Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Η Επιτροπή για το χρέος διώκεται αλλά δεν αμύνεται

IMG_4441-2-1

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της Ζ. Κωνσταντοπούλου τα πεπραγμένα και τις διαπιστώσεις της Επιτροπής όπως παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ΔΣΑ. Δεν θα διαφωνήσουμε στα ζητήματα που παραθέτει και οπωσδήποτε δεν αμφισβητούμε τον πόλεμο που της έχει κηρυχθεί. Αναμενόμενες οι αντιδράσεις.

Της απευθύνουμε όμως το εξής ερώτημα. Τι απέγιναν όλοι εκείνοι οι φάκελοι με τα σκάνδαλα και τις μεγάλες αρπαχτές που είναι στην κατοχή της; Γιατί δεν περνάει στην αντεπίθεση δημοσιοποιώντας τους φακέλους; Tο χρέος δεν δημιουργήθηκε από τους εργαζόμενους που καλούνται να το πληρώσουν. Είναι αποτέλεσμα πολιτικών.  Έχει και ονοματεπώνυμο/α κ. Κωνσταντοπούλου. Αποκαλύψτε τα. Αποκαλύψτε όλα τα σκάνδαλα και τις αρπαχτές από τους Ολυμπιακούς και τα βατοπέδια, από τα δομημένα ομόλογα, από τις μίζες των εξοπλισμών, από, από, από … Που είναι όλοι αυτοί οι φάκελλοι;;; “Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα” . Στην αντίθετη περίπτωση η Επιτροπή θα απομείνει μονάχη, μια “σφραγίδα” χωρίς αντίκρυσμα.

Η διαγραφή του χρέους δεν πρόκειται να επιτευχθεί με διαπραγματεύσεις. Ούτε μέσα στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας στην Ε.Ε. Απαιτεί καθοριστικές πρωτοβουλίες και πολιτικές αποφάσεις. Από τα πάνω δεν αναμένονται … Η δημοσιοποίηση όλων εκείνων των στοιχείων και των συμφερόντων που συνιστούν τη μεγάλη απάτη σε βάρος της κοινωνίας και τις δυσθεώρητες αρπαχτές θα μπορούσε να κινητοποιήσει δυνάμεις από τα κάτω. 

IMG_4440-1-1

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς

Το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους μετά τις 20.09.2015, τη διεθνή δραστηριότητά της, καθώς και τα επόμενά της βήματα παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η τέως Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής, Γιώργος Κασιμάτης (ομ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου) και Λεωνίδας Βατικιώτης (οικονομολόγος, δημοσιογράφος).

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις κυβερνητικές επιθεσεις που δέχθηκε η Επιτροπή Αλήθειας το τελευταίο διάστημα. Μίλησε για την εξαφάνιση του πορίσματος από την ιστοσελίδα της Βουλής, την πραξικοπηματική κήρυξη λήξης εργασιών, την παραβίαση των γραφείων της Επιτροπής, αλλά και του δικού της γραφείου με εντολή του Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, γνωστοποιώντας ότι κατέθεσε μήνυση για το γεγονός.

 

“Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς”, υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως “δεν έχει προηγούμενο ο τραμπουκισμός και ο αυταρχισμός που εκδηλώνει η νεομνημονιακή τάξη πραγμάτων”. Αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα ειρωνικά σχόλια του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, σχετικά με τον επονείδιστο και παράνομο χαρακτήρα του χρέους, υπενθυμίζοντας πως την ορολογία αυτή χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πριν συνθηκολογήσει.

 

Η τέως Πρόεδρος της Βουλής μίλησε, επίσης, για τη διεθνή δραστηριότητα της Επιτροπής και την παρουσίαση των Πορισμάτων της σε διεθνή συνέδρια και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια στις Βρυξέλλες, στη Βαρκελώνη, στο Λονδίνο και στο Παρίσι ενώ ήταν κεντρική ομιλήτρια σε εκδηλώσεις των πανεπιστημίων Columbia (Νέα Υόρκη) και LSE (Λονδίνο). Σημείωσε πως σε όλες τις εκδηλώσεις διανεμήθηκαν τα Πορίσματα της Επιτροπής. Πρόσθεσε ότι ήδη αναλαμβάνονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες είτε κατατέθηκαν αιτήματα για λογιστικό έλεγχο του χρέους σε χώρες όπως η Αργεντινή, η Ισπανία, η Τυνησία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Μίλησε, τέλος, για την συνάντηση της Επιτροπής με τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το χρέος κ τα ανθρώπινα δικαιώνατα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 8.12.2015, αναφερόμενος στη σημασία της ίδρυσης και του έργου της Επιτροπής, στην ανάγκη συνέχισης του λογιστικού ελέγχου του χρέους και στην απόλυτη αναγκαιότητα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

 

Αναφορικά με το μέλλον της Επιτροπής Αλήθειας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποίησε ότι βρέθηκε χώρος για να στεγαστεί η υπό πολιτική δίωξη Επιτροπή, αφού ο Γιάννης Μαύρος, γιος του Γεωργίου Μαύρου, προσέφερε το γραφείο του πατέρα του χωρίς αντάλλαγμα για να συνεδριάζει και να διατηρεί τα γραφεία της η Επιτροπή. Επίσης ανέφερε ότι η Επιτροπή πρόκειται να αποκτήσει σύντομα νέα νομική μορφή ώστε να συνεχίσει τις εργασίες της ανεπηρέαστη από τον πόλεμο και τη δίωξη που δέχεται από το νεομνημονιακό καθεστώς.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *