Κυριακή , 26 Μαΐου 2024

Η «ζαρντινιέρα» ξυλοφορτώνει και το δημόσιο πληρώνει.

zarntiniera

Μια «ζαρντινιέρα» που ξυλοφορτώνει μέχρι θανάτου θα μας κοστίσει (στο δημόσιο) 450 χιλιάρικα, ποσό που επιδίκασε τελεσίδικα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στον κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου, για ψυχική και σωματική ταλαιπωρία και ενδεχόμενο κίνδυνο απώλειας της ζωής του λόγω της αγριότητας των χτυπημάτων, στην υπόθεση με τα «Ζαρντίνο»-ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη το 2006 την ημέρα της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Έτσι αποκτήσαμε δεδικασμένο τιμοκατάλογο αποτίμησης ξυλοδαρμών και αυθαιρεσίας των οργάνων της τάξης. Αυτοί θα δέρνουνε και το δημόσιο θα πληρώνει. Τι πραίτορες θα ήταν αλλιώς, για να θυμηθούμε τη ρήση του πρώην υπουργού δημόσιας τάξης κ. Πολύδωρα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που ευτύχησε να έχει αυτό το τέλος, ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ είχε μιλήσει για «παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία της Αστυνομίας», κι ο «στρατηγός άνεμος» κ. Πολύδωρας είχε επιβραβεύσει τον «επαγγελματισμό, την  μεθοδικότητα και την ψυχραιμία των αστυνομικών οργάνων», αλλά ένα βίντεο μίλησε και το κουκούλωμα δεν είχε τύχη.

Για τους πραίτορες, ως φυσικούς αυτουργούς, ευθύνες δεν υπάρχουν.  Ενήργησαν συμφώνως τω νόμω και τις εντολές προφανώς. Για το πολιτικό προσωπικό και την ηθική του αυτουργία ομοίως. Η «ζαρτινιέρα» πρέπει να πληρώσει, βλ. το δημόσιο ταμείο.

Το τεκμήριο της ζωής και του ενδεχόμενου απώλειάς της συνέπεια της αγριότητας και της καταστολής των πραιτόρων,  αποτιμάται και μετριέται με χιλιάρικα. «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Οι πραίτορες νάναι καλά και νάχουν «επαγγελματισμό, μεθοδικότητα, ψυχραιμία» και τέτοια «παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση», όπως έλεγε ο αρχηγός τους, που μείωσε την αποζημίωση του δημοσίου αφού ο φοιτητής επέζησε αιτία και χάρη της «μεθοδικότητας» και της «αυτοσυγκράτησης». Φτηνά τη γλιτώσαμε …

Με βάση την παραπάνω απόφαση /αποτίμηση «οικονομικής αποζημίωσης βασανισμών» θα αποζημιωθούν και αυτά τα θύματα της αστυνομικής καταστολής και όλα τα υπόλοιπα ων ουκ έτσι αριθμός; https://www.inred.gr/i-dimokratia-pou-basanizei-paidia/ 

Δείτε επίσης

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

Γράφει ο Χρήστος Μπαβέλης – Πρόσφατα, αναπτύχθηκε μία εφαρμογή στην Ρωσία από τον Artem Kukharenko …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *