Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Τράβα το να ξεθωριάσει …

skourletis pΕτοιμάζεται η νομοθετική πρωτοβουλία από το υπουργείο Εργασίας για τον κατώτατο μισθό και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε στη πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Σκουρλέτης. Σταδιακά θα γίνει η εφαρμογή μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ιούνιος ή Ιούλιος «μην κολλήσουμε στον ένα μήνα διαφορά» είπε ο υπουργός.

«Για τη δρομολόγηση της νομοθετικής μας παρέμβασης, εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, μέσω του Γενικού Διευθυντή του κ. Guy Ryder, με τον οποίο συναντήθηκα την περασμένη εβδομάδα στην Γενεύη» είχε πει σε άλλη συνέντευξή του.

Μήπως αποτελεί «μονομερή ενέργεια» μια τέτοια πρωτοβουλία, ερώτησε η δημοσιογράφος. «Δεν έχω την ενημέρωση για τις συζητήσεις (διαπραγματεύσεις) που έγιναν εχθές και δεν φαντάζομαι (!) να ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» απάντησε.

Παρέλειψε να αναφέρει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί πάγια σε ολόκληρο το τετράμηνο της διαπραγμάτευσης, κόκκινη γραμμή των «εταίρων». Εάν ήταν διαφορετικά γιατί δεν κατέθεσε τη συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση μέσα στις 10 επόμενες μέρες των εκλογών, όπως δήλωνε προεκλογικά;

«Μέσα στα πρώτα νομοσχέδια, υπάρχουν αυτά που σχετίζονται με τις συλλογικές συμβάσεις, με τον νόμο για την επιστράτευση και βεβαίως όσα σχετίζονται με την προστασία σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις και με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ». (Δηλώσεις Σκουρλέτη Ιανουάριος 2015)

Η τελευταία δέσμευση του υπουργού (20.04.2015) ήταν για κατάθεση του αντίστοιχου νομοσχέδιου μέχρι τα τέλη Μάη του 2015 …

Ωστόσο, το ΠΟΤΕ θα κατατεθεί, δεν απαντήθηκε.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *