Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ

Tsipras-Kammenos

Μια κυβέρνηση 15 μηνών που επαναλαμβάνει συνεχώς μέσω των στελεχών της ότι δεν προτίθεται να πάει σε εκλογές, το λιγότερο που αποδεικνύει, είναι ότι έχει πρώτα από όλα αυτή την πόρτα ανοιχτή και αυτό το ενδεχόμενο ως μοναδική οδό διαφυγής. Οπότε οι «διαψεύσεις» ηχούν ως πυροτεχνήματα χαμηλής ισχύος. Κυρίως όμως ομολογεί την αποδεδειγμένη αποτυχία της, όσον αφορά τις προεκλογικές επαγγελίες και τις δεσμεύσεις που αποδείχτηκαν χαρτοπόλεμος.

Το μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα με τα 5,4 δις. ευρώ είναι ήδη πραγματικότητα. Στο επόμενο διάστημα μέχρι να βγει το καλοκαίρι, εάν βγει, η λαϊκή κατακραυγή όσο και η πανθομολογούμενη αποτυχία των μέτρων του νέου μνημονίου θα έχει οριστικοποιήσει τα αδιέξοδα της πολιτικής του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, οπότε η πόρτα διαφυγής των εκλογών, που θα παραμένει ανοιχτή, θα ανοίξει διάπλατα για να εκτονωθεί η οργή και η αγανάκτηση που έχει χτυπήσει κόκκινα.

Ατυχήματα είναι πιθανά και απολύτως ενδεχόμενα στο μεσοδιάστημα. Όλα τα σενάρια που ακούγονται, του Grexit συμπεριλαμβανόμενου, δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Η ΕΕ μπαίνει στη φάση της αποδόμησής της. Ο κ. Τσίπρας και το εγχώριο κατεστημένο που τον στηρίζει έχουν πολλούς λόγους να το απεύχονται, όπως και ενδεχομένως και κάποιοι εκ των «εταίρων μας», αλλά η πραγματικότητα είναι οριακή. Το Brexit είναι προ των πυλών και παρα τις προσπάθειες της ΕΕ να επηρεάσει το αποτέλεσμα, οι δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι γέρνουν την ζυγαριά της ψήφου των Βρετανών υπερ της αποχώρησης.

Οι «εταίροι» τρέχουν να αρπάξουν ότι προλάβουν από τις σάρκες αυτής της χώρας.

Ο «οραματιστής» κ. Τσίπρας μπορεί να διακηρύττει ότι «θέλει να αλλάξει την Ευρώπη» και έχει τους λόγους του να μην βλέπει ότι αυτή η Ευρώπη αλλάζει επι τα χείρω, μπορεί να αποστρέφει το πρόσωπο από το νέο Γαλλικό Μάη του 2016 και τα εκατομμύρια των Γάλλων εργαζόμενων και νεολαίων που ξενυχτάνε στους δρόμους, μπορεί να δείχνει ότι δεν συμμερίζεται τη βόμβα του προσφυγικού όπως την διαχειρίζεται, γνωρίζει όμως απολύτως τα αδιέξοδα της πολιτικής του, τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του, ξέρουν ότι δεν υπάρχουν φίλοι στην Ευρώπη, κι είναι έτοιμοι για όλα.

Εκτιμούμε ότι αυτό που κυρίως τους ανησυχεί, ανίκανοι όντας να προβλέψουν τις εξελίξεις, είναι η επιλογή του χρόνου για την αποχώρησή τους σε εκείνο το σημείο που θα καταφέρουν να περισώσουν ότι μπορεί να περισωθεί. Η στρατηγική τους έχει κριθεί και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Είναι έτοιμοι για όλα.

Το ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση του παράγοντα λαού που εισερχόμενος ορμητικά στο προσκήνιο μπορεί να ανατρέψει τις μαύρες προβλέψεις, να καθορίσει τις εξελίξεις και να ορίσει τις τύχες της χώρας. Οικουμενική στην μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή δεν μας αξίζει ούτε μας πρέπει, παρά τις ευθύνες που αναμφισβήτητα έχουμε όλοι παρακολουθώντας καθηλωμένοι καθημερινά να ισοπεδώνεται η ζωή μας.

Ας ευχηθούμε «NUIT DEBOUT», μ.τ.φ.ρ.= νυχτερινός ξεσηκωμός.  Ώρα για τον δικό μας «ελληνικό Μάη».

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *