Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

PORTUGAL-1

Σε παραίτηση οδηγήθηκε η κυβέρνηση μειοψηφίας που διόρισε πραξικοπηματικά ο πρόεδρος Καβάκο Σιλβα κατ’ εντολή των Ευρωπαίων εταίρων και των …αγορών, όπως ανερυθρίαστα και ευθαρσώς είχε δηλώσει. Ήρθε η ώρα όμως της πληρωμής.

Η πορτογαλική αριστερά, τα κόμματα της οποίας διαθέτουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, κατέθεσε σήμερα ψήφισμα που απορρίπτει το πρόγραμμα της δεξιάς κυβέρνησης, παραιτώντας την, 11 ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της, δίκης του πραξικοπήματος Καβάκο Σίλβα -ΕΕ.

 Η Συμμαχία της αριστεράς (Σοσιαλιστές – Κομμουνιστές (ΚΚΠ) – Πράσινοι) είτε θα λάβουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είτε θα προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές.

Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει όπως σημειώνουν διεθνείς αναλυτές μια κυβέρνηση της αριστεράς με πρωθυπουργό τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού κόμματος, αφού η προσφυγή στις κάλπες θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει εξαιρετικά δυσμενέστερα αποτελέσματα για τους συνεργάτες των Βρυξελλών.

Η ανησυχία για ενδεχόμενη σύγκρουση της νέας κυβέρνησης με την πολιτική φτωχοποίησης των Βρυξελλών και η ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από την ΕΕ δημιουργεί εφιάλτες στο διευθυντήριο της λυκοσυμμαχίας που βλέπει σε αντίστοιχες και ενδεχόμενες εξελίξεις «το πουλόβερ να ξηλώνεται» … 

 

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *