Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

Κατάσχεση σπιτιού για 625,54€!

katasxeseis-1

Κατάσχεται από την εφορία, σπίτι μακροχρόνια άνεργων που δεν παίρνουν κανένα επίδομα στο Βόλο, για 625,54 ευρώ ( μαζί με τις προσαυξήσεις).  Όπως αναφέρει στη καταγγελία της η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Μαγνησίας, κοινοποιήθηκε από δικαστικό επιμελητή του Βόλου, έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, για οφειλές στην ΔΟΥ Βόλου. Τα συγκεκριμένα άτομα, αν και είναι μακροχρόνια άνεργοι δεν παίρνουν κανένα επίδομα ανεργίας.

Το ποσό του φόρου για το οποίο η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτου είναι 519,38 ευρώ και οι προσαυξήσεις 106,16, το σύνολο 625,54 (!!!) και προέρχεται από μη καταβολή ΕΤΑΚ –ΕΕΤΗΔΕ και ΕΝΦΙΑ προηγούμενων χρόνων. Μάλιστα η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση χωρίς να έχει ειδοποιήσει προηγούμενα τους οφειλέτες, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η επίθεση στην ζωή των εργαζόμενων δεν έχει τέλος.

 

Τα σπίτια των εργατών και όλου του λαού μπαίνουν από την κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών στην ομηρία της κατάσχεσης και της απειλής πλειστηριασμού για «χρέη» προς την εφορία, από τα χαράτσια,  για ποσά πάνω από 500 ευρώ, με στόχο να τους αναγκάσουν να πάνε άμεσα σε ρυθμίσεις, για να σώσουν το σπίτι τους, στραγγίζοντας από τις λαϊκές οικογένειες και το τελευταίο ευρώ. Ακόμα είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι με τις κατασχέσεις οι χρεώσεις στην εφορία αυξάνονται καθώς φορτώνονται τόσο με τα έξοδα των δικαστικών επιμελητών όσο και με τα έξοδα της άρσης της κατάσχεσης στο υποθηκοφυλακείο

 

Ανεργία, φτώχεια, χαράτσια, κατασχέσεις έχουν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης χιλιάδων και χιλιάδων εργαζόμενων. Εκεί τους έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική τους, που υπηρετεί το δόγμα: όλα για τους δανειστές -ληστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, όλα για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

 

«Πρώτη φορά αριστερά». Να προχωρήσει η ανακεφαλαίωση …

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *