Σοφοκλέους 5, Φιλοθέη ΧΑΡΤΗΣ

 Θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Κούβας, Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες.

 

Σε μια ιστορική νίκη για τον λαό της Κούβας, στις 17 Δεκέμβρη 2014 απελευθερώθηκαν οι 3 από του Πέντε Κουβανούς επαναστάτες που κρατούνταν στις φυλακές των ΗΠΑ. Επίσης η Ουάσιγκτον εξήγγειλε την πρόθεσή της να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Κουβανός Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο στις 28 Γενάρη, «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι ξεκάθαροι όταν διευκρινίζουν ότι αλλάζουν τις μεθόδους τους, αλλά όχι τους στόχους της πολιτικής τους. Και επιμένουν να συνεχίζουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις, κάτι που δεν πρόκειται να δεχτούμε.»

 

Μέσα από τα κείμενα του νέου βιβλίου μιλούν τρεις γενιές αγωνιστών της κομμουνιστικής πρωτοπορίας: η γενιά της επανάστασης, η γενιά των διεθνιστικών αντιαποικιακών αγώνων στην Αφρική και η νεότερη γενιά. Στις ομιλίες και συνεντεύξεις αυτές του 2015 διαφαίνεται καθαρά η σταθερή δέσμευση στα ιδεώδη της ταξικής αλληλεγγύης, του διεθνισμού και του σοσιαλισμού: των πυλώνων της επαναστατικής πορείας της Κούβας από τη νίκη του επαναστατικού αγώνα το 1959 μέχρι σήμερα.

 

Χάρη στην αποφασιστικότητα του λαού της, η σοσιαλιστική Κούβα έχει καταφέρει να επιβιώνει μέσα στη σημερινή παγκόσμια οικονομική ύφεση, και μάλιστα σε συνθήκες εμπορικού αποκλεισμού. Έχει καταφέρει να διατηρήσει το υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας και παιδείας της. Εξακολουθεί να προσφέρει διεθνιστική αλληλεγγύη ανά τον κόσμο, όπως στη δοκιμαζόμενη από τον ιό έμπολα Αφρική.

 

Στις ομιλίες τους οι Κουβανοί τονίζουν την ανάγκη άρσης του οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ – ο οποίος επιβλήθηκε το 1961 με στόχο να πιέσει τον κουβανικό λαό να παραιτηθεί από την εθνική του κυριαρχία και τη σοσιαλιστική του πορεία και παραμένει σε ισχύ.

josemartigr@gmail.gr

 

Το βιβλίο διανέμεται από τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα.

 

Δείτε επίσης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ

Ο Πρόεδρος Μαδούρο εκφράζει τη στήριξή του στην Ελλάδα

Θα ήθελα επισήμως να εκφράσω στον Πρωθυπουργό Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό όλη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *