Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Άρχισαν οι Απελάσεις Μεταναστών

apelaseis

Άρχισαν οι Απελάσεις Μεταναστών από την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Υπουργείο Άμυνας -Καταδότης Προσφύγων και Μεταναστών στην Τουρκία του Ερντογάν – 

Από την πρώτη στιγμή η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ προσπάθησε και προσπαθεί να αποκαλύψει και αντισταθεί στην απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό πόλεμο εναντίον των προσφύγων. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο, παράλληλα  σταθήκαμε και στεκόμαστε στο πλευρό των φαντάρων που Αντιστάθηκαν και Αρνήθηκαν να μετατραπούν σε Δούλους και Πραιτοριανούς του ΥΕΘΑ Καμμένου, συμμέτοχοι στα κοινωνικά κινήματα που πάλεψαν και παλεύουν εναντίον στην Πολιτική Ανάσχεσης των ελληνικών και διεθνών κατασταλτικών και στρατιωτικών δυνάμεων, στην στρατιωτικοποίηση του «προσφυγικού ζητήματος». Που βασικοί κατασταλτικοί του κρίκοι  είναι η αποτροπή των δυστυχισμένων να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης που μαζί με το ελληνικό κράτος τους έριξαν στον πόλεμο και την οικονομική-κοινωνική καταστροφή. Για να τους συλλάβουν στην συνέχεια, κλείσουν στα HOT SPOT – Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, για να ακολουθήσει η Καταγραφή και Απέλαση τους.

Αν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί προπαγανδιστικά να μας πείσει ότι η απάνθρωπη πολιτική της είναι αποτέλεσμα εκβιασμών, αποδεικνύεται ότι όλα αυτά τα αυταρχικά και αντιμεταναστευτικά μέτρα  είναι αποτέλεσμα συμφωνιών. Σύμφωνα επομένως με αποκαλύψεις της Wall Street Journal «για ύπαρξη σχεδίου Β σχετικά με το προσφυγικό από την ΕΕ που προβλέπει εγκλωβισμό των μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς θεωρούν ότι θα ήταν πιο διαχειρίσιμη η κρίση από ό,τι να εγκλωβιστούν στις φτωχότερες χώρες των Βαλκανίων. Όπως σημειώνεται η ΕΕ ψάχνει να συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια για να τα δώσει στην Ελλάδα, με τον Γιούνκερ να έχει ήδη προσφέρει 500 εκατ. ευρώ στον Τσίπρα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει και δέχονται αυτό που θεωρούσαν ταμπού μέχρι σήμερα, δηλαδή να εγκλωβίσουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, ένα βήμα που αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Αυτό το λεγόμενο Plan Β είναι ένα σημάδι της εξασθένισης της εμπιστοσύνης στις άλλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίση, ιδίως στο σχέδιο της Μέρκελ το οποίο βασίζεται κυρίως στην Τουρκία να ανακόψει την ανθρώπινη παλίρροια. Τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, δήλωσαν στην WSJ ότι η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε επίσης να λάβει περισσότερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη καθώς και άλλη βοήθεια, για να αντιμετωπίσει ρους μετανάστες, από ότι οι γειτονικές της Βαλκανικές χώρες, όπου οι εθνοτικές συγκρούσεις θα μπορούσαν να φουντώσουν ανά πάσα στιγμή. Μόλις το μήνυμα περάσει ότι οι μετανάστες έχουν κολλήσει στην Ελλάδα, λιγότεροι άνθρωποι θα προσπαθούν πια να έρθουν από την Τουρκία, σημειώνουν οι αξιωματούχοι».

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ

Όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να καμουφλάρει τα HOT-SPOT – Στρατόπεδα Συγκέντρωσης με «ανθρωπιστικό περιεχόμενο», αποκαλύπτεται σήμερα ο πραγματικός τους ρόλος: Καταγραφή και ΑΠΕΛΑΣΗ! Συνολικά 308 υπήκοοι τρίτων χωρών επαναπροωθούνται το επόμενο διήμερο από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές στην πατρίδα τους, μέσω της Τουρκίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Τρίτη μέσω του τελωνείου των Κήπων Έβρου, θα επαναπροωθηθούν 150 άτομα και 158 την Τετάρτη. Πρόκειται για υπηκόους Μαρόκου, Τυνησίας και Αλγερίας, οι οποίοι μετά τη σύλληψή τους κρατούνταν σε διάφορα κέντρα ανά την Ελλάδα (Αθήνας, Κορίνθου, Θεσσαλονίκης κ.α.). Οι 308 μετανάστες θα μεταφερθούν απευθείας από τα κέντρα κράτησής τους στο τελωνείο των Κήπων, προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες τουρκικές αστυνομικές Αρχές επί του τουρκικού εδάφους, με την προβλεπόμενη διαδικασία ταυτοποίησής τους και υπογραφής εγγράφων παράδοσης-παραλαβής. Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση επαναπροώθησης που πραγματοποιείται το τελευταίο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2015 μέσω των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων είχαν επαναπροωθηθεί 38 άτομα και άλλα 58 στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Όσον αφορά τη διαδικασία της επαναπροώθησης εμπίπτει στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, το ν. 3386/2005 (άρθρο 83 παρ.2) περί εισόδου και εξόδου υπηκόου τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος, χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Αποκαλύπτεται επομένως όλη η βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου, που αφού εισβάλλει για να ελέγξει οικονομικά και πολιτικά τους λαούς σε Μ.Ανατολή και Αφρική-Βαλκάνια, πετώντας τους στην συνέχεια στους εμφύλιους σπαραγμούς και στην εξαθλίωση, θα εμποδίσει τους πρόσφυγες με κάθε δολοφονικό τρόπο και στην συνέχεια θα έρθει να τους Διαχωρίσει, επιλέγοντας τους «λίγους τυχερούς» που για όσο χρόνο επιλέξουν οι επιχειρηματίες θα εκμεταλλευτούν, για να τους επιστρέψουν αργότερα πίσω! Εφαρμόζοντας τα δόγματα Άμυνας-ασφάλειας ενάντια στον εσωτερικό εχθρό και τις ασύμμετρες απειλές!

Αυτό κάνει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Για αυτό βάζει τους φαντάρους να δουλεύουν τσάμπα, για αυτό εκμεταλλεύεται τους εθελοντές –εργασιακά και πολιτικά, μοιράζοντας παράλληλα συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους Έλληνες καπιταλιστές! Για αυτό η κυβέρνηση συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και γίνεται ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ προσφύγων-μεταναστών στην Τουρκία του Ερντογάν, μια κυβέρνηση που πολεμά εναντίον των λαών της. Αυτή τη χώρα θέλουν να χαρακτηρίσουν Ασφαλή, για να επαναναπροωθούν γρήγορα τους μετανάστες και να καταργήσουν εντελώς το Άσυλο!

Ένας από τους λόγους που κουβαλήθηκαν στο Αιγαίο οι Φονιάδες του ΝΑΤΟ είναι η αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών. Απέναντι λοιπόν στις λέμβους των απελπισμένων λαμβάνουν θέσεις και ενισχύονται σταδιακά τα πλοία της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην περιοχή. Η γερμανική φρεγάτα fgs-bonn βρίσκεται μεταξύ Λέσβου και Χίου, η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton μεταξύ Χίου και Ικαρίας, η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ μεταξύ Ικαρίας και Κω και η τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) δυτικά της Ρόδου. Η ιταλική φρεγάτα LIBECCIO -που συμμετείχε σε άσκηση στην Ιταλία- αυτήν την ώρα βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πολοποννήσου με κατεύθυνση το Αιγαίο. Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου βρίσκεται και η γαλλική φρεγάτα MONTCALM, που κινείται προς την περιοχή, για να ενταχθεί στη νατοϊκή δύναμη.

Σε μια υπέρβαση λοιπόν της γνωστής αθλιότητας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ταύτισε την ηρωική λαϊκή αντίσταση απέναντι στην Κατοχή των Γερμανών και Ιταλών Ναζιστών-Φασιστών με την Ευρώπη Φρούριο που Δολοφονεί και Απελαύνει! Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις προς τιμή των 212 εκτελεσθέντων πατριωτών από τους Γερμανούς κατακτητές, στις Βίγλες της Μεγαλόπολης, το 1944, δηλώνοντας: «Και σήμερα η Ελλάδα είναι το οχυρό, το προκεχωρημένο οχυρό της Ευρώπης, μιας Ευρώπης της ειρήνης και της αλληλεγγύης”!

ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Και πάλι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Χρήστο Γιαννούλη, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρέπει να σας πω ότι όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε και εμείς υποδείξεις στην ακτοφυλακή της Τουρκίας, όπου τις περισσότερες φορές δεν ακολουθούνταν. Τώρα, όμως, με το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ θα είναι εκεί, θα δίνει στοιχεία, τα οποία, ελπίζουμε – και αυτό έχει να κάνει με την εφαρμογή της συμφωνίας – σε μια καλύτερη ανταπόκριση».

Καρφώνουν επομένως επίσημα και συστηματικά τους πρόσφυγες στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και στην Ακτοφυλακή, αλλά αδιαφορούν οι τελευταίοι. Τώρα όμως που θα έρθει το ΝΑΤΟ…. Αυτή είναι η πραγματική αντιμεταναστευτική πολιτική τους!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ

Εμείς Απαιτούμε Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των προσφύγων-μεταναστών. Καμιά Απέλαση και εγκλεισμός σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Να κλείσουν τα HOT SPOT. Όχι στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος. Κάλυψη όλων των αναγκών τους από πολιτικές δομές, από το κράτος και τους Δήμους-τοπικό κράτος. Να δοθούν όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για την Ανεμπόδιστη πορεία των προσφύγων-μεταναστών όπου επιθυμούν.

Όλοι στο Συλλαλητήριο Ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον Πόλεμο κατά των Μεταναστών την Τετάρτη 2/3 στις 6.00 μμ, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην ΕΕ και την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ  Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ – Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ.

Άμεση ανάγκη για ανάληψη κοινής δράσης ενάντια στις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία. Για να σταματήσει η καταπίεση και ο πόλεμος κατά των Κούρδων. Για να μπλοκαριστεί η συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου-Ισραήλ. Για να μπλοκαριστούν οι επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Συμμαχιών προθύμων. Για να αποσυρθούν οι βάσεις, να σταματήσουν οι διεθνείς ασκήσεις. Για να διαλυθούν οι διεθνείς δυνάμεις ταχείας επέμβασης και να σταματήσουν οι αποστολές εκτός συνόρων. Για την κοινή διεθνιστική δράση του κινήματος ενάντια στον πόλεμο και την καταστολή εντός κι εκτός συνόρων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *