Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”!

zarianopoylos

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε για «εξύβριση» τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και πρώην επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, γιατί αποκάλεσε την συμμορία της Χρυσής Αυγής «καθάρματα που βρομίζουν τον τόπο».

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται την ίδια στιγμή που η φασιστική συμμορία, πάντα χρήσιμη σε εποχές κρίσης για να μολύνει τα πιο χτυπημένα τμήματα της κοινωνίας με τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό-ρατσισμό, για να αποπροσανατολίσει και εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου, σηκώνει ξανά το κεφάλι: 

κυνηγά ξανά πρόσφυγες-μετανάστες, σχεδιάζει να οργανώνει ξανά τους «νοικοκυραίους» στον Άγιο Παντελεήμονα, κάνει Γιορτές Μίσους με άδεια του Δημάρχου Καμίνη και την προστασία των ΜΑΤ, επιδιώκει να συγκροτήσει στρατό Απεργοσπαστών.

Για να φτάσουμε όμως ξανά εδώ έπρεπε η κυβέρνηση και η αστική δικαιοσύνη να αφήσουν το φονιά Ρουπακιά ελεύθερο, να συνεργαστούν στον Πειραιά τα φασιστικά τάγματα εφόδου με διμοιρίες ΜΑΤ των Τσίπρα-Καμμένου-Τόσκα. Βλέπεις πρέπει να εφαρμοστεί με κάθε τρόπο η απάνθρωπη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το Προσφυγικό, να μετατραπεί όλη η χώρα σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, να περάσουν τα Μνημόνια και τα αντιασφαλιστικά-αντεργατικά-φορολογικά εκτρώματα.

Και όσο η κυβέρνηση και η αστική δικαιοσύνη δίνουν αέρα στους φασίστες, τόσο καταδικάζουν κοινωνικούς αγωνιστές και κοινωνικά κινήματα. 

Τι να πρωτοθυμηθείς: τη δίχρονη καταδίκη του Νίκου Αργυρίου, μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί κατάγγειλαν τα καψόνια στον στρατό, τη δίωξη του συνδικαλιστή Π.Αντωνόπουλου για την αλληλεγγύη του στους μετανάστες και την συμμετοχή του στον Συντονισμό για το Προσφυγικό -Μεταναστευτικό Σωματείων- Φοιτητικών Συλλόγων- Συλλογικοτήτων, τις καταδίκες συνδικαλιστών και αγωνιστών από όλες τις συνιστώσες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, τις συλλήψεις και εκδόσεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών (όπως με την υπόθεση της ΑΤΙΚ), τις κάθε είδους πολιτικές και φρονηματικές διώξεις οποιουδήποτε αμφισβητεί την αστική ταξική κυβερνητική πολιτική. 

Αυτός όμως είναι ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, αυτός είναι ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός, αυτό είναι το κράτος και η δικαιοσύνη του.  Συστατικό κομμάτι μιας άγριας ταξικής πολιτικής που δεν μεταρρυθμίζεται. Ανατρέπεται. 

Καταγγέλλουμε την απόφαση καταδίκης του Σωτήρη Ζαριανόπουλου και απαιτούμε την αθώωση του στην διαδικασία της έφεσης.  Πρέπει τώρα να εκφράσουμε όλοι την Αλληλεγγύη μας και να παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *