Σάββατο , 18 Μαΐου 2024

KAI O ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ” […] Όλα στο σφυρί!

stratopeda-1
Η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που ο Στρατός καπηλεύεται εις βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας έχει μπει στο στόχαστρο πολλών. Από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο και το σύνολο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέχρι την Εκκλησία, τους εμπόρους γης, αλυσίδες SUPER MARKET, κατασκευαστές, την τουριστική βιομηχανία, τους εμπόρους και βιομήχανους οπλικών συστημάτων, τους Τοκογλύφους, Έλληνες και ξένους.
Όλοι ορέγονται να αρπάξουν κοψοχρονιά και να εκμεταλλευτούν φιλέτα γης απίστευτης ομορφιάς και τεράστιας αξίας, ενώ τα κυβερνητικά κόμματα σχεδιάζουν μεγαλεπήβολες αγορές οπλικών συστημάτων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους Μεγαλοϊδεατικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα να οικοδομήσουν πολιτικές σχέσεις διαμέσου της «Διπλωματίας των Εξοπλισμών» με την Αμερικανική κυβέρνηση και τα κράτη μέλη της Ε.Ε. αγοράζοντας όπλα!
Η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει ακίνητα, τόσο αστικά όσο και εκτάσεις. Με την στήριξη λοιπόν όλων των καθεστωτικών ΜΜΕ και των φιλικών στον ΣΥΡΙΖΑ μέσων –που σε προηγούμενη φάση διαμαρτύρονταν για αυτό το πρωτάκουστο ξεπούλημα –  ο Υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος απάντησε: Λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ). Ανάμεσα στ΄ άλλα προέβλεπε τη δημιουργία της ΥΠΑΑΠΕΔ με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ε.Δ., που υπολογίζονταν πάντα με του ΥΕΘΑ Π. Καμμένο σε 34 δις ευρώ. 
 .
Για να καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις για τη βάρβαρη αυτή ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση και να χρυσωθεί το χάπι το Υπουργείο Άμυνας και τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ –  ΑΝΕΛ, με την πλήρη στήριξη φυσικά των ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΝΔ – Χρυσή Αυγή – Ένωση Κεντρώων προπαγάνδισαν ότι πρόκειται για ενοικίαση 50 – 99 ετών!
 .
Τι προπαγανδίζει το Υπουργείο Άμυνας;
«Η αξιοποίηση των ακινήτων, θα γίνει με τουλάχιστον 5% ετήσιο αντάλλαγμα επί της αντικειμενικής αξίας τους, και σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται τη μεταβίβαση της κυριότητας τους, καθώς σκοπός είναι ο διαρκής χαρακτήρας των οικονομικών εισροών που θα προκύπτουν και όχι η εφάπαξ αξιοποίηση τους και η περαιτέρω απογύμνωση των Ταμείων από τα περιουσιακά τους στοιχεία». Μάλιστα για να στηθεί αυτό το χακί real estate συγκροτήθηκε ομάδα που έχει επικεφαλής έναν επιχειρηματία, τον Γιώργο Ζησιμάτο και έχει στελεχωθεί από ανθρώπους εξειδικευμένους στον χώρο.
 .
Η βασική ιδέα του “χακί real estate” είναι ότι δεν πωλείται τίποτα αλλά όλα όσα μπορούν να αποδώσουν νοικιάζονται. Αυτά λέει η προπαγάνδα…
Την λειτουργία λοιπόν των Ενόπλων Δυνάμεων με όρους Αγοράς και την επέλαση του Νεοφιλελευθερισμού αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. 
Ότι δεν πρόκειται για ένα καπρίτσιο των ΑΝΕΛ, αλλά για επιλογή επιβολής των όρων του ολοκληρωτικού καπιταλισμού από τα πρώην εθνικοαπελευθερωτικά αντιμνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την πλήρη στήριξη ολόκληρου του αστικού κατεστημένου που χυμάει να αρπάξει «τα ασημικά του δημοσίου».
.
Το  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  καλεί σε Σύσκεψη Ενημέρωσης και οργάνωσης Κοινής Δράσης τη Δευτέρα 28/11/2016, στις 19.00 μ.μ. στη Λέσχη των Αναιρέσεων, Ιπποκράτους 175 β, Αθήνα

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *