Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Καταλήψεις δημαρχείων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών τους

marousi

Πιστοί στις επιταγές της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων οι Δήμου ξεπουλάνε ότι θεωρούν ότι έχουν στην «κατοχή τους», όπως και η κεντρική κυβέρνηση αντίστοιχα. Οι εργαζόμενοι ΠΟΕ –ΟΤΑ προχώρησαν σήμερα σε καταλήψεις δημαρχιακών κτιρίων αντιδρώντας την πολιτκή του ξεπουλήματος και της ανεργίας που τους επιφυλάσσει.

marousi2

Η ανακοίνωση της Δημοτικής κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ που συμμετείχε μαζί με τους εργαζόμενους, συνδικάτα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της πόλης στη σημερινή κατάληψη στο Μαρούσι

Στους αγώνες το μέλλον μας, στην ενότητα και αλληλεγγύη η δύναμή μας

 

ektos-ton-teixon-1

Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει μπροστά τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου ξεκινώντας τον πόλεμο στην εργατιά, στην αγροτιά, στη νεολαία.

Προϋπολογισμός φτώχιας. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεκινώντας από τα λιμάνια, τα τραίνα και τα αεροδρόμια, την ενέργεια. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.

 

Ειδικά με το νέο ασφαλιστικό προωθούν την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ανταποδοτική λειτουργία της. Ο καθένας μόνος του θα πληρώνει για την ασφάλισή του. Το σχέδιό τους για το νέο ασφαλιστικό απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη που έχει, εξασφαλίζοντας μόνο μια «εθνική σύνταξη» των 200 ευρώ, οδηγώντας σε συντάξεις πείνας. Απαλλάσσει το κεφάλαιο από την συνεισφορά του. Με τα 40 χρόνια δουλειάς αυξάνονται τα όρια σύνταξης και πέρα από τα 67, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τον τάφο και την νεολαία στην μόνιμη ανεργία.

 

Οι Δήμοι θα βρεθούν στο µάτι του κυκλώνα. Οι περικοπές των δαπανών για τους ΟΤΑ, οδηγούν τους δήµους στη διάλυση. Το προσωπικό δεν επαρκεί για κρίσιµους τοµείς όπως η καθαριότητα. Έτσι δίνεται άλλοθι σε διάφορους Δημάρχους (μεταξύ τους και μπροστάρης ο Γ. Πατούλης) για να προωθήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις σε πολλούς τομείς του Δήμου (Ηλεκτροφωτισμός, Φύλαξη, Καθαριότητα κλπ) ή για να προσλάβουν συμβασιούχους (5μηνα κλπ), εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας και με ημερομηνία λήξης.

 

Ιδιωτικοποίηση σημαίνει: κακή παροχή υπηρεσιών και δομών στο δημότη με λογική ανταποδοτικότητας. Φτηνά μεροκάματα στον εργαζόμενο και αυξημένα τιμολόγια στους δημότες. Ιδιωτικοποίηση σημαίνει κέρδος για τον εργολάβο και γι΄ αυτούς που συναλλάσσονται μαζί του, φτώχεια και μειωμένες παροχές για τους δημότες.

 

Πρόσληψη συμβασιούχων με 5μηνα σημαίνει εργαζόμενους με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Εργαζόμενοι που στο τέλος του χρόνου θα βρεθούνε ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Αλλά σημαίνει και ότι οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους θα καταρρεύσουν με τα τεράστια κενά και ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, και ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες.

 

Ο Καλλικράτης έχει τελειώσει στα μυαλά και τις καρδιές μας, θα τελειώσει και στην πράξη.

 

Καλούμε τους κατοίκους του Μαρουσιού να στηρίξουν την κατάληψη των εργαζόμενων στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 4/11 στις 10πμ.

 

Στις 12 του Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε για να μην πάει η σύνταξη στα 67, για να σώσουμε τα ταμεία και τις συντάξεις, για να σταματήσουμε τις νέες περικοπές στους μισθούς. Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, νερό και ΔΕΗ. Απεργούμε για να κερδίσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης, για τα σχολεία, τους δήμους και τα νοσοκομεία που ρημάζουν από τις περικοπές των μνημονίων.

Να μην χάσει κανένας άλλος την δουλειά του.

 

Δεν σταματάμε όμως σε μια 24ωρη. Χρειάζεται η απεργία αυτή να έχει την μεγαλύτερη επιτυχία για να προχωρήσουμε και να κλιμακώσουμε απεργιακά, για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πάρει πίσω όλες τις επιθέσεις και να ξηλώσουμε τις μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας πενταετίας.

 

Όλοι-ες στην Γενική Απεργία, 12 Νοέμβρη.

 

Δείτε επίσης

Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας Πέμπτη 19.11

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε, χθες, τα μεσάνυχτα στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που μεταξύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *