Πέμπτη , 30 Μαΐου 2024

Ή όλα ή τίποτα

belgio-agrotes
Στιγμιότυπο απο την εξέγερση των αγροτών στην “Ευρώπη των λαών” – http://www.thejournal.ie/brussels-farm-protest-2316202-Sep2015/ – Source: AP/Press Association Images

Όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα ξέρουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από το προηγούμενο εξάμηνο με τις «διαπραγματεύσεις» και τους εκβιασμούς. Οι σχεδιασμοί εκτελούνται κατά γράμμα από την εθελόδουλη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ |ΑΝΕΛ.

Το ασφαλιστικό άνοιξε για να αντικαταστήσει τα κρεματόρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Θα φτάσει ως το τέλος;

Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα βρίσκονται οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια και γεωμετρική πρόοδο στη  σύγχρονη λαιμητόμο του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που επιδιώκει την απόλυτη ισοπέδωση.

Η ποιοτική διαφορά της πραγματικότητας όπως εξελίσσεται είναι η εξέγερση της κοινωνίας που κλιμακώνεται.  Όσο αυτή η κλιμάκωση θα αυξάνεται τόσο θα βλέπουμε νέα σενάρια για εκλογές, οικουμενικές, grexit, κουρέματα καταθέσεων, «κινδύνους προβοκάτσιας», μαζί με μπόλικη καταστολή κι όσα άλλα ακόμη έχουν σκεφτεί και προβλέψει τα εγχώρια και τα ευρωπαϊκά οικονομικά διευθυντήρια. Στόχος η παράταση, η εξασφάλιση πολιτικού χρόνου και κάμψης των αντιδράσεων, προκειμένου να περάσουν οι σχεδιασμοί τους. 

Θα κρατήσουν οι αγρότες; Θα συγκρουστούν μετωπικά κι αδιαπραγμάτευτα με την Τρόικα;

Θα κατεβεί στους δρόμους η κοινωνία χωρίς διαπραγματεύσεις, αναθέσεις, συμψηφισμούς και υποχωρήσεις;

Εδώ που φτάσαμε δεν έχει παρακάτω. Ή θα πάμε ως το τέλος ή θα μας τελειώσουνε. Αυτές οι μέρες είναι από τις κρισιμότερες για τη κοινωνία της εργασίας και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά κι εξαρτώνται από την λαϊκή αντίσταση και την αντεπίθεση στην οποία οφείλει να περάσει το λαϊκό κίνημα. Αντεπίθεση άγρια και σκληρή, αλλιώς δεν πρόκειται να ανακοπεί η επίθεση που δεχόμαστε. Οψόμεθα.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *