Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

Η εξαπάτηση είναι τέχνη

kokkina-daneia-1

Πως έκλεισε η συμφωνία με τους «θεσμούς». Να γίνει η αρπαγή σε δύο φάσεις. – 

Δεν θα πάρουν τα ξένα funds (διεθνή επενδυτικά κοράκια) τα κόκκινα δάνεια ανακοίνωσε εχθές με το κλείσιμο της συμφωνίας η κυβέρνηση. Δεν θα τα πάρουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.  Δηλαδή μετά θα τα πάρουν, αλλά όπως δήλωσε  ο κ. Σταθάκης θα υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο. Μια σειρά προτεραιότητας. Πρώτα αυτά μετά εκείνα …

Τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων και τα στεγαστικά δάνεια εκτός πρώτης  κατοικίας θα δοθούν άμεσα σε funds. Τα υπόλοιπα δάνεια πρώτης  κατοικίας μαζί με τα καταναλωτικά και αυτά των μικρών επιχειρήσεων  θα περιμένουν τη σειρά τους  μέχρι τις 15 Φλεβάρη 2016. Μετά θα ισχύσει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την αρπαγή τους,  το οποίο θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τους «θεσμούς».

Δεν πωλείται τελικά ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Πωλείται, όπως συμφώνησαν στην πραγματικότητα, αλλά σε δύο φάσεις. Την πρώτη το 49%, μετά όλο το υπόλοιπο.

Τι λέει ακριβώς η συμφωνία: Ο ΑΔΜΗΕ διαχωρίζεται από τη ΔΕΗ. Δημιουργείται μια νέα εταιρία.Το κράτος κρατάει το 51%, ενώ το 49% πηγαίνει σε ιδιωτικούς ομίλους.  Το κράτος θα έχει την πλειοψηφία μεν και στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά τον διευθύνοντα σύμβουλο δεν θα μπορεί να τον ορίσει εάν δεν τον επιλέξει από κοινού με τον στρατηγικό επενδυτή. (που θα ελέγχει το 49%). Ποιος θα ελέγχει ποιον είναι εύκολο να το καταλάβουμε.

Η μέθοδος του καρότου είναι παλιά και δοκιμασμένη. Είναι η μέθοδος της απάτης και της εξαπάτησης. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο ξεπουλάει τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων και παράλληλα κερδίζει χρόνο, όσο της επιτρέπει η βουβή οργή του κόσμου και μέχρι την ημέρα που αυτή η αγωνία θα σπάσει και θα ξεχειλίσει στους δρόμους. Από όσα έχουμε μπροστά μας η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *