Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ «ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ».

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ «ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ».Εάν την Πέμπτη στο Eurogroup δεν έχουμε συμφωνία, δεν έγινε και τίποτα. Την Κυριακή προγραμματίζεται μια έκτακτη συνάντηση κορυφής. Εάν και σε αυτή τη συνάντηση δεν έχουμε αποτέλεσμα, κάποια άλλη θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ενδεχομένως να μην είναι ούτε αυτή η τελευταία. Οι βιασύνες στα μνημόνια δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Είδατε τι έπαθαν οι προηγούμενοι …

Ο Σαμαράς ψάχνει τη Ντόρα που πήγε στο Μαξίμου κι ο Βενιζέλος άφησε το απόκομμα στη Γεννηματά και έφυγε με μικρά – μικρά πηδηματάκια …

Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο δύο (2) της διαχείρισης που προβλέπει και «κινηματική πρωτοβουλία από τα κάτω». Ένα συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που θα απαιτεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», αλλιώς συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι να τους σπάσουμε τα νεύρα.

Εν τω μεταξύ όταν τα δικά μας νεύρα θα έχουν σπάσει εντελώς και μέσα στη παραζάλη, αντί να κατεβούμε στους δρόμους και να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας, αρχίζουμε να φωνάζουμε «φέρτε μια γαμημένη συμφωνία, όποια και νάναι, δεν αντέχουμε άλλο», τότε η διαχείριση μπορεί να επιλέξει το στάδιο τρία (3). Ένα capital control το τελευταίο σαββατοκύριακο (με τα ΑΤΜ ψιλοάδεια από τους ενημερωμένους τραπεζίτες) θα βοηθήσει να κορυφωθεί η αγωνία μέχρι τελικής πτώσης και να περιοριστεί στο ελάχιστο κάθε αντίδραση, στη συμφωνία που έχει ετοιμαστεί για σερβίρισμα.

Τέταρτο στάδιο και κακή μας μέρα

Τότε θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα ξεπροβάλλει λαμπερό κα τρισχαριτωμένο το νέο μνημόνιο-συμφωνία. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι το πόπολο θα το υποδεχτεί σαν τον ήλιο μετά τη καταιγίδα. Ευτυχισμένα πρόσωπα και χαμόγελα παντού. Δε πάει στα κομμάτια το μικρότερο μεροκάματο, σιγά μια ψευτομείωση στις συντάξεις. Να πληρώσουμε και ΕΝΦΙΑ. Ποιος νοιάζεται; Συμφωνία νάχουμε και υγεία!

Όταν ο Βαρουφάκης έπαιζε με τη θεωρία των παιγνίων θαρρείτε πως έπαιζε με τα @ρχίδι@ του; Με εμάς έπαιζε …

Akis Xenakis

 

Δείτε επίσης

Τι είναι ο πατριωτισμός;

Όποιος κοιμάται πατριώτης ξυπνάει εθνικιστής.  «Είμαι ενάντιος σε κάθε μορφή εθνικισμού, ακόμα και υπό την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *