Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές!

eam-neo
Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Οι Συριζανελαίοι δεν είναι ερασιτέχνες, δεν είναι ανίκανοι, δεν είναι άχρηστοι. Είναι οι χρησιμότεροι διαχειριστές των σχεδιασμών του νέου ολοκληρωτικού καπιταλισμού και οι καταλληλότεροι για να οδηγήσουν μια ολόκληρη κοινωνία στην απόλυτη φτωχοποίηση και την δυστυχία.

Μισθοί, συντάξεις, φόροι, κατασχέσεις, ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, εξαπάτηση, διγλωσσία, κωλοτούμπες απίστευτες και ηθική στον αντίποδα κάθε αξιακού κεκτημένου της αριστεράς που μολύνουν επικαλώντας την. Η χειρότερη πολιτική εξαπάτηση μετά την μεταπολίτευση του 1974.

Εάν δεν υπήρχαν το σύστημα έπρεπε να τους δημιουργήσει. Τα κατάφερε με την ανοχή και την εξαπάτηση της κοινωνίας που σήμερα, 15 μήνες μετά την αποφράδα 25η Γενάρη του 2015, βρίσκεται κολλημένη κυριολεκτικά στον τοίχο, παγωμένη, τρομαγμένη και σε μεγάλο μέρος της ήδη πεινασμένη, βουτηγμένη στο άγνωστο και την αγωνία για το αύριο που θα είναι χειρότερο από το χθες. Όλα καταρρέουν. Όλα. Όλα, εκτός από τα κάστρα και τους φράχτες της μαύρης ευρωπαϊκής ολιγαρχίας του κεφαλαίου που υψώνονται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια μας.

Το αύριο  θα είναι χειρότερο και πολύ χειρότερο κι ακόμα χειροτερότερο, εάν αυτός ο λαός ο μικρός, ο προδομένος κι ο τρομαγμένος, όπως τον θέλουν, δεν αποφασίσει να σηκώσει σε ετούτο το στροβίλισμα της ιστορίας όσο μπορεί ψηλότερα το ανάστημά του, να αποδειχτεί μέγας και καταλύτης, ένας ακαταμάχητος λαϊκός ανεμοστρόβιλος που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Όλους. Ντόπιους και ξένους πάτρωνες. Μια κι έξω, μια και καλή.

Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,  | δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…

Βογκήστε τύμπανα πολέμου… Οι φοβερές | σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!

(ποίημα του Αγ. Σικελιανού που εκφωνήθηκε στα χρόνια της πιο μαύρης γερμανικής κατοχής*, στην κηδεία του Κ. Παλαμά – 1943) * της ίδιας που σήμερα μας επιβάλλουν

Άκις Ξενάκις

 

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *