Τετάρτη , 19 Ιουνίου 2024

Η ιστορία αύριο θα μετρήσει εφιάλτες …

h prodosia den tha perasei

Μαύρη Πέμπτη αύριο για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες αυτοαπασχολούμενους. Με το 3Ο «αριστερό μνημόνιο» επιταχύνεται η φτωχοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροημέρευση και η κερδοφορία Τραπεζιτών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, «δανειστών» και τοκογλύφων εντός και εκτός. Οι 300 της βουλής καλούνται να επικυρώσουν τους εξοντωτικούς σχεδιασμούς της συμφωνίας Τσίπρα με το μεγάλο κεφάλαιο. Η ιστορία αύριο θα μετρήσει εφιάλτες …

 

Τα «προαπαιτούμενα» για να ανακεφαλαιωθούν οι τράπεζες «περιμένουν» αύριο την έγκριση της βουλής. Βάζουμε την αναμονή σε εισαγωγικά επειδή θεωρούμε δεδομένη την έγκριση. Ζητούμενο αποτελεί μόνο ο αριθμός όσων βουλευτών επιλέξουν το μέρος του λαού και καταψηφίσουν.

Το μέλλον δεν εξαρτάται οστόσω από την αυριανή ψηφοφορία. Το «πρόγραμμα» ή η συμφωνία, ή όπως αλλιώς το ονοματίσουν, ούτε εξωραΐζεται, ούτε μπορεί να έχει τα αποτελέσματα που υπόσχεται η κυβέρνηση που βάφτισε το κρέας ψάρι κι έκανε το «ΌΧΙ» Ναι.

Το «πρόγραμμα» στοχεύει μόνο στην εξασφάλιση των συμφερόντων της τάξης που ευθύνεται για τη κρίση και στην αποκατάσταση της πολιτικής της κυριαρχίας.

Το κλειδί όμως είναι ο λαός και η απόφασή του να ανατρέψει συμφωνίες και μνημόνια στους δρόμους. Αυτός είναι ο φόβος της «κυρίαρχης» τάξης και του εκλεκτού της πολιτικού διαχειριστεί κ. Τσίπρα. Εκτιμούμε ότι αυτός ο φόβος θα τους συνοδεύει μέχρι την ανατροπή τους.

Ας δούμε όμως επιγραμματικά τα επαίσχυντα μέτρα που καλούνται αύριο να ψηφίσουν στη βουλή οι «εκπρόσωποι»:

   Μειώνεται το ακατάσχετο όριο μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ. Για τις καταθέσεις το ακατάσχετο όριο μειώνεται στα 1.250 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο αλλά μόνο για ένα πιστωτικό ίδρυμα.

 

   Καταργούνται οι πρόωρες συντάξεις από 1/1/2022. Η σύνταξη εξασφαλίζεται στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης και στα 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλισης. Υποσημειώνεται ότι τα όρια αυτά μπορούν να αλλάζουν, προς τα πάνω, σε συνάρτηση με το προσδόκιμο ζωής. (!)

Η κατώτατη σύνταξη παγώνει στα επίπεδα του 2015 μέχρι το 2021. Μέτρο που πρόκειται να αφανίσει στη κυριολεξία τους μικροσυνταξιούχους που το εισόδημά μειώνεται ήδη περισσότερο από 25% μόνο εφέτος και μόνο με την αύξηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

 

Αυξάνεται σταδιακά η προκαταβολή φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες από το 55% για τα εισοδήματα του 2014 σε 75% για τα εισοδήματα του 2015 και σε 100% για τα εισοδήματα του 2016.

 

Επανέρχεται η προκαταβολή φόρου 55% για τους αγρότες για τα εισοδήματα του 2014 αντί του 27,5% που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ αυξάνεται και ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο που χρησιμοποιούν για τις αγροτικές εργασίες.

  

Ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται και θα καταβάλλεται σε 5 δόσεις.

 

Επιβάλλεται έως και πρόστιμο 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ για διάστημα μεγαλύτερο από έξι μήνες.

 

Αυξάνεται και το επιτόκιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων από το 3%στο πέντε της στο 5% για όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Επαναλαμβάνουμε την εκτίμηση. Το πρόγραμμα που επιχειρούν αύριο να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία δεν βγαίνει. Το γνωρίζουν όλοι οι εμπνευστές και σχεδιαστές του εντός και εκτός. Το επισημαίνει κάθε σοβαρός και καταξιωμένος διεθνώς αναλυτής με όρους οικονομίας. Προετοιμάζονται όμως για το μετά. Ξέρουν ότι η παταγώδης αποτυχία δεν θα χρειαστεί περισσότερο από λίγους μήνες ακόμα γι’ αυτό επιχειρούν τώρα να ισοπεδώσουν την ελληνική κοινωνία για να συνεχίσουν να κάθονται και μετά στο σβέρκο της διαχειριζόμενοι το νέο μοντέλο του ολοκληρωτικού συστήματος που έχουν σχεδιάσει. Έπειτα υπάρχουν και τα «ασημικά». Θα ξεπουληθεί όλη η δημόσια περιουσία και θα ιδιωτικοποιηθούν άγρια όλες οι βασικές κοινωνικές υποδομές.

Να το ξαναεπαναλάβουμε; Το κλειδί είναι η κοινωνία. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι άνθρωποι του μόχθου και του κάματου που βιώνουν περισσότερο και από τα προηγούμενα 40 χρόνια, ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια, τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές μαζί με την εξαπάτηση που σήμερα χτυπάει «αριστερά» ανάποδα. Πιο δεξιά δηλαδή από ποτέ στην ουσία.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *