Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

Η Περιφέρεια Αττικής ψηφίζει και το… Μεσοπρόθεσμο!

rena-dourou-1
Η Περιφερειακή Αρχή της Αττικής είναι τόσο… πιστή στις αρχές της «Αριστεράς και της αυτοδιοίκησης», όπως μας έσπευσε να μας πληροφορήσει και η ίδια η κα Δούρου και οι αντιπεριφερειάρχες της κατά τη συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό του 2016, που την Τρίτη 22/12 εισάγει για ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την «Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019».

ρόκειται για ένα «μίνι Μνημόνιο» για κάθε Περιφέρεια, που προβλέπεται από τις διατάξεις του μνημονιακού νόμου 4270/2014, και εξαναγκάζει την Περιφέρεια Αττικής να δεσμευτεί από τώρα για το ποια είναι τα ανώτερα ποσά που θα ξοδεύει μέχρι το… 2019! Αυτό έχει ως στόχο τον «εξορθολογισμό και έλεγχο των δαπανών» και την «επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων» -γνωστοί μνημονιακοί όροι που δεν εννοούν τίποτε άλλο από το «τσεκούρι» στις δαπάνες!
Το μίνι Μνημόνιο της Περιφέρειας έχει ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, όπου βέβαια ασμένως το ψήφισαν όλα τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), αλλά και το μέλος της ΛΑΕ Δ. Δημάκος, που συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή.
Περιέργως, και παρά τις κορώνες μελών της ΛΑΕ (εκείνων που στηρίζουν ακόμη την πολιτική της Δούρου) στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο για το πόσο «αντιμνημονιακοί» παραμένουν (την ίδια στιγμή που ψήφιζαν έναν μνημονιακό προϋπολογισμό!), ο Δ. Δημάκος δεν θεώρησε σκόπιμο ούτε να καταψηφίσει το μίνι Μνημόνιο της Περιφέρειας, ούτε να βάλει μια υποσημείωση ότι δεν συμφωνεί με τέτοια μνημονιακά μέτρα -για τα μάτια του κόσμου, βρε αδερφέ!
Ολόκληρη η απόφαση εδώ:
 

Δείτε επίσης

Τα αποθεματικά της η Περιφέρεια Αττικής τα «φύλαγε» για τον… Νιάρχο!

Μπορεί να ακούγεται προκλητικός ο τίτλος, κι όμως, αδυνατεί να περιγράψει την πραγματικότητα! Στο σημερινό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *