Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024

Καταγγελία: Επίθεση στον φωτογράφο Άρη Μεσσίνη από «φασιστοειδή ντυμένα ναυαγοσώστες» Φωτογραφίες

Φωτό: Ο Άρης Μεσσίνης στη Λέσβο βγάζει προσφυγόπουλα από τη θάλασσα

Ο φωτογράφος, Δημήτρης Μεσσίνης καταγγέλλει επίθεση «φασιστοειδών» στον γιο του Άρη Μεσσίνη, επίσης φωτογράφο. Στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες από την επίθεση.

 Ο Δημήτρης Μεσσίνης έγραψε στο Facebook: «Φασιστοειδή ντυμένα ναυαγοσώστες… Θαυμάστε τους. Χτύπησαν τον Αρη Μεσσίνη χωρίς έλεος γιατί ασκούσε ελεύθερα και σε δημόσιο χώρο το επάγγελμά του (φωτογράφιζε άφιξη προσφύγων)… Ο φουσκωτός (που έσπασε και την μηχανή που κατέγραψε αυτές τις εικόνες) κρατείται ήδη. Οι υπόλοιποι κρυμμένοι στα λαγούμια να γλιτώσουν το αυτόφωρο… Δυστυχώς όπως είπα δεν φαίνεται η συνέχεια διότι η κάμερα καταστράφηκε και η φωτογράφος χτυπήθηκε επίσης…».

Η φωτογράφος που κατέγραψε την επίθεση είναι η Nicole Tung. Ο Άρης Μεσσίνης, φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, είχε βραβευτεί το 2012 σε διεθνή διαγωνισμό για την φωτογραφία του η «μάχη της Σύρτης» από το πόλεμο της Λιβύης. Στις αρχές Οκτωβρίου είχε βρεθεί στο επίκεντρο ως κεντρικό πρόσωπο σε μια φωτογραφία σύμβολο της προσφυγικής κρίσης, όταν ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να κουβαλάει στον ώμο του ένα προσφυγόπουλο που μόλις είχε φτάσει στη Μυτιλήνη.

http://tvxs.gr

Εδώ μικρό δείγμα της δουλειάς και της προσφοράς του Άρη Μεσσίνη που αφύπνισε και  ευαισθητοποίησε την κοινωνία σε όλο το κόσμο για το δράμα της προσφυγιάς. Η δουλειά του σίγουρα έχει ενοχλήσει εκείνα τα κέντρα λήψης αποφάσεων που ευθύνονται για τους πολέμους, για την προσφυγιά, για τους χιλιάδες θανάτους στη θάλασσα.   Κλικ εδώ

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *