Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

ΚΥΣΕΑ: Εμπλοκή της Ελλάδας στο «πόλεμο κατά του ISIS»

war-isis-1

ΚΥΣΕΑ: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ»! – 

Τρομερά κρίσιμη για τον λαό μας και για τους λαούς της περιοχής μας ήταν η Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής (ΚΥΣΕΑ), που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς περιέγραψε όλους τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου, όπως αυτοί εξυπηρετούνται και αλληλοδιαπλέκονται με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τον πόλεμο κατά των μεταναστών»!  Ενδεικτικό της σοβαρότητας των θεμάτων που εξετάστηκαν και των επιλογών που προβαίνει το αστικό κατεστημένο της χώρας μας αποτελεί το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά, από την ανάληψη της κυβερνητικής Εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση και αναλύει διεξοδικά τις εξελίξεις σε Τουρκία, Βαλκάνια, Συρία και Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Σε αυτή την πολύωρη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ προσδιόρισε τις βασικές παραμέτρους της «Εθνικής Στρατηγικής» του αστικού κατεστημένου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά τη Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ  (13-10 -2015), μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και τα εξής:

1.Η Στρατηγική της Χώρας σε μια σειρά από εθνικά ζητήματα, όπως Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, Μακεδονικό.

2.Το προσφυγικό και μεταναστευτικό, που αξιολογήθηκαν ως μείζονα «Εθνικά προβλήματα».

3.Οι επιπτώσεις από τις περιφερειακές συγκρούσεις στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, στην πορεία των «Εθνικών θεμάτων».

  1. Οι αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες,που θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα,ώστε να ενισχύσουν την Διεθνή παρουσία της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών και οι διακρατικές συμμαχίες στον ενεργειακό τομέα με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
  2. Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τον προσδιορισμό των θαλασσίων ζωνών συμπεριλαμβανομένης και της ΑΟΖ με την Κύπρο και την Αίγυπτο.
  3. Η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σεαποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Όπως τονίζει η αρθρογραφία εξετάστηκε ειδικότερα, η ελληνική συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Τζιχαντιστών του ISIS, που γίνονται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και με τη συμμετοχή πολλών ευρωπαϊκών και Αραβικών κρατών. Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ η συμμετοχή του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος ΠΑΤΡΙΟΤ, στη δημιουργία αντιαεροπορικής ομπρέλας που περιλαμβάνει την νοτιοανατολική πτέρυγα του της Ατλαντικής Συμμαχίας. Επίσης, η συμμετοχή της χώρας μας με ένα υποβρύχιο και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, στη Ναυτική Δύναμη που συγκροτείται από την Ε.Ε. και θα περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Λιβύης. Και φυσικά κανείς δεν κρύβει την επιθυμία των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών να πατήσουν τα μισθοφορικά στρατεύματα τους στην Λιβύη και «να επιβάλλουν την ειρήνη τους», μοιράζοντας σύμφωνα με τα οικονομικά συμφέροντα που υπερασπίζονται τη χώρα που διέλυσαν!

Οι παραπάνω αποφάσεις αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται από τις 26 Ιανουαρίου, αφού στους σχεδιασμούς αυτούς εμπλέκονται και στελέχη της ΛΑΕ όπως ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος!

Από την πρώτη στιγμή, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και παρά το επικοινωνιακό εμπάργκο, επιχείρησε να αποκαλύψει αυτούς τους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς. Θυμίζουμε τις συνεχείς ασκήσεις εντός και εκτός συνόρων, με της ΗΠΑ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ –από την Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ έως τις ασκήσεις της Αεροπορίας Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων, συχνά στην έρημο Negev του Ισραήλ.

Η διεξαγωγή της Πανελλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015» (30/9-9/10) που ήταν ενταγμένη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, τον πόλεμο κατά των μεταναστών και των επιδιώξεων αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου του ελληνικού κράτους μέσα από την συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνείς συμμαχίες. Ως βασικός σκοπός της άσκησης περιγράφονταν «η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας». Είναι χαρακτηριστικό ότι «ο εξ Ανατολάς Κίνδυνος» όπως προβάλλεται από τα συστημικά προπαγανδιστικά παπαγαλάκια ο ελληνοτουρκικός ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, «υποχωρεί». Τη θέση του καταλαμβάνει «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Αποκαλυπτική είναι η δήλωση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, τονίζοντας “Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μία καινούργια απειλή από την Ανατολή, την απειλή του φονταμενταλισμού». Ως πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας στην εξάπλωση του ισλαμικού φονταμενταλισμού, παρουσίασε την Ελλάδα ο Π.Καμμένος.

Για την Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις απαιτούν διαφορετικού τύπου αντιμετώπιση, καθώς αποτελούν σαφείς αποδείξεις των σύγχρονων χαρακτηριστικών του καπιταλιστικού συστήματος και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και της επιβολής της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει θάψει βαθιά τις όποιες φιλειρηνικές δεσμεύσεις της. Εδώ και καιρό, με εντεινόμενους ρυθμούς πλέον, προσανατολίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε φλέγον σημείο του πλανήτη όπου διακυβεύονται γεωστρατηγικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και επιδιώκει την αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού της ρόλου, ταυτιζόμενη όσο καμιά άλλη χώρα της περιοχής με τους επιθετικούς σχεδιασμούς σε μια τεράστια ζώνη από τη Βόρεια Αφρική-Βαλκάνια-Ουκρανία έως τον Καύκασο-Ανατολική Μεσόγειο-Μέση Ανατολή!

Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, για να μπλοκαριστούν πολεμικές  συμφωνίες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Ασκήσεις, αγορές όπλων, προσλήψεις μισθοφόρων, σχεδιασμοί εθελοντικής στράτευσης των Γυναικών. Να ηττηθούν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας.

Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε κυβέρνηση και αστική ταξική πολιτική, Μνημόνια και τοκογλύφους, Ε.Ε., ΔΝΤ, το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και το ΝΑΤΟ, είναι η μόνη απάντηση του κόσμου της εργασίας.

Ο ελληνικός στρατός, το ΝΑΤΟ και ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ αποδεικνύονται εχθρός του εργαζόμενου λαού και των κινημάτων κοινωνικής απελευθέρωσης. Επιβάλλουν την εκμετάλλευση-καταπίεση της αστικής τάξης, μοιράζουν και ξαναμοιράζουν τον κόσμο με το αίμα των λαών, ενώ με τον πόλεμο και την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και τη δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων επιχειρούν να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση, να αυξήσουν τα κέρδη τους και να ενισχύσουν την εξουσία τους. 

Πρέπει να συμβάλλουμε σε ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με αντικαπιταλιστικά-αντιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, για την Ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που μας μετατρέπουν σε Δούλους του 21ου αιώνα.

Κρίσιμη κρίνεται η παρέμβαση μέσα στον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής-Κατασταλτικής Μηχανής. Ήδη φαντάροι από 50 μονάδες του Ελληνικού Στρατού δηλώνουν μαζικά ότι:

 Δεν συμμετέχουμε στο Πόλεμο κατά των Μεταναστών και στις Ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις

Δεν Καταστέλλουμε Κοινωνικούς Αγώνες

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *