Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Ισραηλινοί εκπαιδεύονται στον Όλυμπο να χτυπήσουν Ιράν-Συρία!

israeli-soldier

Αυτή είναι η στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία της ελληνικής άρχουσας τάξης και όλων των αστικών κομμάτων της με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.

Να του δίνει ζωτικό χώρο, να του παραχωρεί ολόκληρες γεωγραφικές ζώνες ώστε να προετοιμαστεί για να χτυπήσει σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Στο πλαίσιο συνεκπαιδεύσεων με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που αποδεικνύουν τον επιθετικό ρόλο τους καθώς ετοιμάζονται για εκστρατεύσουν στις ίδιες ακριβώς περιοχές που “παίζονται” τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των Ελλήνων αστών.

Θυμίζουμε πέρσι το καλοκαίρι οι Ειδικές Δυνάμεις και η Αεροπορία Στρατού έφτασε να εκπαιδεύεται στην έρημο του Ισραήλ, που ανταπέδωσε την πολεμοχαρή φιλοξενία.

Βλέπεις η στρατηγική συνεργασία των δύο αστικών τάξεων έχει το «βλέμμα» της στραμμένο στην Ανατολική Μεσόγειο όπου οι Ισραηλινοί θέλουν όχι μόνο να εκμεταλλευθούν τους ενεργειακούς πόρους που κλέβουν από τους Παλαιστίνιους της Κατεχόμενης Λωρίδας στη Γάζα, αλλά και να βρουν την κατάλληλη διαδρομή για να τους μεταφέρουν.

Το αντίστοιχο ενδιαφέρον του ελληνικού κατεστημένου για τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των ενεργειακών και εμπορικών ροών της Μεσογείου είναι εκφρασμένο!  

Οι μισθοφόροι λοιπόν του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, με την πλούσια δολοφονική εμπειρία από τις εκτελέσεις εφήβων Παλαιστινίων μέσα στους δρόμους της Ιερουσαλήμ. Τη διαιώνιση της Κατοχής της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Με τα τσεκ πόιντ και το καθεστώς Απαρχάιντ που επεκτείνει τους Εποικισμούς. Τους χιλιάδες φυλακισμένους Παλαιστίνιους μεταξύ των οποίων πολλά βασανισμένα παιδιά θύματα της Μηδενικής Ανοχής ενός κράτους που λες και ακολουθεί διδάγματα άλλων μαύρων εποχών.

Πάτησαν στον Όλυμπο!      

Όπως περιγράφει και η αρθρογραφία της ναυαρχίδας της καθεστωτικής προπαγάνδας η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ εμβαθύνεται διαρκώς και σε όλους τους τομείς. Το εύρος που έχει λάβει στην πολεμική-κατασταλτική διάστασή της είναι αφενός ορατό και μετρήσιμο, αφετέρου πολύ ουσιαστικό, καθώς έχει δώσει στις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις και να ανταλλάξουν κρίσιμες πληροφορίες.

Το τελευταίο επεισόδιο αυτής της άθλιας συνεργασίας του αίματος και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών ήταν η μακράς διαρκείας κοινή άσκηση επιθετικών ελικοπτέρων που διεξήχθη κυρίως στις πλαγιές του Ολύμπου. Στη χώρα μας βρέθηκαν 254 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με 12 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, με σκοπό να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ορεινό έδαφος του Ολύμπου.

Πρόκειται για μια άσκηση πολύ σημαντική για τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, την οποία συνήθως πραγματοποιούσαν στους ορεινούς όγκους της Τουρκίας, κάτι που έχει σταματήσει να συμβαίνει τα τελευταία οκτώ χρόνια, λόγω της κρίσης στις σχέσεις Αγκυρας – Ιερουσαλήμ. Τώρα και μετά την επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να προσφέρει ακόμη περισσότερες διευκολύνσεις, να προσδεθεί ακόμη περισσότερο στο πολεμικό άρμα του Ισραήλ αποδεικνύοντας πόσο καλός και χρήσιμος σύμμαχος είναι στο Κράτος Τρομοκράτη!

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), η άσκηση με την κωδική ονομασία «White and blue sky 2016» προέβλεπε σενάρια τακτικών αποστολών που αντιμετωπίζονται στο σύγχρονο πεδίο μάχης, όπως η πτήση εξοικείωσης και ναυτιλίας σε μεγάλο ύψος, οι πτήσεις σε μεικτούς σχηματισμούς, η συνεργασία για αναγνώριση στόχων και μεταβίβαση πληροφοριών, καθώς επίσης έρευνας και διάσωσης μάχης. Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία συμμετείχε με 6 ελικόπτερα τύπου CH-53 και UH-60 και ένα αεροσκάφος King air, ενώ από την ελληνική πλευρά η Πρώτη Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού διέθεσε για τις ανάγκες της άσκησης έξι ελικόπτερα Απάτσι (τρία AH-64 και τρία Longbow). Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ότι στην άσκηση οι Ισραηλινοί είχαν φέρει μαζί τους και εφεδρικά πληρώματα ώστε να εκπαιδευθεί το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ισραηλινών πιλότων και πληρωμάτων. Η άσκηση διήρκεσε 10 ημέρες, από τις 12 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου και πλέον οι 254 Ισραηλινοί στρατιωτικοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους με δύο C-130.

Ας δούμε πως περιγράφουν αναλυτές την άσκηση και τι εκτιμούν οι Ισραηλινοί στρατοκράτες γι’ αυτή:

Σύμφωνα με το σενάριο πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε ορεινές δύσβατες περιοχές, όπου τα ελληνικά και της ισραηλινά ελικόπτερα προσγειώθηκαν ακόμη και στις κορυφές του Ολύμπου.  «Το Ισραήλ είναι μια φανταστική αλλά μικρή χώρα» είπε ο Στρατηγός Nir Nin-Nun,διοικητής της Αεροπορικής Υποστήριξης και των Ελικοπτέρων. «Στόχος μας είναι να εκπαιδεύουμε τα πληρώματά μας σε νέες συνθήκες και περιοχές όπως το βουνό Όλυμπος σε ύψος 10.000 ποδών». Ο Ισραηλινός αξιωματικός δήλωσε ότι «οι συνθήκες της άσκησης ήταν εξαιρετικές, καθώς στην Ελλάδα υπήρχαν βουνά και πεδία που προσομοιάζουν με το έδαφος χωρών στις οποίες κάποια ημέρα ίσως χρειασθεί να επιχειρήσουν τα ισραηλινά ελικόπτερα…».

Η άσκηση περιελάμβανε περίπλοκα σενάρια. Τα πληρώματα αντιμετώπισαν αποστολές PSAR (Pilot Search and Rescue) επίσης γνωστές και ως CSAR και απροσδόκητες καταστάσεις που συμβαίνουν κατά την διάρκεια μιας πολεμικής πτήσης. «Η άσκηση περιλάμβανε συνεργασία διαφόρων πτέρυγων της  IAF με την  Πολεμική Αεροπορία καθώς οι πτήσεις γίνονταν σε άγνωστη περιοχή, με μεταβλητή τοπογραφία και ψηλά βουνά» δήλωσε ο διοικητής της άσκησης.  «Μεγάλες πτήσεις σε άγνωστη περιοχή με τον καιρό να αλλάζει μας επιτρέπει να δοκιμάζουμε επιχειρησιακά εργαλεία και δόγματα τα οποία στο Ισραήλ δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε»!

Μετά το τέλος της άσκησης τονίστηκε ότι η ισραηλινή πλευρά είναι ικανοποιημένη από την «επωφελή εκπαίδευση» των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, καθώς το έδαφος στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι ελιγμοί των ελικοπτέρων προσομοιάζει, γενικώς, με τη μορφολογία διάφορων περιοχών του Ισραήλ. Αυτό τονίζει η αρθρογραφία του καθεστωτικού τύπου για να συγκαλύψει τις πολεμικές προετοιμασίες με πραγματικούς στόχους Συρία-Ιράν, τον άθλιο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του συνόλου της αστικής τάξης, αλλά και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι συνένοχες στον κύκλο του αίματος στη Μέση Ανατολή και μάλιστα διεκδικούν ευρύτερο ρόλο.

Όπως τονίζουν αναλυτές «πρακτικά, η τριμερής αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο έχει δώσει στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ένα στρατηγικό βάθος αρκετών εκατοντάδων μιλίων (από τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου έως το Ιόνιο πέλαγος), κάτι που για την Ιερουσαλήμ έχει πολύ μεγάλη σημασία. Οι πρόσφατες επαφές του κ. Π. Καμμένου στο Ισραήλ με τον ομόλογό του κ. Αβιγκντόρ Λίμπερμαν αλλά και του Α/ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, είχαν – μεταξύ άλλων– ως αντικείμενο την επέκταση της υφιστάμενης πολεμικής συνεργασίας και πέρα από το τριμερές σχήμα, σε άλλα κράτη της περιοχής, κάτι που μέχρι πρόσφατα ήταν αδιανόητο».

Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω άσκηση αποτελεί κρίκο σε μια μακρά αλυσίδα εντεινόμενων πολεμικών προετοιμασιών όλων των Όπλων, με αποκορύφωμα τις τεράστιες ασκήσεις “ΗΝΙΟΧΟΣ” που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ γιγαντιαίων στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ.

Αλήθεια, είναι ή δεν είναι προκλητικά υποκριτικές οι δηλώσεις του ΑΓΕΣ Τελλίδη μετά το πέρας της άσκησης ΣΑΡΙΣΑ 2016 όταν χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «φιλειρηνική χώρα» και ταυτόχρονα είναι συνεταίρος στα σχεδιαζόμενα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων των οποίων προΐσταται τονίζοντας:

 «Η διεθνής κοινότητα και συμμαχία, καθώς και οι εταίροι μας μπορούν να υπολογίζουν στις ικανότητές μας» …

 Diktiospartakos.blogspot.com

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *