Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024

Η μεγάλη αρπαχτή τώρα δικαιώνεται …

capitalism-1

Από τις αρχές του 2016 γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή με κάρτα οποιασδήποτε δαπάνης δηλώνεται στην φορολογική δήλωση. Τάδε έφη ο κ. Αλεξιάδης, αφού έτσι του είπανε «οι θεσμοί».

Έτσι όλη η οικονομική δραστηριότητα γίνεται απόλυτα ελεγχόμενη και με το αζημίωτο βεβαίως για τους τραπεζίτες. Καταργείται απολύτως το προσωπικό απόρρητο και καταρρέουν, επιτέλους, τα φληναφήματα περί της «ελευθερίας της βούλησης στον καπιταλισμό».

Εάν αύριο «οι θεσμοί» υποβάλλουν «το αίτημα» να ελέγχουν οι τράπεζες και τις βιοτικές μας ανάγκες κι ανάλογα να μας επιτρέπουν τις δαπάνες είναι δεδομένο ότι αυτή η κυβέρνηση έχει «την βούληση» να το επιβάλλει.

Παράλληλα η κυβέρνηση πιστή στη συμφωνία της με τους «θεσμούς» για την πάταξη της φοροδιαφυγής εχει ξεκινήσει ένα απίστευτο φοροκυνηγητό σε όλους τους εθνικούς δρόμους για μεταφορά λαθραίων (οπωροκηπευτικών κ.α), ενώ συλλαμβάνει μικροπωλητές (καστανάδες, γιαγιάδες στις λαϊκές, οργανοπαίχτες στα πανηγύρια) επιβάλλοντας βαριά πρόστιμα (που δεν θα εισπράξει τελικά).

Ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός περνάει μέσα από την παντοκρατορία των τραπεζών. Το κράτος μετατρέπεται σε μηχανισμό εξυπηρέτησης του τραπεζικού κεφάλαιου και καταστολής κάθε αντίστασης.

Το νέο μοντέλο οικονομικής οργάνωσης δεν επιτρέπει μικρούς και μικρομεσαίους στα πόδια του. Η επιβολή του πλαστικού χρήματος εντέλλεται να τους εξαφανίσει.

Δυστυχώς μέσα στην τόση μαυρίλα που έρχεται υπάρχουν κι αυτοί οι αφελείς –  ακόμα, αλλά για πόσο; – που λένε δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να χτυπήσει όλη αυτή τη διαφθορά; Δεν θα κατηγορηθούν για προδοσία αυτοί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη μεγάλη ληστεία με τις τράπεζες; Δεν θα κατηγορηθούν αυτοί που κατάκλεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων; Δεν θα κατηγορηθούν οι χρυσοκάνθαροι των Ολυμπιακών, των Βατοπέδιων, της Siemens, της λίστας Λαγκάρντ, οι λαθρέμποροι του πετρελαίου, οι έμποροι όπλων, οι «εθνικοί εργολάβοι», αυτοί που αρπάζουν στην κυριολεξία τη δημόσια περιουσία κ.ο.κ.;

Είναι κι αυτή η πίστη στους Θεσμούς … Αλλά καιρός δεν είναι να αντιληφθούμε ότι Θεσμοί είναι αυτοί που επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές; Τυχαία τους αποκαλεί Θεσμούς αυτή η κυβέρνηση;

Εντάξει, Θεσμοί του Καπιταλισμού. Δεν είναι αυτονόητο; Ο καπιταλισμός είναι θεσμός για την «αριστερή» και απόλυτα ταξική κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου. Δεν αμφισβητείται. Προικοδοτείται. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Άκις ΞενάκιςΘΕΣΜΟΙ

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *