Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Η πτώση Τσίπρα, η διαδοχή και ο άγνωστος Χ (λαός)

sillalitirio-rixis-me-ee-euro--28.06.2015---inred.gr-26

Η μικροαστική πολιτική αντίληψη της κυβερνώσας αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαιτεί ιδιαίτερη πολιτική οξυδέρκεια ή εξειδικευμένες ικανότητες ανάλυσης της πραγματικότητας.

Τα πράγματα εξελίσσονται αντίστοιχα και πανομοιότυπα με τη στρατηγική των προηγούμενων κυβερνήσεων και θα συνεχίζονται έτσι και μετά την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, είτε με μια οικουμενική που ενδεχομένως θα προκύψει προκειμένου να συνεχίσει την υπαγορευμένη έξωθεν πολιτική και να ολοκληρώσει τις τεράστιες κοινωνικές αναδιαρθρώσεις που θα ισοπεδώσουν όλα όσα ήξερε η ελληνική κοινωνία μέχρι σήμερα και ενδεχομένως μετά  με μια νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Μητσοτάκη που άρχισε να εκκολάπτεται, προκειμένου να κλειδώσει, όλες τις αλλαγές, εφαρμόζοντας το δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αφού ασκήθηκε ένα εξάμηνο στους διαπραγματευτικούς ψευρολεονταρισμούς, χωρίς να έχει κανένα σχέδιο, πολύ περισσότερο καμία στρατηγική πολιτική πρόταση στον αντίποδα των προηγούμενων κυβερνήσεων – και με δεδομένη την ευρωλιγουριά που τους κατέχει όλους στον ΣΥΡΙΖΑ – έχει αποφασίσει να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες των εταίρων και να τις εφαρμόσει ελπίζοντας ότι οι τελευταίοι θα ανταμείψουν την προσήλωση «στη νομιμότητα» και θα προχωρήσουν στην ελάφρυνση του χρέους επιτρέποντας  την επιστροφή στην κανονικότητα της προ μνημονίων εποχής. Αυτό δυστυχώς πιστεύει αναμφίβολα και μέρος της κοινής γνώμης ακόμη.

Οι συνθήκες βεβαίως που διαμορφώνονται με απίστευτη ταχύτητα ουδόλως απασχολούν τους πολιτικούς εγκεφάλους των Συριζαίων. Η χώρα ξεπουλάει όλη την περιουσία, η παραγωγή διαλύεται, η επιτροπεία της εσπερίας θεσμοθετείται και καθημερινά αναβαθμίζεται – ούτε για κατούρημα δεν πάνε τα μέλη της κυβέρνησης χωρίς την άδεια της τρόικα – τα κοράκια αρπάζουν ότι προλαβαίνουν ακόμη κι ο κ. Τσίπρας περιμένει την ανάπτυξη (ή λέει ότι την περιμένει και το ακούει μόνος του).

Ο άγνωστος Χ εκτιμούμε ότι απασχολεί σοβαρά ντόπιους και ξένους πάτρωνες. Όλοι οι σχεδιασμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη επιδιώκουν να αποκωδικοποιήσουν την οργή που μεγαλώνει στην κοινωνία, τις τάσεις για αποχώρηση από ΕΕ – Ευρώ που έχουν ήδη καταμετρημένο πλειοψηφικό πρόσημο (όχι μόνο στην Ελλάδα) με ζητούμενο της πρόβλεψης το πότε και με πόση ένταση θα εκδηλωθεί στους δρόμους η αντίδραση της κοινωνίας. Θα έχουν προλάβει;

Ο καπιταλισμός δίνει παγκόσμια σε αυτή την περίοδο μάχη για την υπέρβαση της κρίσης του που αποτελεί δομικό του στοιχείο. Σε αυτή τη φάση επιδιώκει να εξασφαλίσει μέρος της απολεσθείσης κερδοφορίας του με επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων ενώ τα ζητήματα της τεράστιας υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου της προηγούμενης περιόδου θα τα λύσει ακόμη και με ένα 3ο παγκόσμιο πόλεμο καταστρέφοντας μέρος αυτού του κεφαλαίου.

Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα φαίνεται ότι πέσαν τυρβάζουν περί όλων αυτών και ουδόλως τους απασχολούν. Νέμονται την εξουσία και τα πρόσκαιρα οφέλη της παραδομένοι στη θέληση και τα συμφέροντα των καπιταλιστών μονομάχων, έρμαια της απουσίας κάθε ιδεολογικής και πολιτικής αριστερής αντίληψης και μεταλλασσόμενοι τάχιστα σε άβουλα πολιτικά υποκείμενα της παγκόσμιας κυριαρχίας του κεφαλαίου.

Επιστρέφουμε εν κατακλείδι στον μεγάλο άγνωστο Χ, λαό, ευελπιστώντας ότι θα συνειδητοποιήσει γρήγορα τη δύναμη που θα διαθέτει για να κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες ανατροπές που θα ανατρέψουν τους σχεδιασμούς της απόλυτης ισοπέδωσης που του επιφυλάσσουν. Οψόμεθα.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Η καθημερινή «διαπραγμάτευση» κι όλοι μαζί οι κυβερνητικοί «διαπραγματευτές» και καρεκλοκένταυροι της εξουσίας που παρελαύνουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *