Παρασκευή , 31 Μαΐου 2024

«Η Ρωσία συνένοχη στα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας»

H ανακοίνωση των Μονάδων Προστασίας του Λαού – YPG – 

«Ο τουρκικός στρατός κατοχής επιτέθηκε στο Καντόνι της Εφρίν και στις περιοχές που γειτνιάζει με πολεμικά αεροπλάνα στις 20 Ιανουαρίου 2018.

»Κατά τη διάρκεια της σφοδρής επίθεσης, που ξεκίνησε στις 16.00 και συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον 100 σημεία χτυπήθηκαν συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών, θέσεων των YPG/YPJ και των Επαναστατικών Δυνάμεων.

»Ο στρατός κατοχής συνεχίζει να χτυπά κατοικημένες περιοχές με 72 πολεμικά αεροπλάνα. Το κέντρο της πόλης της Εφρίν, το στρατόπεδο εκτοπισμένων Ρουμπάρ και δημόσια κτίρια στην Εφρίν χτυπήθηκαν.

»Τουλάχιστον 13 πολίτες τραυματίστηκαν. Σκοτώθηκαν ένας μαχητής των YPG, δύο μαχήτριες των YPJ και έξι πολίτες στις επιθέσεις.

»Τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα και τρομοκράτες [ισλαμιστές μισθοφόροι των Τούρκων] επιχείρησαν να εισέλθουν στην Εφρίν στα χωριά Κούρντο και Μπαλία στην περιοχή Μπιλμπίλ. Οι μαχητές και οι μαχήτριες των YPG και YPJ απέκρουσαν τις επιθέσεις και απευθείας οι στρατιώτες αποσύρθηκαν.

»Ο κατοχικός τουρκικός στρατός και οι τρομοκράτες του, αφού απέτυχαν να εισέλθουν στην Εφρίν με χερσαία επίθεση, προσπαθούν να φοβίσουν τους πολίτες της Εφρίν και να τους εκτοπίσουν σε εδάφη που ελέγχει ο [φιλότουρκος] Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA).

»Η ευθεία τουρκική επίθεση σε πολίτες σε όλες τις περιοχές της Εφρίν ξεκάθαρα δείχνει την απελπισία τους απέναντι στις δυνάμεις των YPG και των YPJ.

»Γνωρίζουμε ότι, δίχως την άδεια των παγκόσμιων δυνάμεων και κυρίως της Ρωσίας, της οποίας στρατεύματα βρίσκονταν στην Εφρίν, η Τουρκία δεν θα μπορούσε να επιτεθεί στους αμάχους χρησιμοποιώντας τον εναέριο χώρο της Εφρίν.

»Για αυτό θεωρούμε τη Ρωσία υπεύθυνη όσο και την Τουρκία και τονίζουμε ότι η Ρωσία είναι συνέταιρος στο έγκλημα της Τουρκίας στους σφαγιασμούς πολιτών στην περιοχή.

»Εμείς, ως Γενική Διοίκηση των YPG στην Εφρίν, δηλώνουμε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να νικήσει την ελεύθερη βούλησή μας και την αντίστασή μας με τα πολεμικά αεροπλάνα της.

»Είναι εμφανές, μέχρι αυτή τη στιγμή, ότι κανένας δεν εγκατέλειψε την Εφρίν και την πατρίδα του. Σε αυτή τη βάση, δηλώνουμε ακόμα μια φορά την απόφασή μας να προστατέψουμε τη γη και τον λαό μας.

»Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και οι Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) θα υπερασπιστούν την Εφρίν υπό οποιοσδήποτε συνθήκες ενάντια στον τουρκικό φασισμό.

»Καλούμε όλο τον λαό να ενταχθεί στις αμυντικές γραμμές μας».

Δείτε επίσης

“Το Μακρόν και χάριν έχει” (ή πως κατασκευάζονται νίκες και ήττες)

Παναγιώτης Μαυροειδής –  Εξελέγη λοιπόν ο Μακρόν στη Γαλλία, καθώς επικράτησε της Λεπέν στο δεύτερο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *