Παρασκευή , 31 Μαΐου 2024

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ /ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ EXPRESS

Κατασχέσεις - πλειστηριασμοί

Μετά τη χθεσινή αποδοχή της σύμβασης θανάτου από τη βουλή ένα από τα επαχθέστερα αντιλαϊκά μέτρα στην κατεύθυνση αναδιανομής της λαϊκής περιουσίας , οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.

Όπως μας επεσήμανε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη που έχει χειριστεί εκατοντάδες αντίστοιχων περιπτώσεων τα προηγούμενα χρόνια: «Το τρίτο κατά σειρά μέτρο όπως αποφασίστηκε και έγινε αποδεκτό με τη νέα συμφωνία, είναι η αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, για να πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια των δανειοληπτών χωρίς καμιά διαδικασία και χωρίς καμία δικαστική εγγύηση.

Η «μείωση του κόστους» αφορά τις τράπεζες που απαλλάσσονται από τα έξοδα πληρωμής δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών και βέβαια από τις αντιρρήσεις των πολιτών που προσφεύγουν στα δικαστήρια. Έτσι, ο παππούς ή ο πολίτης με το κομμένο ρεύμα, θα ειδοποιούνται με mail (λέει η τράπεζα) ότι έχασαν το σπίτι τους. Στην πράξη, θα ειδοποιούμαστε από το νέο ιδιοκτήτη που θα μας χτυπάει ξαφνικά την πόρτα.

Με την υποτιθέμενη «επιτάχυνση», ακόμη και οι δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη και δεν έχουν ακόμη απόφαση, κινδυνεύουν αφού οι υποθέσεις τους θα δικαστούν από έκτακτα Ειρηνοδικεία σε ημερομηνίες άλλες από αυτές που έχουν οριστεί αρχικά (και με ευνόητες προτροπές από τους προϊσταμένους).

Όταν το σύνολο του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες είναι 170 εκατομμύρια και τους έχουμε δώσει 250 εκατομμύρια, το αίτημα για «Διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών προς τις τράπεζες», είναι τουλάχιστον εύλογο και δίκαιο και μπορεί μόνο να επιβληθεί από ένα μαζικό κίνημα που θα απαιτεί την πτώση και αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης».

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *