Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024

Καταρρέει η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – CARREFOUR;

carrefour-marinopoulos

Με χρέη, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, πολλών εκ. ευρώ η γνωστή αλυσίδα μπορεί να τινάξει την αγορά στον αέρα. Δεκάδες προμηθευτές αποσύρουν τα προϊόντα τους από τα ράφια και σταματούν την τροφοδοσία και την συνεργασία τους με τα carrefοur. Ακάλυπτες ήδη επιταγές, εάν δεν εξυπηρετηθούν τελικά, απειλούν να κλείσουν δεκάδες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με την μεγάλη αλυσίδα του λιανικού εμπόριου.  Πληροφορίες  κάνουν λόγο και για μεγάλες οφειλές  στο κράτος / Φόροι /ΦΠΑ /Ασφαλιστικά ταμεία.

Η μη δημοσίευση ισολογισμών για τα έτη 2012-2013-2014 δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις και βεβαίως δεν είναι τυχαία. Ούτε για το μέλλον της εταιρίας, ούτε για την πραγματική περιουσιακή της κατάσταση σήμερα που βασίζεται σε φήμες και διαρροές. Έχει γραφτεί και δεν έχει διαψευσθεί ότι το σύνολο των παγίων στοιχείων (ακίνητα) έχουν εξαγοραστεί από κροίσο Σαουδάραβα έναντι 100 εκ.ευρώ και  στη συνέχεια η εταιρία τα μίσθωσε με την διαδικασία του sale & lease back. Τελευταίος Ισολογισμός δημοσιεύτηκε για το έτος 2011. Στον ίδιο όμιλο ανήκει και η αλυσίδα Starbucks και για την οποία είχαν διατυπωθεί παλαιότερα καταγγελίες. (http://taxalia.blogspot.gr/2013/04/starbucks-244.html)

isologismos-carrefour-2011

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο όμιλος εταιριών του Μαρινόπουλου  έχει αναθέσει στην Jefferies Group την εύρεση αγοραστή για την μοναδική κερδοφόρα εταιρία του, τη φαρμακευτική FAMAR, έναντι τιμήματος 400 εκ.€. Φήμες βεβαίως, εικασίες ή πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως είναι φυσικό. H εταιρία μέσω εκπροσώπων της δηλώνει ότι κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που θεωρεί ότι θα) εξασφαλίσουν την λειτουργία της.(http://news247.gr – http://www.insider.gr)

Ο όμιλος διαθέτει 1000 περίπου καταστήματα σε όλη τη χώρα και απασχολεί περίπου 15.000 εργαζόμενους. Μερικές εκατοντάδες έχουν ήδη απολυθεί από καταστήματα της εταιρίας που έχουν βάλει ήδη λουκέτο από το περασμένο καλοκαίρι. Σε αυτούς προστίθενται και εκατοντάδες εργαζόμενοι συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη απολυθεί, αιτία των συσσωρευμένων χρεών της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ –CARREFOUR σε αυτές και αρκετές από αυτές ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο. Η κατάρρευση της αλυσίδας, όπως περιγράφουν αναλυτές που γνωρίζουν καλά τα οικονομικά στοιχεία και την πραγματικότητα θα προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου ντόμινο καταρρεύσεων που είναι αδύνατον να απορροφήσει  η χειμαζόμενη ελληνική αγορά.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με τρόμο τις εξελίξεις αλλά φαίνεται ανίκανη να επέμβει ή να έχει οποιοδήποτε σχέδιο για τις χιλιάδες των εργαζόμενων που κινδυνεύουν άμεσα να περάσουν στην ανεργία.

swmateio-karfour-dia-marinopoulos

Τo Σωματείo εργαζομένων πέραν της καταγγελίας για τiς απολύσεις, που έχουν ήδη γίνει, μετά από κλεισίματα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, καταγγέλλει για απαράδεκτες μεθοδεύσεις τη διοίκηση της Μαρινόπουλος-carrefour, για μειώσεις έως και 8% στους χαμηλόμισθους αλλά και χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας. ( http://www.sesem.gr)

Τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ενδιαφέρον από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβαν Σαββίδη για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Μαρινόπουλος -Carrefour και αρχική επένδυση τουλάχιστον 200εκ. ευρώ. Αναφέρεται ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει.

evol-agrotikos-sineterismos

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΕΒΟΛ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ CARREFOUR

Ο  Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου θέλει να κάνει γνωστό στο καταναλωτικό  κοινό ότι  διακόπτει  την συνεργασία και  την διανομή προϊόντων ΕΒΟΛ στα καταστήματα των S/M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ –CARREFOUR  τόσο στον Βόλο  και στον Νομό Μαγνησίας  όσο και στο Λεκανοπέδιο Αττικής και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

 Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου οδηγήθηκε στην αναγκαστική αυτή  απόφαση μετά από το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν τα συσσωρευμένα προβλήματα αδυναμίας της ως άνω αλυσίδας να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της  προς τον Αγροτικό  Συνεταιρισμό .

Η  συνέχιση αυτής  της προβληματικής  συνεργασίας μας θα εγκυμονούσε κινδύνους για την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου ΕΒΟΛ

Ζητούμε την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού και το ευχαριστούμε ακόμα μια φορά για την στήριξη των προϊόντων ΕΒΟΛ. ( http://www.evol-easvolou.gr/index.php?newsid=51)

karfoyr-marinopoylos
Απολύσεις και έλεγχος προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων από τον όμιλο «Μαρινόπουλος» – http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/69814/apolyseis-kai-eleghos-prosopikon-antikeimenon-ton-ergazomenon-apo-ton

Εν κατακλείδι: Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τα οφειλόμενα στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και παράλληλα οφείλει να διερευνήσει άμεσα όλες τις καταγγελίες του Σωματείου για τις εργασιακές συνθήκες, τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και τα χρέη στους εργαζόμενους. Δεν ευελπιστούμε ότι θα το πράξει. Θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις με το βλέμμα στα προαπαιτούμενα και το μνημόνια που βυθίζουν στην κρίση και την απελπισία τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία επιτρέποντας παράλληλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να συμπεριφέρονται ως φεουδάρχες του Μεσαίωνα στους εργαζόμενους και να έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο και τις διευκολύνσεις από την πολιτεία για να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια και τη συνέχιση της κερδοφορίας τους.

 

 

Δείτε επίσης

Το άβατο της εκκλησιαστικής περιουσίας

Περιουσία αμύθητη. Πόθεν έσχες άδηλον. Εκτίμηση κατά προσέγγιση. Το άβατον σε όλο του το μεγαλείο. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *