Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

«Η Κυρία και ο Ναύτης»

mariangela-melato-e-giancarlo-giannini

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20.30 – 

Στο στέκι Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη-Πολυγώνου, Ι. Σούτσου 62

Κατά τη διάρκεια των διακοπών στη Μεσόγειο η Lanzetti Raffaella και ο σύζυγός της με ένα ενοικιαζόμενο σκάφος συμπεριφέρονται με το χειρότερο τρόπο στη διάρκεια της κρουαζιέρας στο μούτσο κομμουνιστή από τη Σικελία, τον  Gennarino Carunchio, που στην ταινία υποδύεται και εκπροσωπεί την εργατική τάξη.

Ένα απρόοπτο ναυάγιο οδηγεί την αστή και το ναύτη σε ένα έρημο νησί. Η επιβίωση για το ναύτη με την εφευρετικότητα που διακρίνει τη τάξη του που αγωνίζεται μόνιμα για την επιβίωσή της είναι εύκολη. Ξέρει να ψαρεύει, να ανάβει φωτιά να φτιάχνει καταφύγια. Αρνείται όμως να τα μοιραστεί όλα αυτά με την κυρία που θεωρεί ότι και ως ναυαγός διατηρεί το δικαίωμα της εκμετάλλευσης του εργαζόμενου Genarino.

Κάπου εκεί ξαφνικά έρχεται ο έρωτας στον οποίο ο Genarino υποχωρεί όταν η Raffaella αποδέχεται τους όρους του κι αρχίζει να δουλεύει μαζί του για τη κοινή επιβίωση.

Στο τέλος διασώζονται από τον έξω κόσμο και επιστρέφουν όπως η ταξική της θέση ορίζει εκεί όπου ο καθένας ανήκει. Σε αντιδιαστολή με τις ταινίες του Φινου που καλλιέργησαν αυταπάτες περί του αντιθέτου η Λίνα Βερτμίλερ σκηνοθετώντας μια από τις καλύτερες κωμωδίες του Ιταλικού κινηματογράφου αποδεικνύει ότι το χάσμα είναι εκ των πραγμάτων αξεπέραστο. Μια κλασική κωμωδία πάνω στις ταξικές σχέσεις και την ορμή του έρωτα.

i-kiria-kai-o-nautis

Πρωταγωνιστούν: Τζιανκάρλο Τζανίνι, Μαριάντζελα Μελάτο, Ερος Πάνι, Ιζα Ντανιέλι

http://www.openstreetmap.org/#map=18/37.99395/23.74446

http://gyzi.espivblogs.net/

 

Δείτε επίσης

“Οι νύχτες της Καμπίρια” – Φεντερίκο Φελίνι

Σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι, παίζει η Τζουλιέτα Μασίνα –  Η ζωή μας είναι ένα τσίρκο που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *