Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011: «Η τελευταία λέξη δεν ειπώθηκε ακόμα…» [ΦΩΤΟ]

«Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου έγινε σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση. Βάφτηκε με το αίμα δεκάδων τραυματιών και σημαδεύτηκε από την κρατική βία και καταστολή με τόνους χημικών ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας.

Οι μόνοι που χαιρέτισαν την ψήφισή του ήταν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΕ. Αυτοί  που θα ωφεληθούν είναι οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές και όσοι ποντάρουν στη φτώχεια και  την εξαθλίωση του λαού μας και των άλλων λαών. Τα κανάλια που τους στηρίζουν για  ακόμα μια φορά  έπαιξαν το γνωστό αποπροσανατολιστικό, συκοφαντικό τους ρόλο,  παρουσιάζοντας εικόνες που τους βόλευαν.

Το κίνημα έσπασε στην πράξη τη λογική της κρατικής βίας, απαντώντας στις διαδοχικές  δολοφονικές επιθέσεις των πραιτωριανών της κυβέρνησης με ανεπανάληπτη  αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη, συντροφικότητα. […] Θα ανατρέψουμε το μεσοπρόθεσμο και όλα τα σχέδιά  τους στην πράξη.

[…] Το πνεύμα της πλατείας δεν ηττήθηκε ποτέ».

Απόσπασμα από προκήρυξη της Συνέλευσης στην Πλ. Συντάγματος (1.7.2011). Όλος ο Ιούλης κύλησε με τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο Σύνταγμα, μέρα και νύχτα. Με καθημερινές συγκρούσεις. Με την οργή που έτρεφε την ελπίδα για ανατροπές.

Είχαν προηγηθεί 40 ημέρες του Μάη και του Ιούνη με μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και συγκρούσεις σε όλη τη χώρα. Αυτή την περίοδο συναντήθηκε το κίνημα των πλατειών με τις μεγάλες πανεργατικές απεργίες.

Αυτή την περίοδο βρήκε εξαιρετικά πρόσφορη και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ηγετική ομάδα των Συριζαίων που κατάφερε να πάρει την ανάθεση της ελπίδας από τα χέρια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τέσσερα χρόνια αργότερα να την εκμεταλλευτεί και να την ξεπουλήσει. 

Όλοι αυτοί οι εργολάβοι της πολιτικής και μαζί όσοι συνεχίζουν να επενδύουν στην μοιρολατρία, την αδράνεια και την  ήττα, οι επαγγελματίες καλλιεργητές του ωχαδερφισμού και της απαισιοδοξίας που υποθάλπει κάθε ατομικισμό, να έχουν κατά νου ότι αυτός ο λαός ο μικρός, ο μέγας, την τελευταία λέξη δεν την είπε ακόμα.

  • Οι φώτο από 16.07.2011

Δείτε επίσης

Τα «Δεκεμβριανά» χωρίς ιδεοληψίες

  Του ΜΙΧΑΛΗ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ * –  Δεν υπάρχουν και πολλά σκοτεινά σημεία για τη σύγχρονη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *