Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή στο Δυτικό Κουρδιστάν;

YPG

Είναι γνωστή η επιθετικότητα αλλά και στρατηγικοί σχεδιασμοί της Τουρκίας στη φλεγόμενη περιοχή της Συρίας στη Μέση Ανατολή. Η σχεδιαζόμενη εισβολή της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, με τις ευλογίες των ΗΠΑ στη Συρία, «για να αντιμετωπιστεί ο ISIS», τον οποίο φροντίζουν να εξοπλίζουν ταυτόχρονα οι δυτικές δυνάμεις, ανοίγει την όρεξη και τους σχεδιασμούς της Τουρκίας να αντιμετωπίσει την Κουρδική απειλή στο μαλακό υπογάστριό της.

YPG-rojava

Η Γενική Διοίκηση της Λαϊκής Αυτοάμυνας (YPG) προειδοποιεί για τις συνεχιζόμενες επιθετικές κινήσεις του Τουρκικού στρατού στα σύνορα της Rojava (Δυτικό Κουρδιστάν / Βόρεια Συρία) και δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει την επίθεση στα ελεύθερα εδάφη του Κουρδικού λαού.

Υπενθυμίζει τις προηγούμενες επιθέσεις του Τουρκικού κράτους εναντίων της Rojava και των θέσεων του YPG στα σύνορα, και τονίζει ότι οι επιθέσεις αυτές και οι βιαιοπραγίες συνεχίζονται σε μια περίοδο μάλιστα, αναζήτησης λύσης σε σχέση με τη κρίση της Συρίας.

Το YPG σημειώνει ακόμα ότι στην τελευταία παραβίαση των συνόρων από τα τουρκικά στρατεύματα στο χωριό Sermisax, στις 28-29 Ιανουαρίου σημειώνοντας οτι «Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κοντά στα σύνορα για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση της 30ης Ιανουαρίου. Η επίθεση, ευτυχώς, δεν είχε απώλειες, αυτή τη φορά, μεταξύ του πληθυσμού».

YPG-2

Το YPG τονίζει ότι δεν θα παραμείνει σιωπηλό στις προκλητικές επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό πια. «Σε περίπτωση παραβίασης των συνόρων Rojava από το τουρκικό κράτος και τις στρατιωτικές δυνάμεις της, θα υπερασπιστεί τη γη και το λαό μας. Σε μια τέτοια περίπτωση, η διοίκηση του τουρκικού κράτους θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη».

http://kurdishquestion.com

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *